Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Butale inu Butalci ……

Butale inu Butalci ……

Gre torej za butalsko zgodbo, ki sem jo obljubila našemu butalskemu škratu, naslov pa je:

I. del – ŽALOSTNA ZGODBA O BUTALSKEM OSLU

Butale s svojim županom so starodavno mesto, ki ga poznajo vse dežele. Tam živijo dobri ljudje, ki so nadpovprečno modri (ej, a bereš to, škratek moj ?????, opomba prepisovalca, kar bo še kje sledilo, bo pa označeno tako: OP!!)

Butalski osel je najmočnejša in tudi najmodrejša žival v teh krajih že stoletja. Vsi ljudje ga imajo radi, ga spoštujejo in tudi vprašajo za svet (a, škratek, a ? OP)!

Končno pa se je po dolgih letih v mesto pripeljal Štefanov Martin, ki je že pred mnogimi leti odšel iz butal v tujino, da si zasluži svoj kruh. (v tujino je odšel tudi naš škratek butalski – OP). S seboj je pripeljal čudno zverino, ki je bila močna in modra za petdeset oslov (da ni to pičipokl, al kwa??? OP), vsaj trdil je tako.

Ljudje na trgu pred mestno hišo so jo obstopili in se ji čudili (hah, kar vidim to čudenje, OP). Štefanov martin (alias : butalski škrat, OP) pa je predlagal tekmovanje. Če zmaga njegova zverina, bo on novi župan (jeeeeeeep, škrata za župana, OP).

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

OOOOOOOOOOP!!! :)))

za pocepat:))))

bo škrat kmalu ratal Štefan …. vina :)))))))))))))

pičipokl pa res uleče za 50 aslov;-)

Me glida dele en kulega kva se krohotam……

Ti se kar krohotej, ti si kar duška dej, nej, nej, nej,
kar se še in še krohotej…………. taku ti je živleje …….
u Butalah je pa še bel butalsku ……..

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ej,aja, sam niki še:

Pri naših sosedih tudi imajo osla in ta žvau tako riga sleherno jutro, da sem razmišljala: “Kaj pa, če bi mu dala ene deset litrov benzina za …… taku, ane …… da bi e……. e………….e………..e………..e……….e………..e…….. medvede preganjal, za kar ga pač imajo………..
pa mu grem pol na sredi vasi spomenik postavit ??????????????????????

pridem pomagat pastavlat pa pomahat tud če sevida žih?

joooj ki se ne morem več smejat kme trebuščk bali

ja je ku v pervi ligi,
butale gredo napreeeeeeeeeeeej:))))))))))))))))))))

New Report

Close