Koper – zalostni december
Sem na porodniskem s 7-mesecnikom in 2-3x na teden vzamem iz vrtca tudi naso 4-letnico in takrat se ponavadi sprehajamo po Kopru, pa se tako lepo vreme smo imeli do sedaj. Letos pa je tu prava zalost, tisti stari standardni okraski (ki se itak prizgejo sele, ko gremo mi ze domov), na glavnem trgu ena velika, grdo okrasena jelka, enih 5 hisic, Zaprtih, nic ne prodajajo, ena prodaja medico in vino, velik sotor so itak podrli, ker naj bi unicil tla (saj je bil itak ful grd). Po celem Kopru so razobeseni plakati, kao z decembrskim programom, ko prides ta program gledat, nikjer zive duse. Aja, da ne pozabim, na Titovem trgu je tudi napihljiv grad, kjer otroci lahko 10 min skacejo, seveda za 200 SIT (nasi sem rekla, da lahko skace doma po postelji, in se sploh ni upirala). In to je veseli december??? Zame bas ne, za otroke se manj. Sem prav zalostna, nic se ne dogaja za otroke, razen seveda v Merkatorju in Intersparu vsake toliko, ampak tam se mi ne da vozit otrok, mi je prevec komercialno, pa se strasna guzva pride. Smilijo se mi tamali:-(((
Je v vasih mestih tudi taka zalost? Upam, da nam bo uspelo iti v Ljubljano pogledat.
Cau, zalostna Mima
Meni osebno pa gre december kar malo na živce vse te lučke, stojnice ….
ko lahko zaplavamo daleč stran od realnosti. Saj ne rečem malo je lepo kar je pa preveč je pa preveč. Tako da že par let nismo šli v Ljubljano med gužvo ker otroka tako ali tako nimata nč od tega.
Rajši doma naredimo lepo vzdušje, skupaj okrasimo sobice, jelko in se igramo.
Skratka doma nam je lepše pa tudi če je manj lučk in vrveža.