oženjeni šterci
pozna katere to hrano. Ko sem bila mala mi je to kuhala babica (Benedikt- bližina Lenarta). Sem se ravno z mamo zadnjič pogovarjala kako je bilo to dobro in če zna to pripravit. Pa je rekla da ne- sem full žalostna, ker bi še to rada kdaj jedla.
V kakšni kuharski knjigi tega izraza ne moreš najti seveda.
Mislim pa da je bilo nekaj v zvezi z moko in morda z krompirjem- v glavnem kot bela polenta je bila in tako, tako dobro.
Jaz bi imela recept
Hm. meni se pa to zdi podobno dodolom (na prva dva o-ja si daj na vsakega dve pikici). Dela se pa tako da skuhaš krompir na kocke narezan, ko je kuhan odliješ vodo (malo je lahko pustiš) in dodaš moko ter mešaš, lahko z mikserom z metlico za testo.
Na vrhu pa jih lahko preliješ z smetano ki si jo naredil z prepraženo čebulo. Njam!
Takole je enkrat Petra pisala na Prehrani…
Avtor: petra
Datum: 21-01-04 13:01
ozenjena polenta!? moka +krompir se “ozenita”!::.)) v slani vodi kuhas na koscke narezan krompir.na vrhu dodas par zlic moke,solis in pustis,da rehlo vre cca 25 min. vmes moko obrnes. ko je kuhano ,odcedis vodo/prihranis/ in vse skupaj zmeckas. ce je presuho,dolijes maaalo vode in natrgas kot zgance. pustis v pokriti posodi se cca 15 min. zabelis z zaseko,maslom in drobtinami…po zelji…