mastitis
Punce rabim vašo pomoč.
Imam 3 mesečno punčko. Se lepo dojimo. Zadnji mesec punčka prespi celo noč, od 21-ih do 7. zjutraj, kar je sicer super, ampak moje dojke zjutraj so precej trde. Do danes zjutraj se je zadeva kar nekako reševala, ker se čez dan velikokrat priklapljava…
Danes zjutraj pa se mi je poleg zatrdline, pojavil še rdeč flek, ki se danes tekom dneva počasi širi, temp. imam trenutno 37,5, počutim se slabo.
Klicala sem v ZD, zdravnica mi je svetovala stiskanje, tudi ponoči, ko punčka spi, se naj jaz na 4 ure zbujam in si stiskam, …., stiskam da si naj tudi pred in po podoju. Bojim se, da bom potem imela samo še več mleka in začaran krog bo tukaj.
Trenutno dojke nimam trde, je prazna, ampak flek rdeč pa je ostal, in vedno večji je…
A mislite, da lahko vzamem preventivno Daleron?
A je kakšna krema, da bi se z njo namazala?
Sem si že na forumu Dojenje prebrala nasvete od Karmen (tuš, počitek, veliko tekočine…).
Tale flek me skrbi…
Če ti vročina ne bo napredovala, potem ne bo hudega. Fleki pa po mastitisu ostanejo lahko še dalj časa, top ni nič hudega. Jaz sem ga imela, in to s skoraj 40 vročine, ni šlo brez antibiotikov. Prejšnji teden pa sem zaradi podobnih vzrokov kot ti zjutraj spet imela bolečo, rdečo dojko, pa še slabo sem se počutila, da je bilo kaj. Potem sem pa pristavljala predvsem na tisti strani, čez noč malo grela s termoforjem, pa je zadeva prešla. Uf, sem si oddahnila. Mislim pa, da imam še vedno malo rdeče, pri prvem mastitisu je bilo opaziti rdečo liso še sigurno dva tedna. LP