Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vrtec in jokanje

vrtec in jokanje

Šli bomo v jasli, pa me zanime, če kdo ve, kako je tam s spanjem. Mi namreč jokamo in krićimo preden zaspimo , pa še to se je treba zibati inzibati. Se mi zdi, da nešega pobalina tam nihče ne bo tak spravljal spat, Mamico pa skrbi. A mi kdo lahko pomaga? Hvala.

Ja, seveda ga ne bo nihče tako uspaval. Saj veste, kakšne so razmere v vtrcih. Premalo rok in preveč otrok.

Mogoče bi bilo dobro, da se nekaj časa doma poskusite navajati na drugačen način uspavanja.

Bacilka.

No, jaz pa mislim, da bo mali tudi brez zibanja zaspal. V naših jaslih so še vsi in to 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kar v startu na ležalnikih, pa naj se sliši še tako grozljivo…

Tudi mene je bilo pred enim letom in pol podobno strah kot tebe. Enostavno se mi je zdelo nemogoče, da bi naš mali zaspal brez uspavanja – zibanja, nošenja, crkljanja, držanja za roke,… Doma smo hodili spat s sinom do pred enega meseca, ko nas je čudežno “odrešil” Miklavž, v vrtcu pa je – verjela ali ne, sam zaspal od prvega dne dalje in to menda brez težav. Doma pa nobeno prepričevanje ni koristilo. Upam, da bo tudi pri vas tako.

Naša je tudi doma zaspala samo z zibanjem in nošenjem, drugače niti slučajno ni šlo. V vrtcu pa je bilo čisto drugače. Vzgojiteljica jo je položila v posteljico, jo malo potrepljala po ritki, malo božala in je zaspala. Tako, da se ne sekiraj. Še to, naša je bila zelo težavna pri uvajanju (uvajala sem jo tri tedne). Sicer mi tega takrat vzgojiteljice niso povedale, mi pa to povedo sedaj, ko je tamala nad vrtcem navdušena. To, da je bila težavna pri uvajanju, sem ti napisala zato, da veš, da ni vrtca sprejela zlahka, pa je kljub temu zaspala brez težav.

Helena

Mene tudi to skrbi, ampak smrklja pri babici vedno zaspi brez problema, brez joka in stoka in se tolažim, da bo tako tudi v jaslih…. .če ne pa….. ma se bodo že znašli.

Prvi dan bo potreboval več časa, drugi dan bo dovolj, da ga bodo samo malo počohali, tretji dan bo zaspal sam od sebe. Take izkušnje ima naša vzgojiteljica z večino ‘svojih otrok’, je pa povedala, da če je treba, ga tudi zibajo. Sploh ni težko, posebno ko ostali otroci že spijo – ga pač spravijo spat zadnjega.

Joj, naš gre tudi feb v jasli in me je tega tudi zelo strah. Zaspi samo na rami z zibanjem. Tudi moja mami ga zelo težko uspava, čeprav ga ziba, nosi…
Lp, Sara:)

Naš gre v vrtcu po kosilu sam na ležalnik in zaspi kot top. Doma se pa popoldan in zvečer spravljamo spat več kot eno uro, pa oba zraven, pa pol medvedov in žab… Pri moji mami zaspi, ko omaga od utrujenosti (ob polnoči). Otroci se v skupini obnašajo povsem drugače kot doma. Pa vzgojiteljice v vrtcu imajo cele kupe fint, da jih do nečesa pripravijo. Tako da, ne se preveč bati. Naš je bil tudi v vrtcu brez dudice pol leta prej kot doma in tudi za na kahlico je povedal prej.

New Report

Close