Škatle in piškotki
V naši družinici bomo letos obdarovali babice, dedke, strice, tete…tako, da jim bom spekli piškotke.
Do tu vse lepo in prav.
Problem pa nastane pri pakiranju. Radi bi jih namreč zapakiralo v lične škatle, take lepe pa ne preveč drage, da bi bilo videt lepo in da se v njih piškoti ne bi drobili in mečkali.
Torej, vem da prodajajo po založbah take lepe šatulje, oblepljene, ampak cene teh se vrtijo okoli 2.000 sit in še naprej…
Morda kdo od vas ve kje v Ljubljani bi prišli do lepih in ugodnih škatel iz lepenke ali če imate morda kak drug predlog.
L.
Jaz sem eno leto napekla piškote in sem jih podarila kar v steklenih kozarcih (tistih ta lepših od kakšnih marmelad, koruze,…), ki sem jih okrasila z barvami za steklo, pokrovčke pa posprejala z barvo. Sicer piškotov ne gre notri ogromno, je bila bolj ena pozornost, shranjeni pa so tudi bili dobro. Taka doza se potem, ko se piškoti pohrustajo, lahko uporabi za marsikaj drugega.
Jaz sem za to uporabila kar tiste kozarce, ki so ponavadi za vlaganje (saj veš tiste od marmelad, kumaric, oliv, koruze,…. sicer tiste malo lepše – bolj neobičajne oblike, ki so se nabrali skozi leto), drugače pa se mi zdi, da steklene doze, sicer s plutovinastim zamaškom, pa mislim, da so bolj iz zelenkastega stekla, prodajajo v Antusu na Čopovi. Nisem prepričana, ampak lani so jih imeli.