Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prvič v kino

prvič v kino

Kdaj ste prvič peljale svoje malčke v kino? Je za triletnika Polarni vlak prekmalu? Ga je že kdo gledal?

Definitivno prekmalu. To je čisto pravi film, traja uro in pol, pa v kinu je glasba veliko preveč glasna in v filmu je veliko teme, triletniki si lahko veliko stvari čisto napačno razlagajo, ne, jaz bi na tvojem mestu absolutno še počakala. In začela s kakšnim krajšim filmčkom oz. risanko (max 15-20 minut, zdaj v božičnem času je kar nekaj takih zadev), da vidiš, ali lahko spremlja.

Pa sinhronizirano mora biti. Ker filmi s podnapisi še takrat, ko so že v šoli niso dovolj zanimivi, da bi jih gledali cel čas.

Za Polarni vlak ne vem. Je pa naš bil do sedaj dvakrat v kinu. Pri 3 letih in 4 mesecih je gledal sinhroniziranega Garfielda, pri 3 letih in 8 mesecih pa Kraljestvo morskega psa s podnapisi. Oboje mu je bilo zanimivo od začetka do konca, sem pa pri drugem filmu morala malo pomagati z branjem podnapisov. Ker je bila dvorana skoraj prazna (šla sva ob 3. popoldne), ni bilo problema (tudi mamica, ki je sedela 2 vrsti pred nama, je brala podnapise svojemu fantu).

odvisno je od otročka … naš je šel prvič za četrti RD in se je imel super … so pa bili v dvorani tudi precej manjši otroci.

B.

Se mi zdi, da so v filmu prizori, ki lahko prestrašijo otroke (še odrasle). Z mojim štiriletnikom sva ga šla gledat, pa se je kar držal, samo če bi vedela vsebino, bi še malo počakala. Predvsem sva šla, ker je “nor” na vlake in je menda to odtehtalo vse ostalo. Pri strašljivih prizorih (npr. tistih z lutkami – je še mene stiskalo – pa sem mu govorila, da si to glavni junak samo misli).

Po moje s triletnim otrokom ne bi šla. Je pa to samo moje mnenje.

Lepe praznike vsem, moi

Midva sva bila ravno včeraj prvič v kinu. Seveda sva šla gledat Polarni vlak. Doma sva ga gledala že vsaj petkrat, tako da je vsebino poznal in se mu je zdela finta, da je vse (vlak!) tako veliko. Zdržal je cel film, kar me je ful presenetilo in izjavil, da bi pa on šel gledat Polarni vlak vsak dan v kino. Star pa je tri leta.

New Report

Close