teva – sandali, kaj je razlika med modeli?
Bilo je že ogromno besed okoli tega kako so omenjeni sandali OK in bi si jih kupila. Gledla sem na in kar naenkreat ne vem kater model izbrati.
No, govorim samo o modelih z dvema paščkoma, ne o ostalih sandalih.
Ker jih je veliko in so tudi cene v velikem razponu vas prosim za pomoč.
kaj je razlika med klasičnim teva sandalom, univerzalnim teva sandalom, na novo obdelanim podplatom s cinkom……men je na pogled vse isto, zato prosim uporabnike za njihvo mnenje in priporočila.
lep dan,
Lara
Nikar jih ne kupuj preko interneta, če jih prej v živo ne pomeriš v trgovini.
Jaz osebno Teva sandal ne morem nositi, ker so pri peti “krojeni” tako, da je pašček relativno nizko in mene to strašno moti (občutek je podoben kot “hlače sredi riti”). To je sicer moja osebna izkušnja. Mi je pa žal, da jih ne morem imeti, ker vidim, da se krasno obnesejo. Mož jih je lani zamenjal po šestih ali sedmih letih, otroci jih sicer prerastejo, vendar je edina obutev, ki se ji eno poletje ne pozna praktično nič, vse ostalo pomečemo stran, ker je neuporabno. Izvedb je veliko, izberi take, ki se tebi zdijo najbolj fajn. Še najbolj pomemben je podplat (kako se ti zdi podlaga, kamor stopiš) in položaj paščkov. Razlikujejo se recimo tudi v podplatu – eni so bolj “nežni”, eni bolj “nasekani” – odvisno, za kaj jih potrebuješ. Pašejo potem itak vsi, ker si paščke nastaviš natančno po nogi. Cena po mojem ne odraža nujno udobja, ker gre tudi za čisto subjektivne zadeve kot so “občutek prijetnosti” ipd.
V naši družini jih imamo vsi. Mož jih ima že 9 let pa sedaj razmišlja, če bi si kupil nove. Super so za na morje, ker greš lahko z njimi v vodo. otroka jih imata poleti najraje. Kljub visoki ceni se vsaj za odrasle resnično izplača. Glede modela pa tole – vzemi si čas in pomerjaj, imajo veliko modelov in veliko različnih barv paščkov.
Jaz sem kupila tiste, ki so mi bili najbolj všeč…oblika podplata pa barva paščkov in to. In so bili otroški. Mi je odgovarjala št. 34, drugače nosim 36. Pa še cena je bila super…takrat pred par leti okrog 5000 sit. Jih pa ne zamenjam za nič druga…še po tolikih letih so kot novi. Sem lani tudi mojega prepričala, da si jih je kupil…in je tudi ful zadovoljen.
Razlika je tudi v podplatu na “notranji strani”, torej na tisti, ki se tišči noge. Navadni sandali so gumijasti, eni pa imajo neko antibakterijsko zaščito in je zato podplat nekako “kosmat” oz. kot bi bil žameten – precej zoprno, ker se meni ta prevleka suši zelo dolgo in razmišljam, da bi kupila navaden model.