Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VSEM….. IN ….. ŠE TREM ….

VSEM….. IN ….. ŠE TREM ….

Zajček mili, sveti Miklavž prihaja, bodimo ga veseli,
pričakujmo tudi tisto, česar se ne vidi v peharju, česar
ni mogoče otipati s prsti, okusiti z usti, ovonjati, prisloniti
k licu, a je tu …. je vedno tu, kot so tu tisti, ki vse to imajo!

Dragi zajček, sem že tudi sama vse to nekako ugotovila,
kljub temu pa … hvala ti! Ne izkoriščam tvoje dobrote, ti
to veš, kajne, zato tudi ne gostujem več na forumu, da ne
bo kdo po nepotrebnem prizadet!

Lepo Miklavževanje vam želim, tebi, tvoji družini, Muci,
njeni družini, Sebi in njegovi družini, Kekcu (bog ve, ali je
že kaj novega pri njih ali ne, morda pa prinese Miklavž?),
lepo Miklavževanje tudi naši dragi Niobi, pa Škratku Butalskemu
in njegovemu podmladku, pa Prijatelju, njemu naj prinese tistega,
česar ni mogoče prijeti in imeti, česar ni mogoče ovonjati, česar
ni mogoče videti, le čutiti ga je moč – velik pehar zdravja!

In seveda vsem tistim, ki pa tukaj so, tako … ali celo drugače!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Nobena stvar ni slaba ali dobra
sama po sebi: šele misli jo naredijo tako!

….jaz sem pa mislila…..

živjo gmajna !!

Hvala,Mariči ,
tudi tebi,lep miklavžev večer,pa …če že neu velik prinesel,naj
da vsaj nekaj tega,česar si želimo.
Pa ,Mariči,NE kuri danes hiše,pa z vato
ušesa zamaši-bo tako cvililo in ropotalo ko se bo vozil
naokoli,ker ni snega,a ves,pa …
Jutri bo spet en lep soncen dan !!!

Mariči !!!

Ampak ! Kje je gmajna? ….a si vsi brade stimajo,al kaj…?

Hvala Marija…Bi te najraje močno objela……
Tisto drugo pa ne razumem….le zakaj ne pisati? Pogrešamo te….čeprav veliko ne pišemo..ja se vidi…….

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ljuba Mariči,
tudi jaz bi te najraje od veselja močno objel. Tvoja želja za peharjem zdravja MENI naj se tebi dvojno povrne! In trdno VERJAMEM, da se ti bo! Veliko-krat se s hvaležnostjo spomnim nate, ker si me poučila o marsičem v življenju.

Marsikaj več na tem forumu ne razumem. Menda je bila celo ena vojna tu gor. Ne vem kdo se je boril s kom in me tudi to ne zanima. Vidim pa , da spet obstajajo žrtve revolucije Tjavendana. Zanima me edino, zakaj ti ne smes vec pisat? Mar nisi bila ti eno od glavnih gibal Tjavendana?

Ježek je postal čisto BLOND!

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Dobro jutro ježek!
Zdravja ,če bi se le dalo,bi
ti en del svojega kar dala,pa
bi se oba dobro počutila.
Ne da se,kajne? Vendar pa,če
človek pri sedemdesetih in več
prežene vse “živalice”ki ga grizejo
iz svojega telesa… ,pa jih ne bi ti?
Dejmo ježek.

Oj ježek**
Mi je lepo , da si tu !

labodka Moja:)))))))))))))))))))))))))

škrat je vornk Miklavževal
(drnjohal pod odejo)

Pa je bil zglida priden
ker je njemu letos Tud Miklavž
prnesu (podmladek pa itak zmeri
dobi, če druzga ne, pa Parkeljna ne de..)

Za Milklavža je ponavad škrat
raznežen ku zmeraj pomisli
na babičino kuhinjo, pa na jerbase, pa na….
krušno peč pa čelešnk:)))))

Zdej pa V Mojih Butalih Mklavž že
skori ne najde jerbasa…….

kej čmo bohve zakva je to dobro, mrbit pa bo talele
kibernet doba sam še virtualnga Mklavža prnesla;-)

in ker je škrat za Miklavža mel dej off, mora
pa na gospodov dan v služb čepet…
Ma je fajn – nikjer nikogar, telefoni molčijo, pa
mzika seka:)))))))))))))))
Pacmakam Vornih pa NeDelat ku je nedelja ne de

tudi škratu je udarlo na BLOND..

nekateri butalčki ino butaljceni
radi pljuvajo po ostalih, tko je bilo, tko je in tko
verjetn tudi bo…
No ja vsaj potem enkrat pride na dan kdo=kdo ne de..
Kokrkoli obrnem = to lahko samo dobro!!!

so nekateri očitno manjkali
ko so mel na sporedu serčno kulturo ne de…

Je pa škrat hudo proti kakršnemkoli žrtvovanju!!!
Tega on mara NE..

Dokler živimo se=treba borit!!!!!!

Pa je včasih tudi molk orožje ne de…
Zunaj = tko LEP (b rekla naša Niobči)
sonce=clo v prestolnic, pa vetra piha ko sto…..lodjev ne de..
in bo šel dons škrat čofotat po listju tralali-tralalo

se podpišem tuki z veliko začetnico . Pogrešam jo tud jaz !

HVALA, za veliko vspodbudo, Nioba! Mocno velikodusna si, ceprav seveda ne gre.. Samo že dober namen veliko pomeni in marsikdaj tudi dobro stori.. Naj se tvoje dobre misli uresničijo tebi in meni, hehe….

Danes je na Med.over.net-u izbrana kot lepa misel:
EDINO, KAR POTREBUJEMO V ŽIVLJENJU JE ZDRAVJE!

Joj, kako prekleto to drži!

Tudi jaz sem vesel, ko vidim, da pises.. Po tem vem, da se boris..

Zelim vse lepo in veliko dobrega mojemu zajcku. In naj ga Bog čuva..

Skrat je povedal marsikaj, tako da zdaj vem se manj, posebej pa me muci tisti namig o srcni kulturi.. Ma, nikdar ni bilo, da ne bi kako bilo..

Je pa tudi ježek hudo proti žrtvovanju! Globoko se strinja, da se je v življenju treba do konca borit!!

Bemti, skrat, ce si danes res cofotal po listju, najbrz nisi bil sam..Pri cofotanju smo navadno bolj pomanjkljivo obleceni, mar ne? To je sicer super, samo na klope morajo pazit po novem tudi skratje, hehehe….

Ah, preljubi in premili prijatelj, ne gre za to, da ne bi smela pisati, vendar pa takrat, ko ti nekdo, ki te ni še nikoli videl, ki te ni še nikoli slišal, ki te ne pozna popolnoma nič …. očita reči in stvari, ki jih nisi zagrešil in to celo na podlagi “sugestij” … najbrž taisto take osebe, ki te ni ne videla, ne slišala, ne spoznala … le brala ! In si branje “prevajala” tako, kot ji je trenutno ustrezalo !! In tako se ti počasi zazdi, da tu gori pač nimaš kaj početi. Vzameš si malo časa, da pri sebi narediš prioriteto reči in stvari, ki bi se te naj dotaknile in potem …. gre življenje naprej. Vendar ostajajo madeži, ostaja tista tiha neizrečenost, ostaja … razočaranje nad nekaj malega tisti, od katerih kljub vsemu pričakuješ malo malo, en pikec razumevanja in podpore… to je to in nič drugega. In ugotavljaš, da določene reči in stvari, posebej dejanja pač nimajo posebnega smisla in jih opustiš!

Dragi ježek, le zdraav mi ostani, le zdrav, vse ostalo se vklopi v mozaik samo po sebi. Če pa ni tega koščka, se tudi ostale nekako ne spoprimejo med seboj !!! Pozdravljen, prijatelj moj dragi!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ljuba Mariči,

Priznam, da sem kar presenečen, ko že nekajkrat berem tvoj odgovor. Glede na to, da poznam kar nekaj moreče težkih in bolečih izkušenj, ki si jih morala preživeti v svojem življenju, me zelo čudi, da si sedaj ženeš k srcu stvari, ki niso zares v ničemer vredne, da bi si z njimi obrenjevala svoje življenje. Če lahko kdo ve kaj je krivica in trpljenje, si to ti! In vem, da to dobro sama veš! Samo tvoja čustva, te odnesejo in potem je kot je..In tako se ti počasi zazdi, da tu gori pač nimaš kaj početi. Jaz sem zadnji, ki bi ti smel o tem govoriti, pa si vseeno to upam storiti.. Nekaj mi pravi, da moram..

Bemti, Mariči, tisočkrat prej so ti že očitali reči in stvari, ki jih nisi zagrešila, pa si to nekako znala preboleti! Zdaj pa ko to stori nekdo, ki te ne pozna, ki te še videl ni, niti ne slišal, te pa globoko prizadene.. Zakaj? Kot da še ne veš, da smo vsi, vsak po svoje, zmešani, prismojeni, odtrgani, prfuknjeni in še in še.. Mladi pa še posebej! . Prej kot to uvidiš, boljše je za tvoje duhovno in duševno zdravje.. Le takšni si lahko medsebojno pomagamo.. Saj tako je vendar nastal Tjavendan! Si mar pozabila tiste mučne trenutke, ko smo se borili zanj in posebej še na grozljivo moreči razkol ob Kajinem trenutku resnice in izbruhom silnih čustev ob tem..

Seveda so ostali madeži pri vseh in ostala je tudi tista tiha neizrečenost in razočaranje, ker je vsakdo pričakoval, da ima svoj prav.. Vendar življenje gre res vedno naprej.. Res je, da nas najbolj razočarajo tisti, od katerih pričakujemo razumevanje in podporo.. To je povsem človeško.. In zato je treba enkrat ugasnit barvne žarnice (mislim, da o tem govori Z. Modrej) in osvetlit dogodke z naravno svetlobo. Treba je odvreči vse iluzije, videti stvari takšne kot so, videti preprosto resničnost življenja.

In v takšni naravni svetlobi res lahko ugotoviš, da določena dejanja nimajo posebnega smisla in jih zato opustiš.. Če je tako, ti dam povsem za prav. Pa vendar zaenkrat me še nisi prepričala. In mislim, da me ne boš kar tako zlahka, hehe… Zato, ker si ti iz zelo pregnetene gline narejena, hehe….

Pa brez zamere, prijatelji si smemo natotič čistega vina! Drž se Mariči in delaj kot misliš, da je prav!

Saj sploh še ne vem, al si že babica ali nisi?

SREČNO,
ježek

Ti moj ljubi prijatelj, ti moj mili ježek … da, nočna živalica si in ko bi imela doma PC, bi se ti sinoči najbrž javila, tako pa … te je tako čudovito prebrati, kadarkoli, ob katerikoli uri. Hvala ti. In naj ti povem le to, da si “povedal – napisal” to, kar je, kot vedno s tvoje strani, podkrepljeno z dejstvi, ki pa niso vidna. Res si prijatelj in od tebe človek sprejme vse čisto vino in ga lahko izpije, ne da bi pri tem preizkušal in se poglabljal v njegov okus. In za povrhu imaš pri vsem tem še zelo prav. In še nekaj … še vedno je zbirka vseh štirih knjig lepo zavita… in naj tako ostane. Če jih že imaš, nič ne de; znova in znova mi prav njegovo razmišljanje, ki mi toliko pomeni, pomaga iz stanja, v katerem se ne želim znajti. Najbrž bo tako tudi tokrat. Dragi ježek, iskrena ti hvala. In še malenkost, ki meni ogromno pomeni…. dolgo, predolgo se nisva brala in ne vem, če si zasledil, da sem v tem času diplomirala, da sem v tem času postala tudi …. babica… fantku, najlepšemu človečku tega sveta, najmilejšemu bitju, najčudovitejšemu življenju …. naj, naj, naj…. in da je med drugim nekaj najlepšega … biti babica !!! Imej se lepo, ježek, koderkoli boš hodil, kjerkoli bo korak blažil tesnobo, kjerkoli bo ptica odnesla tvojo turobno misel in bo njen krik tisti krik življenja, ki se ga je treba okleniti, bodi srečen , ježek!

Od vsega srca ČESTITAM, na vsem, da ne naštevam.. In bogme je na čemu čestitat!

Pa če dovoliš še en mali nasvet:”Babi Mariči nikar ne razvajaj prevec najlepšega človečka tega sveta, najmilejšega bitja” . Bo njegova mama huda in v zadregi in tudi mlajsa hci ne bo tega povsem razumela .. Ves, bojim se, da boš vse tisto, za kar si bila ti prikrajsana, skusala zdaj darovat .. Saj ves, kaj mislim.. To ti pišem, ker ti želim zares iskreno vse dobro v življenju, ki te je v mladosti, tako teplo ..

Ježek, ježek, ti res na vse misliš. Bog ti polonaj.
Je pa že tako veš, da se bom skušala vedno za
korak umaknit, da bom skušala vedno imeti pred
seboj tiste trenutke, ko sem jaz trpela, ker so mi
drugi “v zelje hodili in otroke drugače kot jaz učili”
in skušala se bom kontorlirati tako, da tega svojim
otrokom ne bom delala. Res pa je, da si močno želim,
da bi ta otrok in še vsi, ki pridejo, užili življenje tako,
da bodo vedeli, da živijo, da morajo živeti kar najbolj
kvalitetno življenje, vedeli naj bi, kako lep dar je to
življenje pravzaprav, če ima človek ob vsem tem še
zdravje in voljo, da se bodo znali od srca smejati, da
bodo znali jokati brez zadržkov, da ….. eh, kaj bi, naredili
bomo najboljše, kar je v naših močeh, da bi bilo vsem lepo.
Ježek, hvala ti.

Najbolj iskreno ti želim, da se ti opisana vizija uresniči.. Kar sem prej napisal sem videl v zivo pri zeninih sestrah.. pa sem pomislil na tvojo mocno custvenost in sem si rekel, da taksne opomincek ne more skodit..

Drz se Marici in daj malo popazi se na nasega zajcka.. Zime so se posebej hude..

Ježek , a boš še mau tuki pisu ?? Men je tko lepo če si tuki…bolj varno se počutim ..

Ps. Mariči pa zihr bo čuvala zajčka se lohka zaneseš veš nanjo…

pa lupčka ti dam *

New Report

Close