Lepo jutro, gmajnica
Imejte se lepo, prijatleji. Bodite to, kar
želite biti … pa četudi boste … bog ve zakaj,
kdaj, na koga in kako …… ljubosumni!
Veste, kaj pišejo o ljubosumnosti velumi? Čeprav
vsi vemo, da je le-ta sestavni del našega življenja!!!
In nekdo je zaradi tega zadovoljne, drugi lahko rahlo
trpi. Tako pravijo:
——————————————-
Po Freudovem mnenju se slepijo tisti, ki pravijo, da niso nikoli ljubosumni. večina med nami se včasih počuti malo ljubosumna; nekdo, ki ga imamo zelo radi, posveča svojo pozornost najbojšemu prjatelju; sodelavec je napredoval in to je precej boleče.
Morda verjamemo, a je na voljo le določena količina ljubezni in pozornosti. Če mama nameni sestri nekaj več pozornosti, se počutimo manjvredni. to pa ni potrebno.
če mama obožuje vašo sestro, vi zaradi tega niste nič manj čudoviti. Če ima vaša žena vašega brata za simpatičnega, inteligentnega ali zabavnega, to še ne pomeni, avas manj ljubi.
Dovolj prostora je za mnoge enkratne ljudi na tem svetu.
———————————————————
Meni se zdite vi vsi tu gori …. enkratni. In ne upam si biti na kogarkoli od vas … ljubosumna. Pa bi zmogla in celo znala biti, verjemite: na zajčka, ker je prav spešl zajček, ker je tu gori “ta glavni”, na čebelico, ker jo ima zajček tako zelo rad, na tiho, ker zna biti tiho, da v svoji tišini pove toliko vsega, na niobo, ki se pojavi samo vsake toliko časa, da sploh vemo, da je, je pa vedno v mislih vseh nas, ki jo poznamo prisotna, saj zna tako zabelit polento s kakšnim dobrim ocvirkom, da se oblizujemo še ure in ure po glavni jedi, na severnjakinjo, ki se tako enkratno in neponovljivo poistoveti z Butalami in butalskim škratom, kot se ne zna noben drug, na Janija, ki tako objema našo severnjakinjo in si deli špinelčke s “hadu patribnimi”…. (pa sam buh vi zakaj še?), na Sebija, ker se je zaobljubil za vse večne čase drugi, na Barbaro, ki bo spet užila vse tiste materinske čudovitosti, ki bi jih človek hotel za vedno ohraniti v spominu, na Lili, ki ima “otipljive” glasne spomine na en čudovit svetilnik tam nekje v Dalmaciji, na perlo, ki jo imajo vsi tako zelo pogrešamo, na Saška, ki se mu uspe obračati kot vetrnici, zdaj sem, zdaj tja, na sprevržkota, ki se kar ne more in ne more toliko razmnožiti samega seba, da bi ga bilo dovolj za vse … ja, bogme no … in na vse ostale, ki niso omenjeni, ker me spomin zapušča….. ah no ja, le na koga pa ne bi imela za kaj biti ljubosumna? Ga ni najbrž, anede?
Ampak, to je mala stvarčica, to je tista kapljica vsega, kar pridoda k dobremu okusu juhe s tega foruma, to je tista začimbica, ki jo zagotovo občuti sleherni od nas, saj v življenju gre vedno za … ljudi, do katerih je možno občutiti marsikaj, morda kdaj pa kdaj še nam nekaj nepoznanega!!!
Pravijo, da “če postavljamo preveč pogojev za vedenje drugih, tvegamo, da bomo odrezani od življenja. Brez dvoma imate znance, ki so manj točni, bolj varčni ali manj zanesljivi kot vi; ki več pijejo ali manj kadijo, ljudi, ki so zgovornejši, manj odločni, bolj lahkomiselni ali resnejši od vas. Bodite prožni. Veselite se razlik, kajti te so del sveta. Veselite se njihovih posebnosti in s tem boste najbolj ustregli …. sebi !!”
Ne, nočem biti brez življenja, nočem, nočem, nočem !!! Zato želim imeti znance, ki zamujajo, zato želim imeti prijatelje in znance, ki bolje pojejo kot jaz, ki lepše rišejo kot jaz, ki kadijo, ker jaz ne (tako vsaj od njih dobim kdaj pa kdaj tisti košček dima, ki ga v hudi abstinenci pogrešam ….!!), želim imeti le še bolj zgovorne prijatelje, kot sem jaz, take, da me bodo vedno preglasili, želim okrog sebe imeti prijatelje, ki bodo hudo lahkomiselni, da še vedno lahko kdaj pa kdaj kakšno ušpičimo, želim imeti prijatelje, s katerimi bom lahko popila več kot kozarček pijače …. zato želim biti prožna, zato ne želim nikoli nikjer nikomur za noben denar postavljati nobenih pogojev za njihovo vedenje. Kdor bo želel z menoj noreti po tem svetu in v tem lajfu, bo to počel rade volje, ali pa ne bo počel.
Tako …. in to je moja današnja izpoved! Želim biti človek, ki želi živeti !!!! Amen!
Oj Marija, oj gmajnica,
jaz tebe ne morem vedno brati sredi dopoldneva, ko mi vedno kdo trka na vrata, pa zvoni telefon, pa…
Pogledam, preletim in se veselim, ko vem, da bom doma lahko lepo v miru brala.
Veš, vidim, da pravzaprav nisem prav duhovit človek, v primerjavi z vami, ko se vam kar iskri (čeprav pravijo, da mi gre neverbalna komunikacija bolje). Meni pač pripelje “več ksno”.
Ko govoriš o drugačnosti, jo obvladam že od malih nog, tako dejansko kot v prenesenem pomenu.
In to je res bogastvo. Si predstavljaš o čem bi govorili, če bi vsi mislili enako, doživljali enako, imeli vse enako….da ne naštevam!
Seveda pa večkrat kdo misli, da je bogec njega in samo njega naredil po svoji podobi!
Jaz uživam ob “zafrkanciji”, šalah, dovtipih idr, ampak imam zelo rada kakšno lepo misel, ki jih obvladaš, kakšno razmišljanje, prijaznost, skratka oboje… vse … pisano… kot je življenje!
Četudi se ne poznamo (tako, v resnici) si ne bi nikoli dovolila izkoriščat to prednost anonimnosti za svojo korist (saj veš, ko zdravi človek sebe in druge tlači, milo rečeno).
Kako mi je tuje skakati po nekom!
Če ne more človek pomagati, naj pusti, gre dalje.
Mariči, mislim, da ti klasifikacija osebkov tuki gor gre zelo dobro od rok!
(strokovna ocena).
Da bi bilo vse dobro, da bi se še dolgo “videli” tuki gor, z vsemi puncami!
p.s. Še dobro, da Saško pove kaj, Jani je neupravičeno odsoten, Sebi upravičeno (zaenkrat!), ampak oba se bosta še morala odkupit.
Še malo sončka. vsem!
pozdravček
Oj , mariči…
spešl ste me naredili vi , ker ste me scrkljali do konca 🙂
Najprej moj ježek , ki je naročil severnici da me mora čuvat . Potem je to šlo naprej in naprej in naprej , da ne rečem koliko ti skrbiš zame . In potem ostali golden deklici , ki brez mene nočeta iti tja , kjer smo vse štiri najbolj srečne ko smo skupaj , menda bo to spet v soboto 🙂 .
Dalje..
nič ti ni treba biti ljubosumna na zajčka :))
sej veš zajček je bil sebatov mentor , barbika spet je našla pot v moje srce na tisti svojstven način , Jani ..on ve kako zajček diha in da ni zloben ter zna molčati , čebelica me trešči s tipalko po ksihtu da uspravim hrbtenico itd…
zajček pa se trudi vračati vam vse kar mi dajete in ste mi dali . In če malo pomislimo , veliko smo skupaj prestali , odprli ste mi očke me bodrili , zame skrbeli in ne nisem spešl …….sem samo produkt vaše velike naklonjenosti do mene , vse vas imam rada in najmanj kar vam lahko vrnem je…..da vas ne razočaram !
Bemu , ne vem če sem razumljivo napisala…ampak mariči sej ti veš kako zelo blizu si mi !!
uh , pa še Sp…tega norca tud vzamem v obzir 🙂
Ojej Tiha, ko bi bila tu 2 leti nazaj….
Smo čebljali, da se ni dalo na WC, tako sem si želel, da bi imel v pisarni pod mizo nočno posodo, da bi se kar noter uscal, ker je bilo podobno naravni katastofi, če si zamudil kak post.
Žal so ti časi mimo, vsi imamo več dela, obveznosti, ampak tisto med nami je pa ostalo.
Že več časa bi stvari precej pospešilo….
Hehe…poseben post zame, omenjen sem v istem stavku z Jezusom, ej če to ni Heaven :)))))))))))))))))))))))))
Aja Zajči…žvižgouc….to je vino iz brkinskih jaboljk.
Mal žvižga po njemu veš…prebava, kisel okus, tako…rahlo podcenjevalen nick ima to vino.
Sicer ga izdeluje pa naš star prijatelj Gabriel in enkrat bo treba spet v njegovo klet…Ti da probat vse kar nardi s svojimi rokami v svojem sadovnjaku. Poleg jabolk dobiš še kis, pa šnopc, pa vino, pa liker, pa še kej sem pozabu.
Pol pa ti rataš en žvižgouc, če vse to spiješ :))))))))))))))