Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nujno potrebujem pomoc pri domaci nalogi

Nujno potrebujem pomoc pri domaci nalogi

Drage cveke, lepo prosim, pomagajte mi.

Za domaco nalogo moramo do jutri napisati predlog, kako naj uciteljica (2.r/9) pripravi otroke, da jo bodo poslusali … jaz pa… evo, cisto mi je odpovedalo in sem brez idej :((

Ocitno ji zmanjkuje idej za motivacijo, zato je narocila otrokom, naj doma s starsi napisejo predlog:
1. kako otroke animirati oz. jih pripraviti do poslusnosti (hcerka pravi, da uciteljica spregovori, pa se kar klepetajo, potem zacne kricat in je malo
2. kako ukrepati, ce niso pridni (kaksna oblika kazni za neposlusnega oz. nagrada za poslusne)

Bojim se, da bo mala jutri zjutraj brez naloge … sploh ne morem razmisljat, kar zablokirala sem.

Ve ste ponavadi polne idej … Imate kaksne predloge?
Z.

Pri nas doma take naloge ne bi naredili. Starsi niso strokovnjaki na tem podrocju in njihovi predlogi so pogojno uporabni.

Ce pa ze res moras kaj napisati, se pa spomnim, da so si v enem razredu “spicili usesa”. Malo so jih poravnali, malo nategnili in malo zasukali, da so se usesa prebudila in budno poslusala.

Nekatere uciteljice cakajo s prstom na ustih, da otroci utihnejo, nekatere imajo zvoncek, pa z njim cingljajo.

Kazni oz. nagrade za poslusne/neposlusne so se bolj obcutljiva tema. Neke splosne kazni/nagrade (npr. crne pike/soncki ipd.) so neprimerne, saj otroke prevec izpostavljajo, pa tudi tezko je biti vedno pravicen. Seveda pa jim za pridno delo lahko obljubi, da jim bo prebrala dve zgodbici namesto ene ali pa se lahko gredo igrat na preprogo ali pac pocnejo kar zelijo (ce so primerno mirni, da ostalih ne motijo).

Ampak po moje nekega ucinka od vasih idej ne bo. Se najbolj pameten nasvet bi bil naj povprasa uciteljico z izkusnjami. Ampak obicajno je avtoritativnost in obcutek za postavljanje mej v razredu sicer deloma pridobljen z izkusnjami deloma pa pogojen z osebnostjo.

lp
alenka

Predlog za prvo idejo: Učiteljica naj začne šepetati ali govoriti čiiiisto tiho
Predloga za drugo idejo žal nimam…

Punci, hvala! Kamen sta mi odvalili od srca 🙂

Listek je že spisan in zdaj grem mirno spat :)))))
Lepo se imejta,
Z.

najhujše nemirneže naj animira, da ji bodo pomagali… ali pa naj tisti, ki dela kraval, sedi pri njej v naročju. Temu se bodo verjetno upirali, samo bo pa ravno zato toliko bolj zaleglo – ni hujšega, kot če te kličejo dojenček :))

Hop, Cefizlja, hvala tudi tebi, čeprav je naloga že v šoli 🙂

New Report

Close