Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spet odškodnina

spet odškodnina

Živjo!
Da sem zahtevala odškodnino od zavarovalnice, sem pač najela d.o.o. in mi je žal, ampak je kar je. Na koncu sem šla sama v akcijo in se končno poravnala. Me pa zanima naslednje, ali je to običajno. D.o.o. očitno ni sposobna sama delat in so sami najeli odvetnika. Temu je zavarovalnica posebej nakazala plačilo! D.o.o. zdaj zahteva 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} + DDV, meni se pa to upira, ko pa je bil odvetnik, ki so ga sami najeli za delo, ki bi ga morali oni opraviti za kar se reklamirajo, že poplačan. Kaj menite?

Tudi mene zanimajo plačila zastopnikov.

Sama sem imela prometno nesrečo v tujini. Z odvetnikom sva se zmenila, da dobi 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Rekel je, če jaz dobim 100 Sit, dobi on 10 Sit. Praviš, da zavarovalnica odvetnika posebej plača. Torej bo dobil plačilo in še mojih 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}?

Sem pa jezna nanj. Ne zna angleško, vse moram sama klicat in urejat. Traja že eno leto. Zavarovalnica se čudi, da kličem sama, čeprav imam odvetnika. Doslej sem se izgovarjala na to, da jaz najboljše vem, kaj se je dogajalo, torej je najboljše, da sem jaz z njimi v zvezi. Sedaj so mi dokončno napisali, da moramo z njimi kontaktirati pisno, ne več z e-maili. Tako bo moj odvetnik odslej dajal vse dopise nekomu prevajat, pošiljanje po pošti pa tudi traja do deset dni. To pomeni, da bo vse skupaj trajalo še zelo dolgo.

Kako si se ti sama poravnala? Mislim, da se zavarovalnica sploh ne bo hotela pogovarjati z menoj.

Tudi moj mož je imel prom. nesrečo v tujini-ko je potoval na Sardinijo….Vse zdravniiške izvide so prevedli in seveda zaračunali 60 000 sit,da te kap. Pa mlini meljejo že leto in pol,nič se ne vidi,da bo v kratkem kaj rešeno .Naša zavarovalnica je dvignila roke kvišku,kajti krivec za nesrečo,ki se je zgodila v Italiji je Švicarski “avtodom”…NO POL SE PA PEJMO?!

Za sestavo odškodninskega zahtevka in za sklenitev poravnave zavarovalnica plača odvetniku vse njegove stroške. Dogovor, da poleg plačanih stroškov, oškodovanec plača odvetniku še v odstotkih od odškodnine, je prepovedan. Vsi raznorazni d.o.o.-ji pa “potegnejo” denar od oškodovanca in še od zavarovalnice, saj delajo vsi preko odvetnikov (zavarovalnica priznava stroške le njim). Naslednjič prej premislite, preden greste h kakemu tako reklamiranemu d.o.o.-ju, ker boste dobili še manj, kot če bi kar sami pisali na zavarovalnico.

Ti d. o. o.-ji dejansko niso odvetniške pisarne in če je stvar malček komplicirana, tako da morajo najeti odvetnika, zahtevajo plačilo še od stranke, čeprav mu honorar nakaže tudi zavarovalnica. Kolikor vem, pa večina odvetnikov od nakazane odškodnine vzame deset procentov oziroma odivsno od dogovora. Meni je vse skupaj hud misterij, upam, da se bodo stvari počasi tudi tu začele urejati, pa da bo tudi davčna ugotovila, da gre blazno enih zaslužkov mimo državne kase…

Kolikor vem, v odvetniški tarifi piše, da se lahko odvetnik in stranka dogovorita za plačilo ALI po dejanski vrednosti storitve ALI v procentih (najvec do 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), nikakor pa ne oboje hkrati.

S tem da tudi odvetniki prejmejo plačilo zavarovalnice….

Stvar je torej sledeča:
– v kolikor zahtevate odškodnino preko raznih d.o.o.-jev, le ti prejmejo svoje plačilo na tak način, da ga enostavno odbijejo od odškodnine, ki vam jo je odmerila zavarovalnica
– v kolikor pa najamete odvetnika, pa prejmete celotno odšlkodnino, saj stroške odvetnika krije zavarovalnica.

tako da je odločitev vaša.

lp, Lucija

New Report

Close