Žogica Nogica – makov biskvit
MAKOVE KOCKE
TESTO
3 jajca
2 jogurtova lončka sladkorja
2 jogurtova lončka olja
1 j. l. mleka
2 j. l. zmletega maka
2 j. l. moke
1 pecilni
Zmesi zmešamo in dodamo sneg. Mak prej poparimo. Pečemo pri 120 do 180 1 uro.
Ohlajeno testo namažemo z belo kremo.
BELA KREMA
15 dag masla
15 dag mletega sladkorja
3 dl mleka
3 dag ostre moke
limonin ali pomarančni sok
Maslo penasto umešamo in dodamo sladkor.
Od 3 dl mleka odvzamemo malo mleka in vanj umešamo moko. Ostalo mleko zavremo , odstavimo in vanj vlivamo zmes moke in mleka- tako kot puding. V ohlajeno narahlo umešaj sok limone .
DOBER TEK!
srečno
Če je isti kot ga je naredila ŽN lani (pri nas ga naredimo večkrat) prilagam recept
MAKOVO PECIVO
Potrebuješ:
4 jajca
2 jogurtova lončka sladkorja
1 jogurtov lonček olja
2 jogurtova lončka moke
1 navaden jogurt
6 žlic maka
1 pecilni prašek
*Jajca in sladkor penasto zmešaš, nato dodaš ostale sestavine. Jaz pečem v visokem pekaču, ki ga prej pomažem z margarino, cca. 30 min na 180 – 200° C. Med peko se precej napihne, potem pa se počasi posede. Ohlajeno polijemo s čokolado.
Za glazuro potrebuješ:
100 g margarine
100 g jedilne čokolade
4 žlice mleka
:)))
Recept, ki ga je dala Punčka, je pravi. Ampak žal letos biskvit ni uspel tako, kot naj bi. Pa smetano smo doma pozabili… Se vidi, da sem imela dan prej službeno žurko, hi hi hi.
:)))