Proklet mulc…
Moj najstarejši namreč.
So imeli zadnjič s sošolci nek aktivni dan na gradu Prestranek, jahanje konj ipd…pa je privlekel domov nič manj in nič več kot živo mačko.
Mačka, če sem natančnejši.
Okej, tle priznam, mojo nečimrnost in mračno plat.
Mačke mi niso ravno v top five na kategoriji priljubljenosti.
Sam po drugi strani, se bi tamalemu sfrklalo, da mu rečem, da mora stran.
Seveda, tja ga je prišel iskat foter, če bi ga jaz bi bil muc še vedno grajski.
Sem se pa sam sebe čez vikend zalotil, da tega mačkona božam in crklam in mu iščem za pit in za jest in za srat, včeraj ko nas ni bilo doma, pa se je ta Tom zgubu in zdej smo vsi posrani kaj je.
Zdaj me pa zanima…muc je nekje na poti med majhno in odraslo muco (ni več tisti mini mini, a je še tako otročji, da bi se sam igral in cufal, torej se ni šel gonit po vasi)…a imajo te strele mačje kaj domovinskega čuta in domoljublja, al kaj? Mislim…a še pride nazaj, al nam je pobegno?
Se mi čudno zdi, ker tri dni nismo spali, ker je sam mijavkal, ker je hotel bit stalno pod nogami, zdej pa taka samostojnost naenkrat.
Taka majhna žwau, pa tako velik stres :((((
Proklet mačk…
Ha, ha, ha, ha, najprej niti nisem mogla prav
prebrati: a gre za “prokletga mulca”, al gre
za prokletga muca !!!
Ja, taisto se je zgodilo pri naši hiši. Ampak sta
oba večja norca, kot so tvoji mulčki ! Ta star
inu ta mlajša sta me čakala doma z …..;
ko sem prišla z enega “kongresa”, sta stala na
vrhu stopnišča z mačetom v roki, starim kakšen
mesec dni … mijavkalo eno, mijavkalo drugo,
mijavkalo tretje …. pismo rosno. Pol pa skrb za
to mače večja kot za vse ostalo… hrana iz piksn,
jasno, pa mlekca, pa smetanco, pa pesek, da bo
hišni muc, da bo notri lulal in kakal…. ne sprašuj!
Ne sprašuj, ker dobivam živčni zlom. Mače mi je
vse po vrtu pomečkalo, ker je skakalo na vsako
migljajočo bilkico …. pa vse mi strže, ker brusi
krempeljce, pa okrog nog se mi motovili, da sem
že parkrat skoraj sfrčala in sama dobila “kriiiiiiilllla”,
pa ni gršega joka in stoka, kot je mačje, ampak ne
mucino, mačje tuljenje … pismo rosno, za se
mi zmešat ! In potem ga kdaj pa kdaj rahlo popeljem
na nogi po stopnicah, ne vem pa, kaj bo, ko ga bo
zgrabil njegov “gonitis”, kajti … pri sosedu imajo pa
muco !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doslej je še prišel spat na
moje noge, po obdobju mačje gonje pa ne vem več,
če mu bom to še dovolila !!!! Ogabni so mijavkajoči
mački, ogabna je njihova preizrazita strast in …. jokajoče
tuljenje v tihi večerni mesečini. Tega ne maram !!!!
Mislim, da se bomo ali zaradi kur….ije s sosedstvom
sprli, ali pa dala mačka kastrirati ???
hehe … vidla slikce 🙂
no ja … mačk kt mačk 🙂 … mi je v zadnje pol leta en kup dohtrarjev reklo da bi blo fino če bi v življenju mela mal več stika z mačkami .. nebi mela takih problemov 🙂
drugač sem se jest tud hudo navezala na svoje paličnjake (a jih še maš??) … pa polže tud … pa na zajčka ki je umru :((( sem bla 3 dni povožena čist … no … tko da verjamem da si čez vikend se tud ti zatreskal v … mačka :)))
ja zdej mamo pa novega zajčka … ki ga še nisem mela v rokah … me je kr strah se navezat na njega 🙂
ej … ti želim da bi našel kosmatinca 🙂 je luškan 🙂
B.
Prokleta žwau kolk mi je dal skrbi :))))))))))))
Sicer pa hvala B….en palični mešalnik je že v nebesih, dva se pa še paseta z mojim grmičevljem in robidovjem.
Ampak očitno jim v tej bajti ni do sexa, :))))))))))) (zakaj se ne čudim)
Ker ni in ni podmladka.
Tako da….kad umre posledlnji, Saško put pod noge pa na Gorenjsku
:))))))))))))))))
**
sam smejim se na tole vao zgodbo,ker men se je pa zgodilo slednje….
Jep tud naša familija šteje zdej še enega člana več,poleg vseh živali,psa,skakačev heheh mamo še mačkona Srečkota!
ja pr naši hiši bi pa lahko rekel mat je kriva…he in en čas sem jih tudi poslušala,da sem zmešana utrgana,naj bi raje ga brncnila in zaprla vrata,kot pa da sem rešila živlenje malemu lepemu mucku.jep…Na samo nedeljo sem ga peljala k dežurnemu veterinarju in celo v kranj..hehehe ker drugje dezurnega ni med vikendi…No in mucek je bil v strašnem stanju,prehlajen,podhranjen,ves bolhast,v ušesih garjat..skratka tak,da si ga komej upal pobozat.,,,BEMTIIIIIII!!! kaj mi je ravnokar naredu,rozo mi je s teglca z okna vrgu..Čak zdej moram pa najprej pospravit…Jebemti!!
Bom s pisanjem nadaljevala kasneje….
NO tako sem počistila za navihancem,zato lahko pišem naprej…
No revše malo je tako dobilo infuzjio.dve inekciji antibiotika,ušesa mu je sčistil in dal vanje zdravilo…hehehe izstavil račun( ne povem kolko,ker bi me imeli za ubrisano) in smo tako šli domov..Naslednji dan,je bil potreben se en obisk pri našem veterinarju še ena inekcija,pa tabletke in tisto ampulco za vrat za kožušček,da smo ga očistil še bolhic..in domov..Ja mucek je lepo okreval..a lej ga zlomka.Kaj me je potem trefnilo…Na samo nedeljo spet,ga je razrgal naš pes…Prav nesramno ga je drazil v njegoven teritoriju in pes ga je v momentu imel v gobcu…Ne prašaj kak drama se je pote začela.Ja spet je bila mat kriva,ker ne mirka mačka,ker ga je k bajti privlekla..itd.itd…Midve obe s tamalo v jok in v tuljenje,češ kakega psa imamo krvozerca…da ni vzgojen itd—To je bilo joka in solz..heheh da bi videli..Prepričana sem bila namreč,da je mačka totalno razparal,da od njega ni nič ostalo.A po strokovnem ogled,vidimo da je imel le srečo,da je razparan vendar ne tolko v globino koze…In đija muri spet k veterinarju in spet je bilo potrebno šivanje in spet odpreti denarnico..Pa bom spet molčala ker bi rekli,da sem usekana…
No in ko je bil naš mačor že na uspavanju,so ga še kastrirali…No in potem smo nosili mrežico okoli rane še 10 dni…ma kolko je bilo takrat še negovanja vam ne bom povedala…In končno pred dopustom smo ga oslobodili šivov,mrežice in smo ga tako lahko vzeli na dopust s seboj…
Ja zdej je res že pravi lepotec.Pravi mačkonček Srečko!!1
Hehehehe no in na vse komentarje,ki sem jih dobivala od drugih na to moje rešiteljsko delo,saj sem mačku rešila dve zivlenji skoraj..hheheh so nekateri rekli,da sem upaljena do konca,spet drugi da svaka mi čast…
jest pa rečem takole…Žival je žival…Brez razloga se že ni zatekla k meni,in če sem ji lahko pomagala zakaj ne…Nisem pa taka,da bi vrata zaprla in se delala kot da ni nič…tako,to je moja zgodba o mačkončku,he ki je baje imel veliko srečo v nesreči in to dvakrat….Zato mu je ime srečko!
P.s. Zdaj je resnično lepotec.čist saj skrbim zanj kot še za enega otroka…In ha očitno sem mu kot mama,saj se neprestano hodi za menoj in prvo ko zjutraj ustanem me na dolgo podravi z globokim glasom mrnjauuuuuuu in kako naj bom potem trda …ko vidim tiste očke,ki se mi non stop zahvaljujejo…
Pa še nekaj maček je čist kot solzica,niti ene same packarije ni naredil v stanovanju,uporablja svoj mačji wc brez problema….
In otroci,da ne omenjam..Vsa nora,da imata mucka pravega doma..hitita razlagat vsem okoli,kako smo ga rešili,vozili k zdravniki in še in še….
Saško,veliko veselja z mačkončkom…in ja kdor ima rad zivali mislim a nadaljevanje ni potrebno…….
Edino skrbi me ko bo butnil mraz pozimi,ko bo v stanovanje prišel še pes,kako bo to izgledalo…maček in pes..auuuuuććććć pod isto streho!!!!