žalostna
Moram povedat nekomu. V službi me hočejo odžagat, ker sem “star” kader. Najraje bi videli da bi dala odpoved. Pa sem si poiskala poleg honorarno službo, zdej sem pa še tam zafrustrirana ker ne znam niti ene stvari, vse se moram naučiti, nimam pa nikogar da bi ga vprašala. Odgovornost je pa velika, velika.
Počutim se kot največja trapa, ker nič ne obvladam, tam kjer pa obvladam mi pa trobijo da ne znam.
A nej vstrajam za vsako ceno ali naj pustim vse skupaj?
Mož me podpira pravi naj vztrajam, jaz pa verjamem vse bolj drugim (kritikam) kot notranjemu glasu.
tinca
Moram povedat nekomu. V službi me hočejo odžagat, ker sem “star” kader. Najraje bi videli da bi dala odpoved. Pa sem si poiskala poleg honorarno službo, zdej sem pa še tam zafrustrirana ker ne znam niti ene stvari, vse se moram naučiti, nimam pa nikogar da bi ga vprašala. Odgovornost je pa velika, velika.
Počutim se kot največja trapa, ker nič ne obvladam, tam kjer pa obvladam mi pa trobijo da ne znam.
A nej vstrajam za vsako ceno ali naj pustim vse skupaj?
Mož me podpira pravi naj vztrajam, jaz pa verjamem vse bolj drugim (kritikam) kot notranjemu glasu.
tinca
Jaz bi še malo vztajala. Doživela si veliko spremembo in za mladega človeka je hudo, ko menja službo, za starejšega pa še bolj. Jaz mislim, da si pogumna, da si našla drugo službo in na tvojemmestu bi še malo vztrajala in poskušala dobiti znanja, ki jih potrebujem in če potem ne bo šlo, pač odnehaš. To še vedno lahko. Vzemi vse to kot nov izziv:)
Ne obupaj!!! Ne dajaj odpovedi, ker boš podjetju sicer naredila “uslugo”. Če te imajo namen odpustiti, ti morajo dati tehten razlog in seveda odpravnino. Sicer nimajo šans.
Ne skrbi niti zaradi honorarnega dela (kakšno pa je to delo… mogoče ti lahko mi tukaj kaj pomagamo) – se boš že naučila… nihče vsega ne ve!
Napiši kakšno delo opravljaš, pa ti bomo skušali pomagati.
LP
tinca2, v cem pa je problem pri honorarnem delu? tehnlogogije, ki jih (se) ne obvladas? delovni postopki? sam proces dela, ki je zate cisto nov, na cisto novem podrocju?
le pogumno, saj se bos naucila, samo malo casa potrebujes.
glede tvoje redne sluzbe pa: poslusaj moza, ne delodajalcev. verjetno gre za izvajanje mobinga zato, da bi dala odpoved in bi se znebili stroskov z odpravnino.
kaksne pa so moznosti za delovno mesto na tvojem podrocju? ce bi se vmes malo razgledala za kaksnim prostim kje drugje?
nikakor pa ne dajaj kar odpovedi, to bi bila za njih samo usluga.
drzi se,
a.
Ma Tinca, ljuba duša, pa saj si dobila honorarno delo. Najbrž so ti ga zaupali zato, ker ti verjamejo, da bo dobro opravljeno in ne ker si se jim smilila, kajne? Verjamem, da te občasno napade tesnoba ampak ti kar verjemi možu. Ne dajaj odpovedi kar tako – naj kar naredijo postopek in ti izplačajo odpravnino. Back up varianto pa že itak imaš, tako, da brezupno ne bo. Kar te ne ubije, te le okrepi pravi pregovor – zato kar pogumno naprej.
Aja,pa še nekaj – če česa ne veš, daj kar vprašaj tukaj (predvidevan, da je s tem povezano tudi tvoje vprašanje glede obrazcev spodaj) in mislim, da se bo vedno dobila dobra duša, ki bo to vedela ali pa te usmerila.
lp