Kaj bomo podarili?
Božič je skoraj pred vrati in gotovo je med nami še kar nekaj takih, ki nimamo idej, kaj podariti svojim bližnjim in malo manj bližnjim ob božiču ali novem letu. Predlagam, da napišemo, kaj bo podarila katera med nami in komu. Zna biti, da bo marsikdo med nami dobil uporabno idejo.
Jaz začenjam:
Mož: kolesarski nahrbtnik (si ga noro želi!!)
Mama: radijsko budilko in novo pleteno košaro za perilo
Tašča in tast: nimam ideje:)))) Upam na kakšno vašo:))))
Sestra in njen fant: digitalno tehtnico (tisto, ki meri še maščobo v telesu)
Svak in svakinja: doma izdelan koledar in knjigo Domača lekarna za otroke (imata malo dete in vem, da si ona to želi)
Nečakinja: taki manjši sesalec … tudi njena velika želja
Babica: alkohol meter (saj vem, da je smešno, ampak doma pripravlja izvrsten likerje in res že potrebuje novega:)))
Najboljša prijatelja: bon za zeliščno kopel in večerjo v Zrečah
Ostali kolegi: doma izdelan koledar o njuni poroki, domači likerji, ki sem jih sama skuhala, jedilni servis (se bosta kmalu preselila na svoje in sta izrazila željo po njem), komplet podstavkov za pod krožnike, komplet kitajskih skledic in krožnikov s palčkami (ful lepo iz Ikee – ne te kitajske zadeve, ki se pri nas dobijo), podstavek s svečkami, da ostanejo jedi tople, ročno izdelan napis za na vrata …
Tole se zdaj trenutno spomnim. Mogoče se še kaj spomnim in dodam.
meta
Tudi pri nas še tuhtamo. Rada imam tako, da je čimveč majhnih paketkov – je več veselja pri odpiranju :))) Finančno pa smo razmeroma skromni.
Kaj bom kupila možu se mi še najmanj sanja. Za ostale pa že nalagam na kup.
Sin: igračo in knjigico o Frančku, pa kakšno škatlo piškotov
Moja mami bo dobila koledar s slikami sina, kalcijev lak za nohte, kozarec pomarančne marmelade, pa še kaj bom pogruntala,
moj oče bo dobil kapo in šal, kable za akumulator, ???
Tašča: koledar s slikami sina, kozarec figove marmelade, svečnik za eterična olja
Tast: kapo in šal, kozarec medu, žganje, v katerega sem namočila rutico (za tiste, ki ne poznate, to ni majhna ruta ampak zelišče:)),???
sestra in njen fant: vreča za obleke, ki se zloži in zapne in je kot kovček (to si že dolgo želita), 3 slikce iz servietov za v stanovanje, steklenička cimetovega likerja
brat in žena: škatlo za CD-je, prazni CD-ji, med z orehi, steklenička cimetovega likerja
nečaka: 2 knjigici iz Frančkove zbirke, 2 slikici iz servietov za v njuno sobo, pa kakšna sladkarija
moja babica: koledar s slikami sina, za tako staro gospo pa obvezno kava in paketek Underbergov (to je zakon po kosilu :)) upam, da jih bo še nekaj let pila :)))
za prijatelje pa malenkosti, ki jih bom zadnje dni, ko bom na dopustu, kupila na kakšni stojnici
Pri nas pa bo takole:
– “ta starejša” babi bo dobila deko iz flisa
– njen “prijatelj” bo dobil Jagermajstra v darilni škatli
– “ta mlajša” babi bo dobila parfum in parfumsko mleko za telo
– dedi dobi darilno torbo od Old Spice-a
– mož dobi CD od Sidharte
– jaz pa … odvisno, če se bo božiček kaj spomnil name… lani je pozabil,
pa sem imela (hvala bogu) “rezervo”… pa tudi letos jo imam. Teško je
otrokom razložiti zakaj mami ni nič dobila, ko pa je vendar pridna…
– starejši sin (6 let) si je zaželel čarovniški klobuk, ogrinjalo in palico in tudi
dobi, od babic pa bo dobil klaviaturo z mikrofončkom za karaoke in Kreolin
set – predalnik z risalnimi potrebščinami
– mlajši sin (3 leta) pa dobi “Fast food” komplet plastelina, karaoke
kasetofon in komplet za peko piškotkov (mali valjarček in modelčke).
To je to. Vse skupaj me je stalo 24.000. Najdražje darilo je stalo 4.000. Obdarujem najožje v družini. Tudi za darila za otroke, ki naj bi jih dale babice, poskrbim jaz. Letos sem malo na boljšem z denarjem in sem nam privoščila zgoraj našteto. Smo pa zadnja 4 leta kupovali samo otrokom, ostalim pa sem zavila kar tisto, kar s(m)o imeli že doma, tolk, da smo otroke sfintiral… Pač ni bilo denarja. Babice in dedki pa so tudi v slabi finančni situaciji – bedne penzije. Praznujemo vedno pri nas in poskrbim, da je za vsakega pod smrekico en paketek.
Pa lepe praznike in veselo obdarovanje vam želim
Pri nas je glavnino prinesel že Miklavž. Božiček pa pusti kakšno malenkost. No, ker je Božiček že pred enim mesecem vse nakupil in skril v klet v en vojaški rukzak, vam lahko povem, da bosta otroka + nečakinja dobili krznene copatke in vsak ene take luštne nogavičke iz HM-a, ati bo dobil dve škatli raket, mami pa ta velike POKET KOFIJE !
Babicam pa vsaki eno škatlo domačih piškotov in lepe sveče za v adventni venček, (ki sta ga dobili za Miklavža) z vonjem po cimetu…
Hojla Meta!
Ej ne morem verjet, da še eni lahko zapravijo tolk velik denarja za Božične praznike. Saj to so samo materijalne dobrine, ki ne pašejo preveč za tako lep družinski praznik.
Ne, nisem ti nevoščljiva, samo nikoli nisem bila za to, da bi Božič naredila za potrošniški praznik
Mi tudi bomo obdarili samo otroke.
LP,
Mojca