P O S P R A V L J A N J E !!!! :)))
Tako, drage dame – praznikov je konec in začelo se bo sicer novo leto, vendar z istimi dnevnimi rimtmi, ki seveda vključujejo tudi (uf, kako sovražim to besedo…) pospravljanje!!!
Ne glede na to, da so bili letošnji prazniki samo čez vikend, sem prepričana, da je stanovanje bolj v “razsulu”, kot med navadnim vikendom.
Zato bo najbolje, da takoj jutri začnemo.
Navodila za vsak dan bom pripenjala pod tale post. Sicer bo malo bolj zamudno za iskanje, ker je Primož (silom prilike) moral ukiniti skakanje zadnjih postov na vrh, toda se bomo vsaj navadile uporabljati iskalnik.
Če se bo izkazalo, da pripenjanje vseh navodil pod en naslov ni dobra zadeva, jo bomo pač razbile.
Prešinila me je ideja, da bi pripenjala navodila od 1 – 5 cone, in potem pod nov post spet od 1 – 5 cone….
To pomeni, da bi bilo v enem postu 5 tednov, kar niti ne bi preveč obremenjevalo sistema.
Se strinjate???
In sedaj: 3, 4 … zdaj!!!! :)))
Danes (ponedeljek) pospravite vse ovojne papirje, darilne vrečke, embalažo daril…. Nikar jih samone zbašite nekam, dajte jih na svoje mesto. Če nimajo svojega prostora v vašem stanovanju, jim ga določite. Odvrzite vse, kar ste tik pred prazniki skrile v kakšne škatle ker ni bilo časa za pospravljanje. Ne sprašujte, od kod informacija o skritih “zakladih”…..
Torej: vzemite si 15 minut in na delo!!!!
Tudi letos velja tisto – VSAK DAN – obvezne 4 naloge:
– ne gremo spat, dokler ni pomivalno korito prazno
– vsak član družine v dveh minutah pospravi čimveč svojih stvari tja, kamor pašejo
– preverimo, kje je umazano perilo
– pospravimo prazne plastenke sokov, vode, mleka, reklame ki pridejo po pošti …. vse stvari, ki se same od sebe nabirajo na določenih mestih v stanovanju
Tvoje poste sem dala v svoj letni delovni načrt, ha ha.
Zakaj bi se toliko obremenjevale, če pa je tako enostavno in ostane toliko časa za otroke.
Tisti timer se mi je v začetku zdel malo tako, ko pa sem ga preizkusila sem ugotovila, da sem se prej veliko preveč po nepotrebnem zadrževala pri eni stvari. Zakaj bi pa morala biti v kuhinji 2 uri naenkrat, kajne?
Torej, veselo na delo!
Danes pospravljamo cono 1 (vhod v stanovanje – hišo, predsobo, jedilnico)
V preddverju, predsobi pograbite pošto, čevlje, jakne, plašče in jih pospravite na svoje mesto.
Nastavite timerje na 15 minut in ….
Nataša
Ne pozabite na:
– družinski 2 minuti
– pospraviti vroče cone v stanovanju
– poskrbeti za umazano perilo
– izprazniti pomivalno korito
____________________________________-
Danes bomo v roke vzele krpo za prah in obrisale prah v predsobi in v jedilnici ter prah z rastlin (pravih in umetnih).
Preverite še, če je rastline treba zaliti. Če imate še novoletne aranžmaje, preverite če potrebujejo vodo, ravno tako zalijte pravo novoletno jelko.
Poleg obveznih nalog, bo to dovolj za danes:
– družinski 2 minuti
Uživajte,
Nataša
Nataša
PS:
Ne pozabite na:
– družinski 2 minuti
Samo mi si lahko vzamemo čas zase – nihče drug si ga ne more vzeti za nas!!!
Torej: Timer na 15 minut in UŽIVAJTE!!!! :))))
Nataša
PS: Ampak, obvezne 4 naloge pa vseeno ostanejo! :((
Ne začnite pospravljati dokler niste iz kuhinje odstranile vse, kar v kuhinjo ne paše. Najprej si vzemite 15 minut dnevno in odstranite vse, kar se čudežno nabira v kuhinji, potem pa se lotite natančnejšega čiščenja. Naj vas nikar ne zgrabi panika. Tega niste naredile že celo leto ali več let in če te stvari ne bodo temeljito očiščene še mesec dni, ne bo nič hudega.
Torej: najprej odstranite vse, kar ne spada v kuhinjo ali vam le jemlje prostor.
To je lažje kot čiščenje.
KUHINJA: NATANČNO ČIŠČENJE
1. Izprazniti ter odtaliti hladilnik in ga temeljito očistiti
2. Očistiti mikrovalovno pečico zunaj in znotraj
3. Očistiti pečico štedilnika
4. Oprati posode za shranjevanje živil
5. Temeljito očistiti police in predale
6. Odstranimo odtise prstov na zidovih in omaricah
7. Očistimo okna
8. Očistimo napo – zamenjamo filtre
9. Temeljito očistimo vratca omaric
10. Operemo luči
11. Očistimo omarico pod umivalnikov
12. Temeljito pomijemo posodo hišnih ljubljenčkov
Oprosti Natasa, upam, da ne bos jezna, ker sem pod tvojim imenom post skopirala in ga poslala na vrh, ker verjamem, da bi se nam marsikatera rada pridruzila, pa morda sploh ne ve, da tale lustna stvar obstaja. Tebi se enkrat hvala in lep pozdrav, ami!
Avtor: NatašaH
Datum: 02-01-05 20:05
Tako, drage dame – praznikov je konec in začelo se bo sicer novo leto, vendar z istimi dnevnimi rimtmi, ki seveda vključujejo tudi (uf, kako sovražim to besedo…) pospravljanje!!!
Ne glede na to, da so bili letošnji prazniki samo čez vikend, sem prepričana, da je stanovanje bolj v “razsulu”, kot med navadnim vikendom.
Zato bo najbolje, da takoj jutri začnemo.
Navodila za vsak dan bom pripenjala pod tale post. Sicer bo malo bolj zamudno za iskanje, ker je Primož (silom prilike) moral ukiniti skakanje zadnjih postov na vrh, toda se bomo vsaj navadile uporabljati iskalnik.
Če se bo izkazalo, da pripenjanje vseh navodil pod en naslov ni dobra zadeva, jo bomo pač razbile.
Prešinila me je ideja, da bi pripenjala navodila od 1 – 5 cone, in potem pod nov post spet od 1 – 5 cone….
To pomeni, da bi bilo v enem postu 5 tednov, kar niti ne bi preveč obremenjevalo sistema.
Se strinjate???
In sedaj: 3, 4 … zdaj!!!! :)))
Danes (ponedeljek) pospravite vse ovojne papirje, darilne vrečke, embalažo daril…. Nikar jih samone zbašite nekam, dajte jih na svoje mesto. Če nimajo svojega prostora v vašem stanovanju, jim ga določite. Odvrzite vse, kar ste tik pred prazniki skrile v kakšne škatle ker ni bilo časa za pospravljanje. Ne sprašujte, od kod informacija o skritih “zakladih”…..
Torej: vzemite si 15 minut in na delo!!!!
Tudi letos velja tisto – VSAK DAN – obvezne 4 naloge:
– ne gremo spat, dokler ni pomivalno korito prazno
– vsak član družine v dveh minutah pospravi čimveč svojih stvari tja, kamor pašejo
– preverimo, kje je umazano perilo
– pospravimo prazne plastenke sokov, vode, mleka, reklame ki pridejo po pošti …. vse stvari, ki se same od sebe nabirajo na določenih mestih v stanovanju
Re: P O S P R A V L J A N J E !!!! :)))
Avtor: omša
Datum: 02-01-05 21:09
Živijo, sem te vesela.
Tvoje poste sem dala v svoj letni delovni načrt, ha ha.
Zakaj bi se toliko obremenjevale, če pa je tako enostavno in ostane toliko časa za otroke.
Tisti timer se mi je v začetku zdel malo tako, ko pa sem ga preizkusila sem ugotovila, da sem se prej veliko preveč po nepotrebnem zadrževala pri eni stvari. Zakaj bi pa morala biti v kuhinji 2 uri naenkrat, kajne?
Torej, veselo na delo!
Odgovorite na to sporočilo
Cona 1 / Torek
Datum: 03-01-05 19:13
Danes pospravljamo cono 1 (vhod v stanovanje – hišo, predsobo, jedilnico)
V preddverju, predsobi pograbite pošto, čevlje, jakne, plašče in jih pospravite na svoje mesto.
Nastavite timerje na 15 minut in ….
Nataša
Ne pozabite na:
– družinski 2 minuti
____________________________________-
Re: Cona 1 / Torek
Avtor: ami
Datum: 04-01-05 12:53
Natasa, rada bi se ti samo zahvalila za tvoj trud, res si dusica! Vse dobro ti zelim!
Avtor: X2
Datum: 04-01-05 16:29
Sem že dala link med priljubljene!
Cona 1 / Sreda
Datum: 04-01-05 18:33
Danes bomo v roke vzele krpo za prah in obrisale prah v predsobi in v jedilnici ter prah z rastlin (pravih in umetnih).
Preverite še, če je rastline treba zaliti. Če imate še novoletne aranžmaje, preverite če potrebujejo vodo, ravno tako zalijte pravo novoletno jelko.
Poleg obveznih nalog, bo to dovolj za danes:
– družinski 2 minuti
Uživajte,
Nataša
Datum: 04-01-05 18:59
Nataša, pojma nimaš. kako sem te pogrešala… ;))))) Hvala, da se trudiš za nas!
No, zdaj pa spet krpe v roke!
X2, to je pa res ideja! Tudi jaz sem si tale link shranila med priljubljene.
Cona 1 / četrtek
Datum: 05-01-05 17:08
Danes bomo očistile okna in stene v predsobi in jedilnici.
Čistilo in krpo v roke, ter odstranimo sledove malih palčkov, ki puščajo odtise prstkov po steklih, ogledalih in zidovih….
Bodite previdne pri brisanju beljenih površin – da ne boste odstranile barve…
Nataša
PS:
Ne pozabite na:
– družinski 2 minuti
Datum: 06-01-05 16:44
V jedilnici preverimo če je kje kakšna pajčevina. Poglejmo v kotih pod stropom, na tleh, po stropu ….
Ko ravno gledamo gor, poglejmo če je luč tudi potrebna brisanja prahu.
Vzelo vam bo samo 5 – 15 minut časa in vesele boste, da je tudi to narejeno!
Nataša
In seveda:
Obvezne 4 naloge ….
Avtor: omša
Datum: 07-01-05 08:55
Kako pa se to naredi, shraniti link?
Odkar ne meče sporočil na začetek, kar traja da najdem ta post.
Avtor: X2
Datum: 07-01-05 09:00
Ko stojiš na strani
http://med.over.net/phorum/read.php?f=151&i=44684&t=44684&v=f,
izbereš v meniju:
Priljubljene / Dodaj med priljubljene / V redu.
Ko želiš spet priti sem, izbereš Priljubljene in
Potem klikneš na
Med.Over.Net – Starševski čvek – P O S P R A V L J A N J E !!!! )))
Se beremo!
Cona 1 / sobota
Datum: 07-01-05 19:43
Dragwe moje!
Danes je krasen dan za pretegovanje v coni 1 – in 15 minutno uživanje s skodelico čaja ali kave v roki, ali celo s kakšno hladno pijačo v visokem steklenem kozarcu.
V roke vzemita svojo najljubšo revijo ali knjigo in si vzemite čas samo zase.
Samo mi si lahko vzamemo čas zase – nihče drug si ga ne more vzeti za nas!!!
Torej: Timer na 15 minut in UŽIVAJTE!!!! :))))
Nataša
PS: Ampak, obvezne 4 naloge pa vseeno ostanejo! :((
Datum: 09-01-05 19:01
Seznam čiščenja – cona 2: Kuhinja
Ta teden čistimo naše kuhinje. Spodaj je natančno opisano, kaj vse je treba očistiti (ne skrbite, en bo vse v tem tednu). Lahko si seznam sprintate. Samo »copy – paste« v word dokument.
Ne začnite pospravljati dokler niste iz kuhinje odstranile vse, kar v kuhinjo ne paše. Najprej si vzemite 15 minut dnevno in odstranite vse, kar se čudežno nabira v kuhinji, potem pa se lotite natančnejšega čiščenja. Naj vas nikar ne zgrabi panika. Tega niste naredile že celo leto ali več let in če te stvari ne bodo temeljito očiščene še mesec dni, ne bo nič hudega.
Torej: najprej odstranite vse, kar ne spada v kuhinjo ali vam le jemlje prostor.
To je lažje kot čiščenje.
KUHINJA: NATANČNO ČIŠČENJE
1. Izprazniti ter odtaliti hladilnik in ga temeljito očistiti
2. Očistiti mikrovalovno pečico zunaj in znotraj
3. Očistiti pečico štedilnika
4. Oprati posode za shranjevanje živil
5. Temeljito očistiti police in predale
6. Odstranimo odtise prstov na zidovih in omaricah
7. Očistimo okna
8. Očistimo napo – zamenjamo filtre
9. Temeljito očistimo vratca omaric
10. Operemo luči