sosedje
Kaj narediti v primeru, če sosed stopi na tvojo posest in te provocira in žali (sicer ne direkt z žaljivkami) ampak v smislu “kaj mi moreš” … in snema in slika hišo in okolico …?
Ta oseba je po mojem mnenju tudi psihološko neuravnovešena in nevarna za okolico ( enkrat je tudi fizično obračunal s sosedom), kaj narediti v primeru, če hodi po moji posesti in žali, grozi, stopa proti tebi in te odriva?
Mogoče bi lahko posredovala policija, ampak kaj ko ji ti sosedski odnosi “dol visijo” in te stvari vedno jemljejo tako s posmehom.
Hvala in lp
Mirno naslednjič pokliči policijo.
Glede na to , da je bilo v zadnjem času kar veliko teških poškodb ( tudi umorov )zaradi medsosedskih odnosov in so mediji , zaradi neukrepanja policijo zelo kritizirali , se sedaj presenetljivo hitro in resno odzovejo .
Že , če te sosed prime ali odrine se po zakonu šteje za napad oz. fizično grožnjo .
Za vsak sosedov izpad enostavno pokliči policijo , glede na to , da so kazni zelo visoke bo zelo hitro nehal.
lp.
Ob njegovih grožnjah pokliči policijo. Na vsak klic se morajo odzvati, če te hočejo na hitro odpraviti, zahtevaj, da naredijo uradno zabeležbo tvojega klica, naslednji dan pa pojdi na pol. postajo h komandirju in zahtevaj, da se naredi zapisnik. Če se bodo kršitve nadaljevale, bodo tako imeli več podlage za konkretno ukrepanje – če bo potrebno -, kot če bodo imeli eno samo samcato prijavo. To oni potem tretirajo, kot da se je zgodilo prvič in temu primerno tudi ukrepajo (se pravi zelo zelo blago).