Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 9,5 mesecev

9,5 mesecev

Helo!
Kako ste kaj mamice 9,5 mesečnih navihancev!?
Kaj že znate, a že hodite?
Naša še ne in tudi še nekaj časa ne bo! Plazi se po vseh štirih in tako raziskuje celo stanovanje, trenutno so “in” predali in njihova vsebina.
Je že skoraj vse, na poti je 4 zobek!
Najbolj aktualna beseda je ata na vse načine, pa dada, deda, tata, teta, amam, daj, toto…… ima kar pester besedni zaklad!
Spi kakšen teden že celo noč. Trenutno smo prehlajeni. Dojiti sem nehala pred tremi tedni vendar če bo kriza, ji bom še dala, ker mleka je dosti!
Igra se najraje z daljincem pa z mamico! Če ji slučajno kaj vzameš se razkuri ampak hitro pozabi.
Drugače pa ima okrog 10 kg in 73cm!

Zakaj si pa nehala dojiti, če imaš še mleko ?! Tudi jaz imam doma toliko starega fantka in ga še zelo veliko dojim,kolikor pač hoče, zraven pa dobi tri obroke mešane hrane (zjutraj sadno kašo, za kosilo zelenjavo z mesom ali rumenjakom ter proti večeru žitno kašo (riž,ovsene kosmiče ali polento z jogurtom,mlekom ali vodo).
Tudi on rad raziskuje predale, še posebej pamu je všeč pomivalni stroj.
lp, julci

Sem se malo zmotila, dojiti sem nehala pred tremi dnevi in ne tedni!
Nehala sem zato, ker punčka enostavno noče dojke in ji gre kar na bruhanje, že ko vidi, da se pripravljava na dojenje se začne jokat!
Ne vem, zakaj bi jo silila. Je pogruntala, da je še druga hrana tudi dobra! Po drugi strani pa je bolje tako, saj vem kako težko nekatere odstavljajo!

Pa še to! Kakšen čaj kuhate vašim malčkom?
Moja spije zelo malo tekočine čez dan, noče pit nič. Največ deci čaja čez dan! Sem že poskusila vse možno, ne vem kaj naj še poskusim.

Pozdravljena!
Naš mali pa bo v nedeljo star devet mesecev in en teden. Zobka ima samo dva spodnja, teža: 9500g, višina: 74 cm, hodi še ne, stoji ob opori kratek čas, šiba še tudi ne po vseh štirih, samo vzvratno, pa v krogih, pa na vseh štirih se ziba sem ter tja… Ata govori že od osmega meseca, pa: daj, glej, amam, baba…
Čaj mu občasno dajem komarčkovega in zeliščnega (od hipp-a), drugače pije navadno vodo, ampak tudi nikoli več kot dva decilitra. Dojim ga še samo ponoči in zjutraj, spi zvečer od 18-18.30 pa do 5-6 zjutraj, vmes se enkrat dojiva. Potem gre nazaj spat okrog 6-7 in spi uro in pol do dve uri, nato spet zaspi okrog desetih in spi eno uro in nato še okrog dvanajstih, enih in spet spi po eno uro.
Na žalost sem odkrila alergijo na marelice, breskve, oreščke, čokolado in jajca (vse našteto je dovolj če jem jaz, kaj šele on)! Upam, da bomo tudi to kmalu prerasli!
Se slišimo spet naslednji mesec!
Lep pozdrav!

Halo mitrije!
Po tehtnem izračunu sem prišla do zaključka, da si rodila 12.3., ne? Je prav? Jaz pa sem 11.3.! Moja navihanka se še veselo doji in to pred vsakim spanjem. Ni šanse, da bi zaspala drugače, razen včasih v avtu! Spi celo noč od 21. ure, tja do 4-5 zjutraj, potem si nekajkrat v spanju potegne (doji) in spi naprej do 8-9. Hodi še ne, sicer se postavlja na nogice, a še nima potrebe po hoji. Najraje se premika z odrivanjem ali plazenjem! Velika je 72 cm in tehta dobrih 8 kg. Sicer sploh ni suha, le kg ima malo! Sicer pa veselo je vse kar ji daš, najraje pa ima hruške in klementine! Ne mara pa zelenjavnih kašic od hipp-a!
LP in oglasimo se čez čas!
Aja, še to! Nimamo še prav nobenega zobka! Se pohvalim, ko se bo prikazal!!!

Oprosti, res nisem nič gledala za nazaj!
No, tvoj tehnični izračun bi bil popolnoma pravilen, če jaz ne bi napisala le okvirne starosti našega malčka.
Rojen je bil 7.3.2004 v Mariborski porodnišnici.
Ker smo rodile naše sončke datumsko tako zelo blizu, bi se res morale kdaj dobiti na kavici in soočit naše male bodoče prijateljčke!?
Če niste iz Maribora, vas vse skupaj vabim k nam, na en izlet!
Slišimo in beremo se spet najkasneje prihodnji mesec, do takrat pa:
pa, pa…

~raisa~, imaš domačo nalogo, da nas spet zbobnaš na kup, da poročamo o novih napredkih naših malčkov!

Moja puna je stara 9,5. Rodila se pa je 23.2. v Ljubljani. Jesti je začela kak dober teden nazaj in se je že ful zredila. Pri 9 mesecih je bila težka 7,1kg in velika 71 cm. Pravi drobižek. Zdaj se je pa ful poredila in ima čez 8 kg. Je sicer par stvari, ampak tiste vsaj v približno normalnih obrokih. Dojiva se slab teden več ne. Je sama nehala. Ima pa ful rada adaptirano mleko in sem se pošteno oddahnila,ker ga najprej ni marala. Poskusila sem najprej z Aptamilom in ga ni marala, zdaj pije Bebo.

Čaj pije od Hippa zeliščni. Ima pa najraje vodo.

Plazi se slab mesec, stoji in oprijema se stvari in dela korakce levo ali desno. Ker ima povišan mišični tonus in odpravljava z fizioterapevtko zadnje napake, jo z hojo bremzava nazaj – ona bi kar divjala naokoli:)))). Tako, da bo verjetno shodila okoli 1.leta starosti – upam! Drugače pa odpira predale, priščipa si prste, bere časopis, odpira vrata, kar je na dosegu roke leti na tla, v glavnem dela raztur:))))))))))))) Je pa tok luštna – za pojest!

Spi pa kakor kdaj, včasih po kosilu uro do dve, včasih tudi to ne. Gre spat med 8 in 10 uro in se zbudi od 4-8 ure enkrat. Ritam stalno spreminja, včasih dežuram, spet drugič ne. Bolj kot se mučim jo navadit ritma in reda slabše je::((())))

Za mitrije!
Aha, moja je rojena 11.3. Sicer nisem iz maribora, pa sem že premišljevala, da bi se enkrat udeležila vašega srečanja, če lahko, saj je moja sestra iz Maribora in bi šla še k njej na obisk!!! Sicer sem iz prekmurja! Lepo se imejte vsi skupaj, polubčkajte svoje sončke še v mojem imenu in želim vam lepe praznike!!! Sicer pa se redno srečujemo na forumih!
Klavdija

Jaz sem počakala z odgovorom na tale post do danes, ker smo imeli ravno posvetovalnico :-))

Naš žmižmi je velik 74 cm in ima dobrih 9200 g … ker se v glavnem še dojiva, ni to nič presenetljivega. Od rojstva se mu namreč že pojavlja koprivnica, zato sva z uvajanjem goste hrane počakala do 8. meseca. Ugotovila sem par stvari, ki mu povzročajo težave, in dobila sva napotnico za alergološki test.

Drugače pa se plazi od 7,5 meseca, od 6. meseca se postavlja na noge. Zdaj se za par sekund že spusti in stoji sam, potem pa čofne na rito :-)) Glasovi so zaenkrat še brez kakšnega pomena, ba ba in ma ma, zelo pa se razveseli, ko bratec in sestrica prideta iz vrtca domov :-))

Predali so itak zakon – sploh tisti s cedili in pokrovkami…

Aha, še zobki .. pri sedmih mesecih je pokukal ven prvi in zdaj ima štiri..

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

mzver3 !
Pozdravljena!
Seveda si dobrodošla in prisrčno vabljena k nam, v Maribor!
Najbolje, da ti napišeš nekaj dni prej, kdaj nameravaš pripotovati v Maribor in potem jaz zbobnam še vse ostale punce na kup!
Lahko že zelo kmalu po praznikih in novem letu, ker potem bo že služba tukaj…
Pa lep pozdrav v Prekmurje!
Se beremo in vidimo! Pa, pa…

Mitrije!
Bom sporočila, seveda kak dan prej in se gotovo kdaj srečamo!
LP,Klavdija!

New Report

Close