Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plinski štediniki

plinski štediniki

Do sedaj sem imela kombinacijo plina in elektrike. Odločam se, da bi kupila le steklokeramično ploščo. Kaj mi svetujete. Je pametno, da nimam več plina. Hvala

Moja sestra je zamenjala s “plinsko-eletričnega” na steklokeramičnega z eno indukcijsko ploščo. Pravi, da je super, samo naslednjič bi imela vse indukcijske.

nisem še vidla ta zaresnih kuharjev nikjer drugje kot za plinskimi štedilniki

plin je praktičen, če slučajno zmanjka elektrike, drugače pa imaš zaradi plina samo več umazanije v kuhinji
jaz sem se mu zavestno odpovedala

verjetnost da zmanjka plina je po mojem glih en tolikšna kot verjetnost, da zmanjka elektrike. tko da ne bi rekla, da je to ravno ključna konkurenčna prednost.

nisem imela pojma, da je stopnja čistosti kuhinje kaj odvisna od plina. jest sem zmir mislila, da gre bolj za to, kdo pa kolkrat pa kaj kuha pa pospravlja pa svinja po kuhinji.

Res je, da profiji kuhajo le na plinu, ampak jaz ne grem več na plin, ker je steklokeramična plošča tako priročna za čiščenje. Njen odzivni čas je malo počasnejši kot pri plinu, ampak vseeno mi je ljubša. Še boljša je seveda indukcijska, je pa dražja. Nam je pa že zmanjkalo elektrike in tisti dan ni bilo kosila!

[url=http://www.babysfirstsite.com][img]http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/101889.birthday.png[/img][/url]

ob prenavljanju kuhinje sem se 3 mesece po cele dneve ukvarjala s tam, ali še naprej (navada) plin, ali steklokeramik. Zdaj: nikoli več plin. Sem tako zadovoljna s steklokeramiko. In ne rabim potrebe po indukcijski, kaj pa vem. Čiščenje, zelo enostavno. Občasno malo bolj spoliram s čistilom za steklokeramiko (morda 2x na mesec). Če pa zmanjka elektrike (kar je redkost) imam pa v omari tisti mali kuhalnik na plinsko kartušo, ki ga sicer uporabljam za kampiranje.

Kar pa se tiče povezave plin-umazanija. O, pa ja. Ob izgorevanju plina nastaja tista rumena umazanija, ki jo zdaj prav nič ne pogrešam več.

Plin pa je še nevaren. Jaz se ga v hiši bojim.

Poraba: se ni za bat, nič bolj drago kot plin.

plin je naftni derivat in ko gori, nastajajo mastne obloge v kuhinji

če ga imaš v obliki bombe ali rezervoarja se lahko na sebe zaneseš, da ga boš imel na zalogi, pri elektriki si pa odvisen od distribucije.

plin je naftni derivat in ko gori, nastajajo mastne obloge v kuhinji

zarad plina je v kuhinji glih tolk mastnih rumenih oblog kot v kopalnici, če se grejete na plin. tam okol nič bi rekla. če me spomin ne vara, pri izgorevanju plina nastane vodna para in CO2. to je pa tud skor vse. NOxov je skor nič. prašnih in ostalih trdnih delcev (saj) pa tud en tolk.

človk bi pomislu, da prodajalci električnih štedilnikov prepričujejo kupce z naštevanjem neobstoječih konkurenčnih prednosti. mi smo temu včasih v šol rekl nelojalna konkurenca.

plin ni naftni derivat.

jest se recimo bojim bolj interneta

kaj naj ti rečem, imam pač take izkušnje s plinom (hehe, pa en prodajalec štedilnikov je tudi to omenil)
imaš pa prav, ni naftni derivat, my bad

sploh ni važno ali je štedilnik na plin ali na elektriko. glavno da je lep. glede na to, da je na tem forumu višek kulinarične spretnosti odpret konzervo in razvaljat listnato testo v rogljičke.

Al je res treba met za indukcijsko ploščo posebno posodo?

absolutno

imam najlepšo in najbolj funkcionalno pečico, v kateri pečem samo že vnaprej pripravljene zmrznjene rogljičke od pečjaka. ne vem zakaj bi se morala mučiti še z valjanjem, če ni treba.

Jaz pa še kar prisegam na plin. Predvsem zato, ker veliko kuham v voku (tistem ta pravem litoželeznem) in s tem se elektrika ne obnese tako. Steklokeramiko ima tašča in dokler sva tam živela sem vedno zraven preklinjala, za mene prepočasi reagira. Indukcijska je sicer ok ampak za najin budget predraga. Midva imava okoli štedilnika ploščice (narejeno po meri) in se enostavno vse čisti. Pa malo boljšo napo sma kupila in ni nobenih madežev.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

New Report

Close