AHA ……
Nisem čisto prepričana, kaj me je vodilo k temu, da objavim tale prečudoviti in tako zelo resnični pregovor, kot je tale:
“Sreča pridobiva prijateljstva, nesreča jih preizkuša.”
In posebej mi je ljub tudi tale tajski pregovor, ki pove ogromno za vse, ki želijo razumeti in nič za vse, ki ne želijo razumeti. V
“Čeprav so vsi moji sosedje barbari, ti pa tako zelo daleč stran, sta na moji mizi vedno dve skodelici za čaj.”
/Tajski pregovor/
Kaj bi človek sploh še lahko dodal k temu? Bodimo si to, kar smo si sami sebi, pa nam ne bo nikdar žal za nič. Morda samo kdaj pa kdaj za kakšno malenkost zato, ker smo to, kar smo in ne to, kar si nekateri želijo, da bi bili ali pa nas želijo take narediti ???
Lep dan, gmajna!
O, zajčika moja, veš, jaz imam vedno dve skodelici. Pa tudi tretja in četrta in peta in šesta bi se našla in še in še…. vendar, če je oddaljenost tista, ki pogojuje vse to, potem pač nič. In če so zdrahe tiste, ki preizkušajo prijateljstvo, potem v redu, pa naj bo zdrah kolikor hoče. Še vedno sem prepričana, da nekaj resničnega kljub virtualnosti le ostane.
Nekoč mi je prijateljica napisala tole, davno nazaj je to bilo, kako leto nazaj menda, ko sem tudi bila žaljena v dno duše, vendar potlažena s strani tistih prijateljev, ki so mi ostali prijatleji tudi dandanes. Glej, zajček, kaj je bilo takrat je napisano:
Viktor Hugo:
………
lahko zdaj rečem letom, ki bežijo:
Minevajte! Jaz nimam nič za vas!
Odnašajte rož lepih lepotijo,
jaz cvet imam, ki ne ospe ga čas!
Če vaša krila vazo bi zadela,
ta moja vaza nič ne izgubi …
Več ognja jaz imam kot vi pepela!
Jaz več ljubezni, kot pozabe vi!
Še malo resne teme,če smo že na med.netu.
Ste že slišali:
Razjede na želodcu in dvanajstniku ne povzroča prehrana, tako kot zmotno še danes misli veliko ljudi, pač pa okužba z bakterijo Helicobacter pylori. Alkohol in kava ne povzročita ulkusa, ampak le poslabšata njegove simptome. Za ulkus ni zdravilne diete. Ob zdravljenju razjede z antibiotiki in zaviralci izločanja želodčne kisline dieta običajno ni potrebna. Bolnik z razjedo lahko zmerno pije vino, opustiti pa bi moral žgane pijače, kajenje in močne začimbe.
jaz nisem imela pojma!
Pismo rosno, jest ga imam pa zdejle! Važn je, da … ni čist vsega za opustit! Vendar začinjena hrana …. ja, bog pomagej, kakšna pa je hrana brez začimb. No ja, nič ne rečem, je bolj zdrava, to zagotovo, to kaže ta prispevek, je ziher bolj zdrava ta “presno” pripravljena hrana, vendar pa, a potem človek v takem še more uživati? Nič ne de, če je tako, je pač tako!
Niobči , nč usral , zajček je spušio:))
Pa veš kaj ?
In zakaj ?
Ker se je zajček odloču , da malo pospravi podstrešje in zmeče ven nepotrebno navlako. Tista , ki pa nekako silom razmer ostaja , bo pa vendarle ali plesala kot bom jaz igrala , ali pa se losam še te.
Najprej zajec…potem pa vsi ostali……
no, kej je zdej to…
men so djal da je to le
ena izmed opcij (da bakterija povzroča)
je pa res da hrana pospeši ali zavira ne de….
kokrkol, ko enkrat vemo kaj nas je “trofnilo”
lohka sami v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ukrepamo ne de..
in škrat ukrepa prec zdele, gre packat
in svinat – tkooooooooooooooooooooo..
tist bogi kafe 1x na dan pa že
ne škodi, thnx god za drobne užitke jupijajajaj
Tud zajč ma kup opraukov pa pota in končno tudi dela…
kar ne pomeni , da imam veselje do dela je pa to nujno..
no , ja…na koncu vedno potegnem takratko pa delam ko vsi so frej…
Ti mi delaš tam in si blizu , sam aja a veš nekaj kar jaz zihr vem…
Zajček bo šu kmal na tople sendviče.
Glede na to , da je pri Niobi najboljši kafe ( da ne govorim kako še drugače crklja…ma ni čudn da se redimo:)) ) a ti veš kje je najboljši topli sendvič ??
Jaz vem , sam na pjačp moram tam tok čakat :)))))
Hej , maš ti kak borouničevc zame?
Ziher ma NIoba tut borouničevca, pira bomo na bencinski kuple, vina mam pa jest tut dobrga…. polej pridejo še pohani piščanci, pa tenstan krompir, pa ….. ne, neč solate, nima smisla, raj druzga več! Use dobiš, sam za datum se odloč, pa prletim ……kuku pravi Severnica……. ku sneta skira !