Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj imamo

kaj imamo

na nogicah?
Naš mali ima že en mesec na nogicah (v pregibu) zelo suho kožo. Namazala sem že z vsem, kar imam doma- z nivejino kremo, z oljem, z bepanthenom, z ognjičem… Trenutno mažem z olivnim oljem v belo bazi in se mi zdi da ta stvar še najbolj pomaga. Kože je še vedno zelo suha, tako da so kot neke luskice, ni pa več rdeča. Malega se mi zdi da ga to ne moti, mislim da moti bolj mene, ker je tako hrapavo.

Kaj bi to lahko bilo?? Bolj kot kaj je to, pa me zanima, s kom bi mu najbolje pomagala. Kako mazilo, ali pa …???

Hvala že v naprej.

Za nego kože majhnih otrok jaz najraje uporabljam to kremo z olivnim oljem, ker vsebuje najmanj “dodatkov”. Se pa sprememba ne vidi takoj, ker se mora koža obnovit, to pa ni čez noč. Če je koža zdrava… če pa je kakšen dermatitis bo treba pa po kaj drugega … Sicer pa smo mi naše po nasvetu zdravnice mazali kar dvakrat na dan (imata AD).

Lp
M.

Tudi jaz ga mažem dvakrat na dan in s to kremo že kar mesec dni, pa stanje ni dobro. Mogoče bo res kak dermatitis, saj po obrazu smo ga že imeli, pa se je lepo pozdravlo.
Boščki ti naši malčki, ki imajo tako občutljivo kožico.

Pri nas je imel prvi mesec tud ful suho kožo – zadevo smo uspešno rešili z Riboderminom.

Upam da nima tvoj malček atopijskega dermatitisa. Takrat se zelo rada pojavi suha, hrapava koža pri zgibih. Če kljub mazanju ne izgine, bi ga jaz peljala na posvet k zdravniku.
Lp

Ja sej na zgibih je suha koža. Zadnjič, ko smo bili pri zdravnici zaradi recepta, mi je rekla naj ga le mažem z tem mazilom z olivnim oljem, ga pa ni pregledala. Pregled imamo 4.1. in sem mislila počakati do takrat če stanje ne bo slabše. Prej sem ga previla in sem ga namazala z Riboderminom, tako kot je napisala mijaka, bomo videli če bo bolje, če ga bom s tem mazala.
Kako pa se ta atopijski dermatitis zdravi in kaj ga povzroča?

Toliko je govora o teh flekih in suhi, rdeči, hrapavi koži. A mi lahko katera pove kaj za vraga je atopični dermatitis? Ali je to zgolj oznaka za kožo? Jaz ves čas mislim, da če imaš atopični dermatitis (kot mi postavljeno diagnozo) je to obvezno povezano z alergijo. A se motim? Ali ima otrok lahko samo ta AD, ne pa tudi alergije? Verjetno pa vsakega, ki ima tako kožo označijo z AD. In če gre samo za AD, v kolikih mesecih ali letih se zadeva sploh sanira?

Atopijski dermatitis je alergija na neko snov, lahko je hrana, volna, detergenti, mehčalci, prah, pršice… Vzrok moraš ugotoviti sam, vsaj mi smo ga morali. In naša ugotovitev je bila, da je naš takrat osemmesečnik alergičen na marelice, breskve, jajca, čokolado, med (dojim ga še samo ponoči, pa je tudi to dovolj, da je ves flekast po obrazu, če se pregrešim). Pravijo, da bi naj ta alergija izzvenela nekje do enega leta… bomo videli.
Ko bo star eno leto, bodo naredili alergijske teste in potrdili ali ovrgli sum na navedena živila. Do takrat bo pač potrebna previdnost.
Predpisano smo dobili advantan kremo in fenistil kapljice in to je to.
Upam, da v tvojem primeru res ne gre za omenjeno alergijo in da je samo suha koža!
Pa lep pozdrav!

Kaj pa če je luskavica?

Nevem ali si zasledila, nam testi niso pokazali alergije na jajca in KM, je pa koža bistveno slabša po mojem zaužitju mleka in mlečnih izdelkov (predvsem jogurtih, ker sem sire čisto črtala), ker je dojen. Pri tako malih so testi zelo nezanesljivi in se pokažejo baje samo zares hude alergije. Tudi mi imamo advantan, ki nam sicer zelo pomaga, posežem po njem pa samo ko je že skoraj krvavo rdeče, drugače pa šiba Avene kozmetika, lekarniško mazilo, olivne kopeli in hrastovo lubje.

No torej je to dvoje v povezavi, se pravi je to samo neke vrste diagnoza za alergijo ali pa intoleranco (kar bi bilo lahko tudi pri nas možno, občutljivost na kakšen encim v mleku, kolikor mi je pojasnila Voduškova).

Ciao Piki Miki. Mi tudi še čakamo izvide od alergologa, kako je bilo pa pri var. A ja, sem spremenila nik, ker je obstajala še ena z nikom Karmen (sestra ob Bgv, da ti pomagam malo), da se ne bi mešali, sem ga spremenila. A je bilo pri alergologu, ko so jemali kri tudi tebi tako hudo?

Testi so bili negativni. Moj se je pri jemanju krvi zelo hitro pomiril, dok je nehalo teči, on ni več jokal, tako, da meni ni bilo hudo. Meni je bolj hudo vse kar je treba na kliniki delat, ker tam je groza, takole v ambulantah pa gre.

Priznam, da sem pri drugem manj občutljiva, pa ne zato, ker se mi ne bi smilil, vendar sem prvega videla mnogokrat, ko so ga klistirali in to je bilo tako grozno sploh za enega 2-letnika. Starejši pri jemanju krvi ni nikoli po 1 letu jokal, pri klistirju pa je tako kričal, da se mi je trgalo srce in tista hospitalizacija 3 tedne me je čist povozila. Še dobro, da sem ga na lastno željo odpeljala. Podpisala in smo šli, po moje bi ga uničili. Kakšna groza, en mesec ni sam kakal doma, samo svečke, tako so ga zaribali.

Za alergijo bom videla v ponedeljek kaj bo rekla pediatrinja, ko nesem te negativne izvide.

Lp

Kaj ste pa imeli s prvim, da je moral biti klistriran? Pri nas ni bilo tako grozno na pregledu, saj so kar v redu, pa še prvi smo bili in ni bilo nič kaj dosti za čakat in ko so nas zrihtali smo lahko šli. Mogoče je res, da si pri prvem mal bolj občutljiv.
Kaj izvide krvi ste že dobili. Mi jih še vedno čakamo.

Ni kakal tudi po 10 dni.

Izvide krvi dobili po 17 dneh.

A ste vi bili na pediatrični kliniki testirani in na kaj vse so vam delali teste?

Dekleta, AD je lahko tudi nealergijskega izvora, nam sta alergologinja in dermatologinja rekli, da je tako pri cca 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok… Tole pa je še nekaj linkov, v zvezi z AD:

Mi dr. Remsa na Ptuju obiskujemo že sedem let. Pomaga linola fett in Eurecin gel za tuširanje in krema. Drage zadeve, a pomagajo. Poleg tega nam vedno predpiše še kakšno sestavljeno kremico.

Sin ima to zadevo, pa ni alergičen na nič. Je zgleda dedno. Vnetje kože se mu pojavi v mrazu, vročini in po izpostavljanju kože umazaniji.

Ima kdo kakšen nasvet, kako naj si zaščiti roke, s katero kremo, da preprečim nastanek vnetja? Dr. Rems pravi, da preventive ni, da moram preprečit stik z mrazom, vročino. To mi še kar gre. Ker pa se sin ukvarja s športom, je stik z umazanijo in potenje neizogibno. Katere kremice so se preventivno pri vaših otrocih najbolje obnesle?

Alo, meni traja malo dlje časa, da se spravim na net. Nismo bili na pediatrični kliniki, smo bili v Šempetru pri našem alergologu. Na rokici so mu naredili test za jajce, mleko in še eno stvar, pa sem že pozabila na kaj. Ta test je pokazal, da je mogoče alergičen na jajce, bodo pa baje bolj točno pokazali izvidi krvi. Čeprav, sem brala že veliko na to temo in pravijo mamice, da pri tako malih otročkih tudi kri ne pokaže kaj dosti bolj točne rezultate.

Jst ne vem, kaj mučkajo pri nas s temi izvidi, mi jih še zdaj nismo dobvili, pa je že mesec okoli. Da niso kaj zamučkali, ker ne bi še enkrat sina izpostavljala temu trpljenju. Kar je preveč je pa preveč.

New Report

Close