Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spanje malo drugače … :))))

Spanje malo drugače … :))))

No … sej vem da me imate že poln kufr s tem spanjem … :))) … sam zdej se gre za neki druzga. Moj ta mali mi sedaj spi že cele dve uri … pa ne vem ali naj ga pustim spat naprej ali naj ga zbudim. :/

Spal je sicer lepo celo noč oziroma se je le dvakrat zbudil … enkrat da je spil tista dva požirka čajča (23:30) in v drugo smo se previli in se podojili (4:00) in potem se je lepo zbudil ob 7h. Potem smo šli počasi na pregled v bolnico (vmes je pospal še za tiste pol urce) in ko smo prišli nazaj sva šla še na en sprehod in tam mi zaspi .. in se ni še zbudil. In to je zanj sicer mal nenavadno ker mi ponavadi čez dan spi maksimalno 15 minut naenrat … mogoče pol urce. Zdej pa že dve uri spi ko top. Eno uro in pol nazaj bi pa mogli jest.

Kaj pravite. Nej ga zbudim?

Jaz bi ga pustila. Naj si on določa ritem. Vsaj mi smo tako delali.

Ojla Bgv!

Pusti ga in uživaj, če bo lačen, se bo že zbudil. Sicer pa tudi moj sedaj spi že dve uri in pol kot top, pa tudi ni to zanj običajno, saj mi čez dan komaj kaj še spi. Zgleda da je nekaj v zraku, ha ha!
Sprosti se, uživaj, pojej kaj ali pa kaj preberi, saj bo tamal spet kmalu pokonc.

Lp!

Bgv, a je ponoči pokakan?

BGV,
jaz ga ne bi budila!
Zakaj? Zato, ker ne budim otrok, če ni kaj hudo nujnega – pa zjutraj za v šolo, ipd., seveda!
Lp, Mateja

Še ti pojdi spat! Jaz svojega nikoli nisem budila.

He he … zgleda, da je res fajn zrak danes. :)))))))))

Ne … polulan je fejst … čist nabita plenica in ga zelo moti. ZAto ga raje previjem in spi mirno dalje.

Jaz je nisem nikoli navajala na kakšen poseben red. Niti kar se spanja ali dojenja tiče. Zbudila je sigurno nisem nikoli, tudi če bi morala jesti. Tako da si v času ko pridno spi raje vzami malce časa zase.

Pa glih danes ko sem se tudi jaz ponoči kar naspala. :))) O ti šment. Ko bi vsaj včeraj tako potegnil popoldan, ko sem ponoči vsega skupaj spala tisti dve urci. ;)))

Nč … bom pa v miru pojedla kosilo. :))))))) Joto!!! Mnjami. 🙂

Kako je že ena napisala…ne diraj lava dok spava 🙂

Jaz mojo pustim spati in uživam. Sem pa v bojni pripravljenosti, da dobi papico takoj ko se zbudi.

Sem pa vesela, da je mali lepše spal. Moja se je danes zbudila natančno ob istih urah. Sem pa bila že kar malo razvajena, ker je prešnji teden že uspela potegniti tudi do 5.00 (spat gre okoli 19.30). No, saj počasi se bomo le uspeli naspati. Še enih 18 let… 🙂

Lp,

Urša

..a zdaj spet ni prav???

Če ne spi je narobe, če spi je pa spet narobe…

Ne vem, ne vem…

Jaz svojega nisem nikoli budila – nasprotno, bila sem srečna, če je kdaj spal več kot pol ure – in sem raje hodila po prstih. Moram pa reči, da je zdaj že velik fant (17 let) in ritem ima še vedno tak – “živc” je bil kot majhen in tak je še danes. LP Yana

Papica je že eno uro in pol pripravljena in čaka … čaka … čaka … Ta mali pa spi … spi … spi … :))))))))

Ja … sem tudi jaz vesela, da se je danes ponoči naspal. Je danes bistveno boljše volje, kot včeraj. :))) In mami tudi. ;)))))))

:)))))))))) Ha ha … nikol mi ni v redu, a? :)))

Sigurno ni v redu, če ponoči ne spi, ker se potem ne naspi … Čudno pa mi je, da mi sedaj toliko spi. Še ko je bil mlajši mi ni toliko spal naenkrat. Mah … se bo že zbudil. :))

Ne ga budit!

Ja … sej ne da nisem srečna. Sem uspela pomiti posodo, pospaviti dnevno … skuhati v miru kosilo njemu in sedaj še sebi. :))) Pravi balzam. Ponavadi delam vse tko na hitro … :))) Sam mi je res čudno … še kar spi in spi. :)))))

Pravijo, da je “spanc boljš k žganc”.

Naš pa je danes spet ponoči kričal, ata je šel spat v dnevno, jaz pa na robu joka, ker ne bom spala nič do jutra. Seveda sem vmes dremuckala, malo je kričal, pa spet jokal, pa bil tiho in tako vso noč :(((((((((( Zjutraj je zaspal za polne 3 ure in jaz tudi, sem jo odkurila kar v sinovo sobico, pa gor na pograd pod zvezde, kjer se tako luštno spi. :))))))))))

Malo prej sem hotela na sprehod, pa je prej zaspal in tako spet ne bo šel nič ven. Zadnje čase nama sploh ne uspe iti na sprehod, seveda ko pa štukava dopoldne nočni spanec.

Bugi, kaj si naredila, da je spal ponoči ???

Eh Piki … A veš da ima sestra čist isto situacijo kot ti. Niso lepe, ne. Se spomnem tudi jaz kako je bilo, ko se mi je zbujal za pol ure celo noč … Uff. Hudo! Upajmo, da bo teh pasjih noči čimprej konec tako pri vas kot pri sestri.

Kaj sem naredila? Ha … dobro vprašanje. Pa saj še sama ne vem. V bistvu prvo je to, da sem ugotovila, da mu ne paše če ga dojim ponoči … pol se mi večkrat zbudi. Zato sem mu sedaj začela dajat čajček. Drugo … nekako sem poskušala vzpostavit tisto rutino pred spanjem in se nam je hvalabogu že prej kar sam navadil, da zaspi sam. Tako da ko se na pol predrami ponoči (tisto, ko ne odpre še oči) če je v sobi mir in tišina lepo zaspi dalje. Če pa se ravno takrat odpravljamo spat … :((( … takrat pa je vik in krik.

Ne vem … saj pravim … vsak otrok je drugačen in edino treba je pogruntat kaj mu najbolj paše. Jaz našega nekoliko sem ga že … sam ne še povsem. in ravno ko ga bom pogruntala, nas bodo začeli zobi matrat in bo opet jovo na novo. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nč .. čimveč spanja in le pogumno naprej. Pomisli, da čez nekaj let bomo imeli ravno nasproten problem … Ne bodo se hoteli zbudit. :))) ;)))

Piki Miki, tudi jaz sem se danes ponoči zjokala ker ni nič kazalo, da bi mala rada spala. Jaz sem že čisto koma od tega nespanja 🙁 Se mi pa zdi, da čez dan zdaj malo “noter nosi”, kar ponoči prekroka. Žal jaz tega ne delam, imam kup dela, ki ga očitno prepočasi opravljam, sem tam na 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svojih zmogljivosti.

Pri vsem tem me je v bistvu strah, da se bo tole vleklo v nedogled. Poznam ljudi, ki so takole ponoči stregli otrokom do njihovega petega leta. Po drugi strani pa berem, da biološka ura (za spanje) dozori do 10 meseca. Resnično me je strah, kaj nas čaka, če bo tale miš še nekaj let toliko pokonci ponoči. Če mi kdo reče, da se bo čez en mesec ,dva ali pa čez pol leta počasi končalo in skoncentiralo v nekaj minut dela, bi mi vse skupaj sploh ne bilo nič problematično.

Bgv, zagotovo si bo tudi tvoj fantič napravil neko shemo spanja in skoraj gotovo bo tudi dnevno spanje daljše od 15-ih minut. Seveda pa mu boš morala pomagati z nekim redom, ki ustreza tudi tebi. Pri tolikšni starosti smo pri nas spali enkrat dopoldne, ker je vstajal zgodaj z ostalimi in potem še zgodaj popoldne. Ko smo “presedlali” na eno spanje čez dan, hodimo spat okoli poldneva in spimo cca. 2,5 do 3,5 ure. Ponoči spimo 9-10 ur.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Veš, kaj po moje je bila mali pa neprespan in zdaj ko je prišel na svoj stari tir spet spi, kot je treba. To se je zgodilo tud pri naši. POtem sem pa vzela stvar v roke in jo pospavala čez dan, šli sva ven na en travnbik v vozičku, da jo je zrukalo in je zaspala. POtem je ponoči tud začela spat, ker ni bila več neprespana od dneva. In začarani krog je bilkončan.

Bom kar obema pisala na isto stran.

Bugi: jaz sem že razmišljala, da je kriva alergija, že včeraj je bil bolj flekast, danes pa je tako bogi, da sploh nevem kaj naj z njim. Spet je živo rdeč in to že po vsem trebuhu, poleg vseh ostalih con (ušesa, pregibi) in tudi po glavi je vse rdečo. Ves dan se je praskal in kar lep kupček črt napraskal. Ponoči sem mu kar rokavičke spet nataknila. Zdaj razmišljam, če mu to ne da spati??? Ali ima tvoja sestra iste probleme, da bi bil ravno v tem obdobju bolj flekast in jih mogoče to poleg srbenja, ki je očitno, še kaj peče zraven.

Jala, ja, saj tega se človek najbolj boji, da bo tako trajalo v nedogled. Sploh mi, ki smo vsaj pri prvem najprej super spali, vmes malo manj, pa potem spet mega in še zdaj se zbuja čez vikend okoli 10h. No, saj tale mali je prej lepo spal, zdaj pa nevem, sem že tako daleč, da krivim alergijo, sam kaj ko se ves čas čoha, še med spanjem. Gotovo ga hudo srbi. Pa zdaj še gre, ko smo doma, kaj pa ko bo služba, ajoj.

Ojoj Piki … Ta alergija pa vam res daje boga. Pa a niso dohtarji nič pogruntali kaj bi pomagalo? Vsekakor mu ne more bit fajn, ko ga skoz srbi in verjetno je res tudi zaradi tega bolj nemiren ponoči.

Pri sestri se mi zdi da ni to. Vsaj nič ni rekla, da bi bilo zaradi alergije (mogoče se ti bo celo ona kaj oglasila pod ta post če bo brala). Mislim, da se ta mali niti toliko več ne praska … ima pa full suho kožo baje … prav popokano. Je pa res, da se drži že en lep čas stroge diete (nič sumljivega ne je in pije), ta malemu tut ni dala še nobene goste hrane in nič (baje da bo začela zdaj kmalu … mogoče že drugi teden … z gostim), tako da se mu je verjetno stanje tudi zaradi tega toliko izboljšalo. Čeprav mi je ravno prej pravila, da imajo ponoči cel cirkus.

Ubogi mali revčki, ki se tako matrajo … pa seveda starši ki dajate vse od sebe, da bi bijo bolje, pa kar ni in ni. :(((( Jaz morem trkat, da do sedaj je bil mogoče le dvakrat čisto rahlo prehlajen (ampak še to sem samo jaz malo zapazila, ker je mal čudno dihal … njega ni nič motilo) … drugih bolezni nič. Te alergije pa znajo bit res hudič.

Upam, da se vam bo stanje čimprej popravilo in da boste zopet spali tak kot nekoč. Držim pestke … močno močno.

New Report

Close