Božična večerja
oj
Tudi jaz sem to že spraševala. Ker sva z možem med tednom in malokrat v nedeljo povabljena s strani njegovih na kosila, pa bi nama zelo prav prišlo, se mi malo zamalo zdi, da bi najlepši večer preživela z njimi in v tistem šundru, povabljena bova pa sigurno, ampak sem prav jezna. Če drugače naju nočejo vidt in k nama ne pridejo se pa tudi takrat ne bova hinavčla. Medetem ko druga dva njegova brat, sestra pa kar naprej jejo tam, naju tašča pa še vpraša ne če kaj potrebujeva, medtem ko ona dva ko so stalno tam kar naprej.
Če ne bo drugače bova na večerji pri naših, kjer tudi stanujeva, vendar bi letos prvi najin skupni božič rada preživela v dvoje. Verjetno bom za kosilo skuhala kaj običajnega, za večerjo pa bolj slavnostno, potem pa z najboljšimi nameni k maši.
čau
k tašči in tastu k večerji kot vsako leto…
lani sem jaz nakupila in pripravila pečeno gosko+štefani pečenko, razne solate itd…, letos svak s familijo, bodo menda ribe…no nekaj bom pripravila tudi jaz….
potem pa k maši
se imamo lepo, otroci uživajo, posebej, ko se odvijajo darila(pa niso ne vem kako razkošna, bolj praktične stvari za nas tastare-štunfi, spodnje hlače, kakšen kos posode, za otroke pa sveda igrače)
Če se ne zgodi kaj nepredvidenega, bomo sami trije, sine ima še rojstni dan, tako da je praznovanje dvojno. Na obiske bomo šli in jih sprejemali šele 26., saj naj se na Božič ne bi okrog hodilo. Čez vse leto smo veliko s starši, tako da smo si ta večer in božični dan vzeli zase. Za polnočnico je sine še premajhen, na Božič pa bomo šli k eni od manj obiskanih maš.
Hrana? Pri nas je v navadi kak želodec ali prekajena šunka, verjetno pa bo še kak puran ali nekaj podobnega. V glavnem preprosto, ker ne dela hrana praznika.
Mi enako. vsako leto pri nas doma, na božič pa pri možu.
Predjedi: hobotnica v solati, škampov cocktail, pršut z rukolo in parmezan s tartufovim oljem
Glavna jed: Grdoba v pečici s krompirjem in češnjevcem, brancin v soli
Sladice: Potica, čokoladna torta, piškotki iz Demla
Šampanjec in vino!
Potem pa odvijamo darila.
Bo pa letos prav poseben božič, ker je pod mojim srcem naš novi član, ki bo tudi dobil svoje prvo darilo pod smrekco.
Za Božič bomo šli okrog 7 zvečer za pol urce k našim (čajček in pecivo), praznovali pa bomo v troje (naša novopečena družinica). Na Božični dan se bomo oglasili pri tašči in tastu ali pa oni pri nas…
Za Božični večer si bomo privoščili:
-avokado z mozzarelo (recept v Oni)
-melono in pršut
-doma pečen kruh
-kozarček vina
Potem pa z majhno štručko v naročju k polnočnici…
LP Sloncek
Letos prideta na večerjo tudi tašča in tast (običajno smo bili mi pri njih), kajti to je 1. Božič v naši novi hiši.
Jedilnik bo verjetno naslednji (če si ne bom premislila):
* juha
* telečji ali puranji zrezki v smetanovi omaki,
* široki rezanci
* polnjen krompir pečen v pečici
* pečen zajec v marinadi
* dve ali tri solate
* božični kruh in potico prinese tašča, jaz pa bom pripravila ša mafine
Se že veselim….. pozdravček