Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SMETI

SMETI

Jaz ne vem no…..smo trije pa imamo vsak dan polno vrečo smeti. Pismo, ali smo samo mi taki norci, ki jih imamo toliko ali kaj? :)))) Zdaj pospravljam stanovanje in sem nabrala še dve vreči zraven………đizus no…..
Se kar “bojim”, koliko vreč odvečne krame bom znova vrgla v keson, ko se avgusta selim..hahaha.

Ločuj odpadke.

Ne nebom. Tak.

Ne govori. Zgleda, da je to čisto “normalno”. Samo se je recikliranje pri nas res obneslo, če ne bi pomoje bile dve vrečki na dan in ne samo ena kot pri vas.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

Nas je šest, pa v enem tednu ne napolnimo stošestdesetlitrske posode za smeti(polovica je plenic). Plastenke in steklenice odvržemo v posebne zabojnike, papir pa zbirajo v šoli.

potemtakem smo pa mi malo nori.

Ste pa res pridni. Nas je 5 in pridelamo 2, max. 3 40l vreče na teden. Enkrat mesečno pa še tri škatle robe za na “otok” (papir, steklo, plastenke,..). Ločevanje odpadkov prakticiramo že zelo dolgo papir in steklo, od kar pa imamo “otok” še plastenke in konzerve. Res je bistveno manj smeti za v “kontejner”.

ja,punca začni malo na naravo misliti in ločuj odpatke 🙂

sam, res mi ni jasno nekaj………..ali naj imam v stanovanju več različnih košev za smeti ali kako, da lahko ločuješ odpadke?

Odvisno kaj kupuješ. Čedalje več stvari je zapakirano v embalažo in v še eno manjšo embalažo in v še eno… Npr. jogurt Activia- imaš dva lončka in to ovito še v karton. Ali pa Gorenjkine ruladice: karton, ovoj in potem v tem zložena vsaka posebej zavita v še en ovoj. Kup smeti za brezveze.
Če nimaš dvigala in stanuješ visoko, potem vsak dan po stopnicah gor in dol pomaga za lepšo postavo 😉

Ločevanje odpadkov količine odpadkov ne zmanjša, je pa prav, da to počneš, da bodo imeli tvoji otroci lepši planet.

sam, res mi ni jasno nekaj………..ali naj imam v stanovanju več različnih košev za smeti ali kako, da lahko ločuješ odpadke?[/quote]

Ja,mi imamo na balkonu tri kante za smeti – papir, splošno, plastika, kar je steklenega dajemo tudi posebej samo se ne nabere toliko, da bi bilo samo za en koš.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

Smo 4 in na teden povprečno “pridelamo”: 2-3 20litrski vreči t.i. ostalih odpadkov (največ je plenic), cca. 7 plastenk (mleko, pepsi,…), 3-4 pločevinke in kup raznih reklam, ki gredo v zabojnik za papir. Steklenih odpadkov skoraj nimamo.

Začni ločevati odpadke, ne bodi tako sebična.

Če boš ločevala odpadke, se ti bo nabiralo manj odpadkov, ki jih moraš redno odnašati ven.

Če ne ločuješ, jemlješ brez veze prostor v tistih črnih smetnjakih, ki so namenjeni za različne smeti. Pri nas se redno dogaja, ker sosedje ne ločujejo, da zabašejo črni smetnjak, potem pa mečejo smeti k plastiki in papirju. Sramotno.

Pri nas je tako, da imam pod umivalnikom smetnjak, ki je razdeljen na dva dela. Večji del za mešane odpadke, manjši za organske. V kabinetu imam dve veliki vreči za smeti, v eno mečemo papir, v drugo plastiko in embalažo. Ločujemo tudi plastiko, na smetnjake za reciklažo pločevink in konzerv še čakamo.

Pomisli malo na okolje in tudi ti naredi kaj dobrega – če ne za druge, vsaj zase.

New Report

Close