AUUUUAAAA-zamašeni mlečni vodi
Ja, po skoraj petih mesecih dojenja so tudi mene doleteli. Sicer sem jih zaenkrat fajn poštimala (to, kar slišite, je trkanje na les;)) in sicer sem si eno uro skupaj dajala suho in vročo plenico na prsa in nato je sinček začel vleči in se je vse skupaj odprlo. Zdaj me pa zanima, vroče nimam, imam pa še eno majhno rdečo liso na prsih-ali naj grem k zdravniku, ali nima smisla se gužvati med bolnimi ljudmi? Kako hitro se to pozdravi in ali je možnost ponovitve? Kaj ste ve naredile? Trenutno je vse skupaj mehko in neboleče, mogoče malo skeli, ampak nasproti včeraj-so nebesa.
Cao, Iza
Če nimaš vročine, ne potrebuješ antibiotika, zato tudi obisk pri zdravniku ni potreben… moje mnenje… sama sem imela kar nekajkrat mastitis in sem šla k zdravniku le takrat, ko mi po dveh dneh vročina še vedno ni padla. Enkrat sem se tudi z vročino uspela “rešiti” sama :o)
Predvsem čimveč hrani na tisti dojki, a kljub vsemu ne pozabi na drugo, da ne dobiš še tam vnetja…
Vladka
Še en nasvet!
Ko se zamašijo mlečni vodi in tkivo okrog njih zateče, je najbolje na dojke najprej dati mrzle oz. ledene obkladke, da oteklina uplahne, šele potem nahitro stuširati s toplo vodo in takoj podojiti otroka ali si mleko iztisniti. S tem ko oteklina izgine, lahko mleko lažje izteče skozi izvodila ven. Ko sem imela sama podobne probleme, mi je to svetovala babica iz porodnišnice. Do takrat sem dobivala nasvete samo glede toplih obkladkov. Vendar če dobro premislimo, je to o izginjanju otekline s pomočjo mrzlih obkladkov logično, a ne?
LP