Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ležeči policaj

ležeči policaj

naša ulica je zelo prometna. Je zelo lepo “tekoča” in zato po njej vozniki močno divjajo. Problem je še večji, ker ni pločnika, kar pomeni, da ne moreš nikamor peš.

Zanima me, kakšen je postopek oz. na koga se obrniti, da postavijo ležeče policaje.

Lp

V naši upravni enoti imamo oddelek za krajevne skupnosti in komunalne zadeve. Pozanimaj se pri vas za kaj podobnega, na UE te bodo že napotili na pravo osebo. Mogoče pa cestno podjetje, samo mislim da oni delajo po nalogu občine oz. UE.

Na upravljalca oziroma lastnika ceste (običajno so ulice občinske, lahko pa so tudi v lasti KS ali privat). Rabila bi kaj več podatkov, če želiš bolj konkreten odgovor.

Kot so rekle predhodnice. Obrneš se na upravljalca ceste oz na Oddelek za komunalo na občinski upravi. Tam bodo preštudirali utemeljenost zahteve in odločili v sodelovanju z Odborom za vzgojo in varnost v cestnem prometu. Ponavadi pri tovrstnih zadevah svoje mnenje poda tudi lokalna Policijska postaja!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Hja, še eno idejo imam – povozi kakšnega policaja, ki bo ravno tam stal :)))

Sorry, danes me malo meče. Naziv ležeči policaj je meni namreč blazno smešen, čeprav vem, da se uporablja. Ampak mi temu običajno rečemo grbina, včasih hitrostna ovira, v žargonu pa vedno bamper.

Podobne težave s terminologijo imam pri krožnih križiščih = krožišče = rondo.

Mi pa ležeči policaj.

New Report

Close