Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DUNAJ

DUNAJ

Pozdravljeni!

Čez prvomajske praznike gremo na družinske počitnice na Dunaj.
Zanima me, kaj bi bilo zanimivega videti v štirih dneh, da bi bilo zanimivo tudi za 6 in 8 let stara otroka?
Vem, da je zanimiv Prater, dvorci, živalski vrt. Imate še kakšen drug predlog?

Lep pozdrav!

Sprehod po Grabnu, mimo cesarjeve palače, do parlamenta in mestne hiše, obvezen sladoled pri Tichyeis na Reumannplatzu, Donauinsel in vse kar si naštela, pa bo kar dovolj za štiri dni.
Avto parkirajte in kupite vozovnice za javni prevoz.

Živjo!

Hvala za odgovor!
Ali mogoče veš, kako je pa z neko karto za podzemno in popuste pri muzejih? Ali se to kaj splača?
Zanima me tudi, če veš, kje imajo dobro in ne preveč drago hrano – radi bi probali prave dunajske zrezke in cmoke pa tudi njihove tortice.

Za popuste ne vem. A otroka zanimajo muzeji?
Tudi dunajske zrezke raje jem v Sloveniji, sacherjevo torto pa moraš itak jesti v kavarni hotela Sacher(po možnosti na terasi).
Glede hrane, mi je na Dunaju zanimivo edino v Grinzing-u, kje je nekaj solidnih dunajskih domačih gostiln(če strežejo svoje vino, jim nad vhodom visi borova vejica).
Hrana in slaščice so v Sloveniji neprimerno boljše in cenejše.

Definitivno živalski vrt, po možnosti v soboto dopoldne, ko hranijo tjulne, poglej na njihovo spletno stran, novo je otroško mesto mINOPOLIS NA ,Prater, Danauinsel .

Za karto poglej na spletno stran Dunaja, , tam najdeš vse informacije.

Saj veš, kaj pravijo, ko greš na Dunaj , pusti trebuh zunaj. Če bi rada dobro in veliko jedla,v klasičnih restavracijah, kot si navajena pri nas, boste obubožali. Tortico v hotelu Sacher le poskusite, sicer pa se mi prehranjujemo na ulici ( pizze, McDonalds, kitajska hrana, Tichy ). In Grinzing, prima okolje, domača hrana dokaj ugodno in domače vino. Tudi prostor za otroke.

Namesto turistično obleganega Grinziga se odpravite v heurigen v 23, okraj, v Mauer. Ni turističnih avtobusov, samo domačini.
Tjulne hranijo v živalskem vrtu vsak dan, ne samo ob sobotah.
Verjetno bodo uživali v mini Schenbrunu, muzeju za otroke, kjer lahko doživijo življenje otrok v času Marije Terezije, pa še v obleke iz tistega časa se lahko preoblačijo, igrajo z rekunstrukcijo takratnih igrač, pripravijo mizo … Drugače je pa vedno kaj zanimivega v otroškem muzeju v muzejski četrti, pa tehnični oz. naravoslovni je tudi OK. Ampak, če bo lepo vreme, pojdite raje ven. Poleg živalskega vrta sta še tropska in puščavska hiša, ki sta tudi zelo zanimivi, pa hiša metuljev. Krasen je tudi izlet na Leopoldberg, pa da Donauaugen, samo morda to pustite za kdaj drugič.
Glede hrane, mi gremo obvezno na suši, pa v kakšno indijsko in obvezno na kebab na Nashmarktu (ravno tako priporočam obisk). Brez sladoleda pri Tichyu pa itak ni obiska Dunaja.
Glede tridnevnih kart za podzemno, s katerimi imaš popust v muzejih, je fino, da si prej preračunata, ali se vam splača, ali ne.
Drugače je najceneje kupiti komplet osmih dnevnih kart. Predvidevam, da se boste držali skupaj, zato lahko na isti karti dve polji (zate in za moža), pa ravno pridete skozi v štirih dneh. Za otroke mislim, da je itak zastonj (za 6 letnike sigurno)

Veliko so ti že svetovali, zlasti Silvy. Eno leto je kar ne živim več tam, pa sem že kar malo pozabila kam iti z otroci. Jaz sem vedno uporabljala za idejo naslednjo stran:

Tu imaš ideje kam z otroci za vse predele Avstrije in potem natančneje še kašne ideje želiš od parkov, muzejev itd.

V lepem vremenu priporočam: poleg sprehoda po centru, živalski vrt, Prater (izven Dunaja je veliko več tematskih parkov, ki so vredni obiska);
Slabo vreme: Naturhistorisches Museum Wien, Haus des Meeres, Minopolis, Bogi Park

Hrana: kakšen Heurigen

[url=http://www.babysfirstsite.com][img]http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/101889.birthday.png[/img][/url]

New Report

Close