Ali naj povem sosedi, da me moti ali ne??
Imam hči, ki je prijateljica s sosedovo punčko. Živimo v istem bloku, dve nadstropji narazen. Oni so navajeni po hodniku hoditi v copatah in potem po stanovanju, pri nas tega ne počnemo. In kadar prideta punčka in mamica na obisk, vedno prideta v copatah. Mi pa imamo še polletnika, ki se plazi po tleh in vse znosi v usta. Zdaj pa sem v dilemi – ali enostavno spregledam in se prepričam, da malemu malo umazanije ne bo škodilo, da bo bolj utrjen, ali naj sosedi povem, da mi to ni všeč in ji morda predlagam rešitev (ampak pametne ne najdem). Ne bi pa rada prekinila prijateljstva, saj sta punčki zares navezani ena na drugo.
Še to: jaz nikoli ne kompliciram, če otroci hodijo po postelji, igrače so po celem stanovanju, valjamo se brez skrbi po tleh. Če pa bomo hodili po hodniku in potem notri???
Hvala za nasvete in lp!
Hja, deni. Pri nas v bloku je lani kanalizacijo “butnilo ven”. Od takrat v moje stanovanje nima vstopa nihce, ki se ne sezuje. Kdo ve, po cem so hodili ljudje, preden so prisli na hodnik, od pasjih iztrebkov do peska, kanalizacijskih odplak. In kdor v copatah hodi po hodniku, v moje stanovanje s temi copati ne bo sel.
Reci temu cistunstvo, ce zelis. Jaz temu recem higiena.