Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dr. Rugelj

dr. Rugelj

Zanima me vaše mnenje o dr. Ruglju
Pravkar sem ga poslušala na II programu TV S.
Včasih sploh ne vem koga žali ali komu želi dobro- moškim ali ženskam.
Najbolj me moti, da smo za vse krive ženske…od tega da so moški alkoholiki, do tega da so moški geji…

ubogi Rugelj, najbrž moški postanejo deviantni zgolj zato, ker so v osnovi psihično šibkejši od žensk. malo bedasto, da mi bo o partnerstvu (torej, pravzaprav zgolj o seksu) pridigal tip, ki je bil že nekajkrat ločen.
slišim, da je parom pomagal tako, da je najprej ženskam pošteno opral možgane. matr, smo zaj…, res smo vir vsega slabega.
in zdaj nam perejo možgane še po televiziji.

“…….. in ženske, ki so samske, so invalidne; ženske, ki pa ne znajo motivirati svoje može ter se primerno ponuditi, pa povzročajo sindrom odsotnega moža in so tako za vse življenje ožigosane…….. ” ;o))

Rada ga poslušam, ker se mu vidi, da resno misli, kar govori. ;o)) Redka vrlina danes!! Poglabljala se pa nisem vanj, še Trtenjaka nisem predelala! ;o))

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Moje mnenje… Enkrat sem slišala debato o tem, kako so ženske krive za to, da so moški pijanci. Razlagal je nekako tako… Mož se ga napije, potem pride ves okajen domov, doma ga žena nap****(jaz bi ga tudi), mož je pridanič in se pusti ženi zaj******* (bogi bogi) in ker je žena tako reagirala, začne piti… Upam, da sem zadela bistvo. V glavnem, ne vem, kaj naj rečem. Takrat sem ostala brez besed. Tako ostajam še danes:).

Bacilka.

Heh, jaz pa mislim, da Rugelj pove marsikaj pametnega, če le uspeš ostati imun na njegove žaljivke ter pretiravanje. Nekako po principu – 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} neke njegove trditve je bull ****, nad preostalimi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa se splača zamislit…

oh, ta tip je res podn… se mi zdi, da je dober edino za kakšne moške alkoholike :))))))

Heh, mal se mi zdi zakompleksan na trenutke, sicer ima pa kar hude izjave. Daje odlične iztočnice za možgansko telovadbo.

Sicer pa… mojega znanca je “pozdravil”, pa sploh ni imel težav z alkoholom. V tisti družbi, kjer je bil, je bil še najbolj prizemljen in vsi smo bili paf, ko smo izvedeli, da se zdravi. Nikjer ga ni bilo videti vsaj tri leta. Letos jeseni sem ga srečala. Bil je koma pijan, me je prepoznal, nekaj rekel in se hihital sam pri sebi…. Senca od tega, kar je bil prej. Ubogi človek, kaj si je pustil narediti iz sebe, pa taka brihtna buča je bil.

S človeško psiho se ni dobro igrati. Mislim, da dr. Rugelj pretirava.

Zame je Rugelj narcisoiden, egocentričen bedak. Njegova terapija samemu sebi je obsedeno pretiravanje s samohvalo.

V nasprotnem primeru bi najbrž končal kot pijanec….

Strinjam se z Lolo in Enko!

Če znaš prave stvari ven razbrati (brati med vrsticami) se lahko od tega egosističnega narcisoida celo kaj naučiš. Marsikaj!!!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Kar dobro premislimo in večina se bo strinjala, da ima nekaj pametnih stvari. Bi mu pa tukaj rekla, da očitno še nobene ni orngi nabrisal, da mora zadevo potem še nekajkrat čez dan ponovit kot sam pravi. Če bi bil dedec in bi znal s tistim franceljnom dobro porihtat svojo ženo, ki bi še 14 dni postran hodila. Madonca po enem ta ornh seksu imam en čas dosti in ni treba popravljat.
srečno

Njegovi izrazi mi tudi malo niso všeč. Človek kaže, da je tažak celo tono. Naloži toliko, da zelo težko nosiš. Če se vam pri nošenju da še brati med vrsticami, blagor vam.

Se da modrosti črpati tudi iz prijaznejših virov.

Bacilka.

Ni mi všeč. Moj mož je imel sošolca, katerega vsa družina se je zdravila pri njem, ker je bil oče alkoholik. Kaj je ta človek naredil iz njihove psihe … bi rekla, da je prej psihopat kot psihiater … pa nočem žalit …

Jaz se tudi strinjam z Lolo, Enko in Slončkom. Vedno mi ga je zanimivo poslušati, kljub temu da se ne strinjam z njem o vsem, ima še vedno dosti pametnih…
Lp, Sara:)

kaj konkretno je tisto pametno, kar ima povedati Rugelj?

strinjam se z njim ,da veliko ljudi premalo dela na osebnostni rasti, to pa je vse.

imam občutek, da je Rugelj en grozljivo zakompleksan človek (in se mi dnaprej dozdeva, da je bila usodna njegova očitno travmatična izkušnja z matero), ki svoje komplekse neuspešno zakriva s (pre)potentnostjo. ne samo, da drži nekoga za nekaj, on misli da je po toliko neuspešnih partnerskih zvezah (dejansko se človek zamisli, kakšne partnerske kvalitete ima takozvani družinski terapevt) edini poklicani, ki bo solil pamet in pral možgane predvsem slovenskim ženskam – ki pa so precej bolj čustveno stabilne in psihično uravnovešene kot povprečen slovenski moški.
in kljub temu po Ruglju vse zlo izvira iz ženske, ki je na svetu zato, da manipulira – eh, kako bedno!

razočarana sem nad dejstvom, da po vzoru slabih ameriških šovov tega potentneža spuščajo na televizijo.

Pred 15 ali več leti sem brala knjige, ki jih je pisal o alkoholizmu in so dobro napisane, njegovo delo z alkoholiki je bilo vredno občudovanja.
Včeraj na TV mi je deloval zmedeno, obrabljeno, celo žalostno-smešno, nekako klovnovsko…Nič novega več ne pove, ponavlja obrabljene fraze, ne more in ne more nehati žaliti slovenske ženske, kaj šele moške. – Res, takega klovna naj na TV več ne spuščajo! Imamo toliko res dobrih strokovnjakov, psihiatrov, ki bi nam zagotovo imeli kaj novega povedati v zvezi s temami, ki jih on obdeluje. Na precej strokovnejši in zlasti lepši način, kot to počne dr. Rugelj.

Meni se zdi nezanimiv in dolgočasen, kot en otroček, ki hoče na silo biti v središču pozornosti. Ne morem verjeti, da se ljudem zdi vredno razburjati zaradi tega, kar on govori…

New Report

Close