Avtosedež jahač
Verjamem, da služi svojemu namenu, zanima pa me, koliko časa. Mi je zadnjič sodelavka rekla, da ne pozna niti enega starša, ki bi kupil svojemu otroku tak sedež, ker je otrok, ko je starejši, kar malo smešen v njem! Je ta “zic” samo za dve leti ali kaj dlje?
Vsi imajo tistega, ki stane cca 12-15 EUR (dvignjena rita), vendar ta ni varen!
Varnost pri jahačih je na strani varnostnega pasu v avtu. Sam jahač (pa nima veze, koliko stane), varnostne funkcije kot take nima. Morda nekaj bočne zaščite pri tistih, ki so tako narejeni, pa tudi take dobiš za komaj kaj več kot 10 EUR.
Stvar vsake družine je, kako dolgo in na kakšen način skrbi za varnost potnikov v avtomobilih. Zakona točno ne poznam, do kolikšne starosti bi moral biti otrok v sedežu. Rekla bi, da dokler ni toliko velik, da je vgrajen varnostni pas ustrezno pozicioniran ob telesu, kar je verjetno odvisno tudi od “strukture” otroka. Poznam recimo punčko iz vrtca, ki skoraj za eno glavo presega mojega starejšega sina, ki obiskuje drugi razred.
Pri nas jih bomo uporabljali dokler bo rita not pasala. Iz lastnih izkušenj ti še ne vem povedat, ker je najstarejši otrok star sedem let in zaenkrat paše še v “jahača z naslonjalom” in je pripet pettočkovno v avtosedežu. Kmalu bo to prerasel, potem pa dobi samo jahača – kot rečeno, do nadaljnjega. Skoraj zagotovo pa za več kot dve leti.
Jaz bi pa kupila römerjevega jahača (visokega). [email protected]
Oj!
Jaz pa jih kar nekaj poznam, ki nam varnost otroka v avtu pomeni res veliko.
Prisegam na Romer-jeve avtosedeže in smo take tudi imeli, zdaj pa smo kupili jahača.
Malo sva gledala po testih ( ADAC ) in se slednjič odločila za tega. Je identičen temu, le da je roza barve.
Naša punca v njem lepo sedi, ga je pohvalila tudi glede udobja in v njem bo dokler bo komot sedela v njem in je ne bo utesnjeval.
V trgovini so mi rekli, da je otrok v njem lahko nekje do 12.leta.
Ima pa ta sedež nastavljiv hrbtni in glavni del, tako, da “raste” z otrokom in se mu čisto lepo prilega.
Skratka zadovoljni smo še pa još in tudi sinu ga bomo kupili drugo leto.
Pozdravčke in varno vožnjo.
V.
Pri nas imamo avtosedež, ki ima naslonjalo, na katerem so varnostni pasovi, spodnji del pa je jahač. Lahko ga uporabljaš ločeno ali skupaj. Fant je star 4 leta in imamo še vedno skupaj (z naslonjalom). Smo pa opazlili, da so ti pasovi že malo kratki za njega, tako da bo še za kakega pol leta. Ker ima sedež naslonjalo, lažje spi – mu glava manj opleta, kot če bi bil samo v jahaču.
Lp, Ela S