Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek “zaležan” oz. trd vrat Na pomoč!

“zaležan” oz. trd vrat Na pomoč!

Včeraj zjutraj sem se zbudila z bolečim vratom. (Spala sem na napihljivi blazini…)Vratu praktično ne morem premikati levo oz. desno. Bolečina pa seva tudi v ramo. Do danes zvečer se situacija ni bistveno zboljšala. Kaj lahko storim ? koliko časa to lahko še traja? Ima katera kakšno izkušnjo?

t.

Sicer ne vem za vrat, ampak mene je zadnjič tako zagrabilo v križu, da je bilo joj. Pa sem šla na aerobiko, ogrela mišico in je bilo po cca 15ih minutah že čisto ok. Probi kakšne tople obloge, masiraj z eteričnim oljem ali šnopčkom,…

ČE gre za ‘heksenšus’, pomaga toplota in masaža. Meni je zelo pomagalo, da sem si tja natrla Mentoklar (eterična olja) in čez nekaj dni je bilo že skoraj OK. Je pa res, da me je takrat tako zapelo, da nisem mogla za več kot za nekaj cm premakniti glavo desno. Sicer pa ti predlagam spanje na čim bolj trdem ležišču z ortopedsko blazino.

Tudi meni se to večkrat dogaja. Oz kak mesec nazaj sem v enem tedni 3x fasala heksenšus (pa sem spala v “vsakdanji” postli). Meni pomaga samo razgibavanje in masaža. Prosila sem doma in pa sodelovko – kdor je bil pri roki, hehehe, da mi je prijel glavo in mi jo je premikal v vsa strani, tudi v tisto, v katero je najbolj bolelo. Parkrat ponovila in je minilo še isti dan.

Meni se je isto zgodilo to včeraj. Potreben je počitek, masaža in topli obkladki.
Danes je že veliko bolje. Upam, da tudi tebi.

Uuu, a smo se vsi zaležali tele dva dni:)))
Tudi mene je zagrabilo, kolega pa tudi:)

Sicer se mi je to že nekjkrat zgodilo – bolečina preko rame v roko in pa glavaobol.

Pomagata toplota in rahla masaža, še najbolj pa fizioterapevt 🙂
Jaz sem ga imela enkrat ravno “pri roki” – bogovsko, ti rečem!!! Samo prijel je vrat, rekel:”Matr si se zaskočila! Sprosti se…” 5 sekund in sem bila “po starem”!

Pa plavanje tudi pomaga!

New Report

Close