Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek smrdeče noge

smrdeče noge

Pozdrav,

imam preveč kilogramov in mislim da se posledično tudi zaradi tega preveč potim. Neprijetno mi je, ker mi v službi prav začnejo noge smrdeti (sama zavoham). Mažem si jih z deodorantsko kremo od lidere, za čevlje (usnjene) uporabljam spray od avona, superge pogosto perem. Zdravnici sem omenila, pa je rekla da nekateri pač bolj švicajo kot drugi. Čevlje pogosto menjavam in res ne vem a sem samo jaz tako čudna ali je še kje kdo s takimi problemi in kako jih rešujete…

Hvala za nasvete in lp

J.

Ja pa sej se ni treba v službi sezuvat?!?

Baje pomaga, če narediš kopel s sodo bikarbono in noge namakaš v tem. Zdaj sem pa že pozabila ali mora biti voda bolj vroča ali hladna…tako, da naj me kdo še dopolni!
LP!!!

Poskusi z deo kremo za noge od Afrodite. Meni od vseh ta najbolj pomaga, pa sem jih že cel kup kupila.
Čevlji naj imajo obvezno usnjen vložek. Če pa te v službi vonj moti, potem si pojdi vmes enkrat z deo robčkom noge obrisat in jih še enkrat namaži z deo kremo za noge (res priporočam afrodito).

Mislim, da kaj več kot to ne moreš naredit.

Shujšaj.

Moj mož uporablja Afroditino in je res dobra.

Živi in pusti živeti

Ko sem fasala glivice v tušu porodnišnice, so mi začele nemarno smrdet noge in zelo potit. Ko sem glivice spravila stran, se je uredilo v mejo normale. In kako sem vedela, da imam glivice? V enem tednu mi je koža na petah globoko razpokala.

Jaz tudi ne smem nosit nobene obutve, ki ne bi bila usnjena na vrhu, notri na podplatu pa mora imeti usnjen vložek.

Niti slučajno ni nujno, da je to zaradi preveč kg. Moj mož je suh kot trlica pa ima iste težave. Rešitev je noge čimveč na luftu, bombažne nogavice, usnjeni čevlji,…. Smrad pa lahko zavohaš samo ti,ker ga pričakuješ, drugi ga pa niti ne opazijo,če delaš tako kot si opisala.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

poskusi si zjutraj, preden si obuješ čevlje noge (oziroma čevelj) napudrat z bebi pudrom.

imela sem kar probleme s potenjem nog in posledično glivicami, ampak jih je ta ukrep uspešno eliminiral.

Zjutraj umij noge, si jih dobro obriši (pomembno, da ne dobiš glivic) in pošpricaj s sprejem od Oriflama. Pri meni deluje.

Kako pa si se rešila glivic?

Zelo pomembno je, da uporabljaš bombažne nogavice in kvalitetne čevlje. Za nego nog pa zelo priporočam sol za kopel nog od Kneippa (kupila sem jo v lekarni). Imajo tudi super kremo za noge, ki dezodorira in preprečuje glivice.

Moja mama ima take težave že leta in leta. Dokler ji ni ena zrihtala v lekarni eno kremo (v lekarni zmešali). Globoke razpoke na petah so začenjale izginjat. Ta vrsta glivice je izredno trdovratna, ker deluje globoko v koži in običajen kreme ne uspejo prodret do nje (canesten, lamisil…), čeprav jo lahko pozdravijo. Mora biti kremi dodana ena kislina. Tako so meni razložili.

In meni je kapnilo, da imam isto stvar. Se začnem mazat. Po 10 dneh težave izginejo, razpoke pa tudi ne nastajajo več. Vendar se je potrebno mazat vsaj en mesec.

Ampak pozor! Ta glivica je izredno trdovratna, pa tudi niso vsi enako dovzetni (moj dragi je ni dobil, pa se tuširamo v isti bani), da se jo nalezejo. Pred porodom nisem imela težav, sedaj jo dobim takoj. Naj povem nekaj primerov. Samo za 10 minut sem obula mamine natikače, ko sem šla na vrt po solato in sem se zopet okužila. To je bilo pozno poleti. Seveda sem še z okuženimi nogami nosila ene sandale, potem se je ohladilo….Jeseni sem glivico odpravila. Zgodaj poleti te sandale obujem in zopet se okužim od lastnega obuvala. Zato sedaj vsea obuvala na začetku sezone preventivno nekaj časa posipavam s kanesten prahom. To pa deluje ker se glivice odajo v sporo in čakajo. Čim pridejo pravi pogoji (beri vlažna in topla noga v obuvalu) se “zbudijo” in okužijo kožo. V takem primeru kanesten deluje, ko pa je glivica v koži, pa kanesten ne prodre dovolj globoko.

Kakšna je receptura te kreme pa ne vem, ker na lončku nič ne piše. Je pa samoplačniška (zaradi nevemkatere učinkovine, ki je na črni listi) in za enomesečno mazanje stane lonček skoraj 40€.

Pa poznam še eno družinico, ko so se trije okužili v enih toplicah.

en tip me je poljubljal po podplatih in od takrat ima on zadah men pa podplati več ne smrdijo

No jaz sem suha pa imam problem s smrdljivimi nogami.

jaz pa sem debela (+20 kg), pa mi noge ne smrdijo. torej teža ni povezana s smrdečimi nogami :)32

Evo, dokaz s prve roke.

Možna rešitev proti neprijetnim vonjavam so hladilni in dišeči vložki Hot&Fresh. http://probike-wear.com/hotafresh

New Report

Close