Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VNETA UŠESA

VNETA UŠESA

Živjo!

Imate kakšne preventivne prijeme proti vnetju ušes? Naš mali (15 mesecev) je kar naprej pri zdravniku z vnetimi ušeski in posledično na antibiotikih.

Prosim za nasvete.

Hvala in lepe praznične dni!

Tudi mi smo imeli lansko leto probleme z ušesi. Pediatrinja nam je razložila, da otroci različno reagirajo. Eni dobijo angino, drugi pa vnetje ušes. Mi angine nikoli nismo imeli, smo imeli pa stalno vneta ušesa.
Povedala nam je tudi, da vzrok vnetja ni kapa ( mi jo stalno nosimo pozimi). pač pa bacil ali virus – ne vem točno.

Potem pa smo poskusili z domačim zdravilom za ušesa – natresk. Tega smo dajali v ušesa – kapljice, kadar se nam je zdelo, da se fant spet prijemlje za ušesa in da bi lahko bilo vnetje.

Ni bila ravno preventiva, vendar letos nimamo problemov!!

Anita!

Tudi mi imamo letos hude probleme z vnetimi ušesi. Zelo bi ti bila hvaležna, če lahko napišeš kje se te kapljice dobijo oz. kako se pripravijo.

Hvala in lp, Kristjana

No, pa naj se še jaz tule “pohvalim”… seveda se ni kaj hvalit, a vseeno… Smo menda fenomen v 20-letni zdravniški praksi našega pediatra… kako?… tako, da imamo od danes kar tri od naših štirih otrok na antibiotikih zaradi vnetja ušes, čeprav sicer nismo nagnjeni k temu. Tudi zdravniku ni jasno, kako nam je uspelo, še manj pa nam, ki smo sicer relativno malo bolni, letošnja zima pa nas je zdelala… :o(
Čimveč zdravja vam želim!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi imamo doma posajen natresk – to je neke vrste sočnica ali kaktus. Prezimi na prostem. Dobi se ga v vrtnarijah, imajo ga posajenega v lončkih.
Ko otroka boli uho, odtrgaš en list tega natreska in iz lista iztisneš sok – tega uporabiš kot kapljice za uho.
Pri nas je pomagalo!!!

Zadnjič pa sem na Starši in otroci prebrala, da se v lekarni dobijo kapljice, ki so narejene iz natreska. Žal se imena kapljic ne spomnim.

Želim vam veliko zdravja!

Tole sem našla:

Punce,

hvala za odgovore. Natresk poznam in ga imam tudi sama. Glede preventive sem mislila na popularno prakso izpiranja noska in večernega mazanja po prsih s kremo, ki omogoča lažje dihanje (mentol, kafra). In ali je še kaj?

Veliko zdravja tudi vam!

HVAAALA!

Tudi jaz vam želim veliko zdravja!

New Report

Close