žvečilni
Povejte, kaj si mislite o tej zadevi. Jaz menim, da se predšolskim otrokom ne sme dajati zvečilnih, ker se z njim lahko zadušijo. Ga po nesreči vdihnejo in takrat lahko zlepi sapnik. Vem, da so takšni primeri redki, vendar se je že zgodilo. Vendar moja tašča vztrajno daje mojemu otroku zvečilni. Najprej sem jo prijazno opozorila, nato pa se morala precej zaropotati, ker je to precej spotencirala. Posledica je bila naslednja: tamali je sam vzel žvečilne in si jih zbasal v usta. In nato se mi tašča še upa reči: vidiš kaj se zgodi, če zvečilne prepoveš. Moj odgovor pa je bil naslednji: pri nas doma se to ne more zgoditi, ker žvečilnih nimamo in mu jih tudi ne dajemo. Podobno je v vrtcu. In to vse samo zato, ker ni morala požreti tega, da je naredila napako. Drugače pa je moja tašča zelo v redu, zna z otroki, se zelo ukvarja z njimi, le preveč je gospodovalna in ukazovalna, tudi do mene. Jaz pa ne prenesem takšnega vtikovanja v svoje življenje. Na splošno se izogibam konfliktom, na srečo živimo precej daleč stran.
Pri meni je bilo isto,hčerki nisem dajala žvečilnih in trdih bonbonov. Tašča pa je ignorirala moje prošnje, da naj ji ne kupuje žvečilnih. enkrat pa je hčerka vzela žvečilni in zadušila… matr kak sem počutla ko sem vidla kak se duši 🙁 na srečo sem reagirala takoj, da je le končno izpljunila in nato obe jokali. To sem povedala tašči, ona pa 🙁 in do sedaj ji še ni kupila žvečilnih, čeprav je sedaj dovolj stara da lahko žveči. Stara je bila 4 leta, ko se je to zgodilo. Seveda so bile žvečilke od kakšne druge firme ki je bolj lepljiva od tistih orbitov..
Zvečilke so stup pa še nagravžno zgleda, ko ljudje žvečijo – kot krave na pašniku.
Čim manj se naj navadi žvečit to sranje….
Meni je to prav grozno, ko vidim odrasle prežvekovat in najstine – pa še večina tako nagravžno žveči, da ti slabo postane.