eleclerc
Mogoče marsikomu neumesta pripomba – ampak bodite obzirne tudi do osebja v trgovinah …
Če veste, da boste tam kupovali, pojdite kak dan prej, naj tudi oni uživajo v praznikih. Drugo je navaden vikend, vsaj za praznike pa naj bodo tudi oni doma.
In ne, nisem trgovka, moj delovni čas je načeloma od 7 do 15, vikendi prosti.
Pa lep pozdav vsem (tudi tistim, ki me bodo morebiti napadle!)
Saj vem, da trgovcem pač ni lušno, vendar…. O tem je bilo že dovolj debat.
Taja, sploh ne dela zato, da bi več zaslužil. Dela pač tako delo, kjer je potrebno delati cele dni, pa še pri privatniku (saj veste, da ne znajo drugega, kot reči, pa si poišči drugo službo,… – pa je več ali manj povsod kaj). Sigurno ga ni denarja, da bi delal, če ne bi bilo potrebno. Vsaka služba ima svoje + in -…
Moja tema je povsem zašla. Ker bo ona pač ta vikend prost, sem imela namen, da gremo enkrat skupaj po nakupih in zato me je zanimal delovni čas. Nič drugega. Nič slabega nisem mislila s tem….
LP
Tudi moj ni trgovec, pa je tudi cele dneve, petek in svetek v službi.
Danes je izjemoma prišel ŽE OB 19IH !!!!
Računalniški serverski sistemi se ponavadi vzdržujejo po zaprtju trgovin, poslovalnic …. v glavnem se vse dela takrat, ko ni uradnih ur za stranke.
Ko bi to vsaj pomenilo, da bi bil prost takrat ko so uradne ure za stranke…. FIGO!!!!
Obstajajo uporabniki, ki si “domišljajo”, da ima njihov problem prednost…
… in ni pomembno koliko je ura in kateri dan v tednu se piše … in ni pomembno, če smo na dopustu ali bolniški …. in ni pomembno, če smo se ravnokar napokali v avto, ker se odpravljamo na izlet … in ni pomembno, če je otrok ravnokar zaspal …
Stranka ima menda vedno prav?!?!?!?!?!?!?!
Nataša
Spet to razburjanje okrog trgovin…. Ko pa v nedeljo popoldne in zvečer buljite v Tistega lepega popoldneva in Maria, pa nihče no pomisli na ljudi v medijih…………. petek in svetek, noč in dan, 24 ur…….pa ne samo novinarji, tudi tehniki………… presneto me take debate razkurijo…………ljudje na zgodnji program radia in TV odhajajo ob petih zjutraj!!!!!! No, prej, ob petih se radio že začne…………………
Pa saj ne gre zato, da le trgovci delajo ob nedeljah, gre za to, da njim ne bi bilo treba, ker to ni nujno, kot je npr. pri medicini, pa v medijih, na policiji, …. saj moj tudi dela po čisto svojem turnusu, ker je pač varnostnik in ne morejo ob praznikih kar pustiti nezavarovano. Pa mi zato ne gremo na skupne nakupe v nedeljo, če je on prost ravno tedaj. Se pa da že kako zorganizirati drugače, a ne. Vprašanje je največkrat, če se mi hočemo potruditi….
raglja
Res je – naša razvada. In TV program? Naša razveda – torej ni nujno, da delajo ob nedeljah – konec koncev bi bilo za marsikatero družino bolj zdravo, da ne gleda TV ampak gre ven (kot je bilo rečeno tudi za trgovine).
.
.
.
Zelo redko nas pot zanese v trgovino ob nedeljah – moti pa me, če nekdo le vpraša o delavniku in ga že napadajo.
Zaradi mene lahko v nedeljo zaprejo vse restavracije, barčke, trgovine, kino, bencinske… pri nas doma je nedelja dan za družino, pogovor, sprehod…
Televizija pa….če se spomnim, gledam, naberem pa dve do štiri ure na teden, kdaj več, kdaj manj. Pa tudi če je sploh ne bi bilo, se mi življenje ne bi spremenilo na slabše:))
Prav nič pa ne zavidam zdravstvu, policiji, carini, gasilcem, varnostnikom…ti res ne morejo izbirati in gledati na to, kateri dan je. Ampak tisto je življenjskega pomena, naše razvade pa ne.
Kakorkoli, lepe praznike vsem!