VRTCI NA VIČU
Mi smo na Skapinovi, žal zadnje leto. Super zadovoljni.
Vzgojiteljice in vzgojitelji (celo 2) so resnično ljudje s srcem in posluhom za otroke. Po mojem čisto vsi. Vodstvo vrtca, pa je žal druga zgodba.
Je pa vrtec primeren predvsem za otroke od 3 oz. 2 let naprej. Z tiste čisto majcene, pa vsaj po mojem, ne ravno najbolj.
Mi imamo našo v jaslih Bonifacija (vrtec Viški gaj). Nam se zdijo zelo OK vzgojiteljice in tudi vodstvo. Poleti otrok ne združujejo v skupine, ampak mora biti vsaj ena od vzgojiteljic prisotna, otroci pa so vedno v svoji sobi. Poznajo tudi druge vzgojiteljice, če se slučajno kdaj zgodi, da obe njihovi manjkata, da lahko vskoči druga. Pred vsako sobo je ograjen atrij, kjer so otroci dopoldan. Jasli so na zelo mirnem kraju. Letos je bilo toliko zanimanja za ta vrtec, da so odprli tri nove skupine za otročke, stare 1 leto.
Jaz imam oba otroka na Vrhovcih in sem mega zadovoljna. Nekaj časa nazaj smo imeli dve cvetki, kateri za čuda nista bili kriti kot kočevski medved, temveč je ena cvetka izgubila službo, druga pa bila degradirana. Vodja vrtca pravi, da bo obdržala le kvalitetne vzgojitelje in hvala bogu, da je tako! Vse kritike staršev se rešujejo sproti.
Je pa res, da ima tudi ta vrtec napake, kot sta pomanjkanje parkirnega prostora in neurejeno igrišče nasproti vrtca (čeprav se vzgojiteljice prav dobro znajdejo s prenosnimi igrali).