sprememba otroškega dodatka
Lansko leto meseca aprila je mož zaradi hude bolezni ostal doma na bolniški. S tem v zvezi so se nam tudi zmanjšali prihodki za polovico.
Klicala sem na socialno in dobila zelo neprijazno pojasnilo da se nič ne da narediti itd….
Zdajle 15 januarja pa nam poteče stara odločba in moram odnesti novo. Ali morda katera ve iz lastnih izkušenj ali smo opravičeni do višjih dokladov glede na izpad dohodkov v lanskem letu ali njih to ne zanima in se nam bo poznalo to šele prihodnje leto.
Zelo žalostno da so položnice iste in njih to ne zanima vendar polovični izpad ndohodka nas peha v revščino.
Hvala za odgovore.
hay,
pri nas je bilo enako, pa se ni dalo narediti ničesar. Se pozna to komaj drugo leto- morda bi to v tvojem primeru že šlo- saj smo že drugo leto in letos bi naj šteli dohodke od lani???
Je pa to zelo noro nastavljeno- če si lani imel službo, letos pa si brez službe- posledično tudi brez denarja, moraš pač letos trpeti za lani???
To pa ni čisto tako. Ko je moj ostal brez službe, sem šla na socialno in vložila novo vlogo z vsemi potrdili in dobila takoj po odločbi toliko višje otroške. Je pa res da na teh CSD-jih niso povsod enako prijazni. Ko sem še stanovala v Lj. nikoli niso imeli časa in vedno naredili vse tako, da je bilo slabše za “stranke”. Sem tako vesela, da nisem več tam….Po moje se kar splača še enkrat malo zatežit. Pojdi na CSD z vsemi dokazili in ponovno izpolnjeno vlogo, priloži zraven magari prošnjo za ponovno obravnavo vloge – ali pa pošlji priporočeno!! Potem naj pa zavrnejo, če si upajo. pa pa