Schoenbrun ZOO
Bil sem lani gor v začetku avgusta. Največja gneča je bila za nakup vstopnice, čakal nekje pol ure. Če vzameš kombinirano karto imaš vstop potem še v puščavsko hišo in rastlinjak.
No, če si že tam se ti splača pogledati še te dve stvari. V puščavski hiši imaš živali, rastline, kot se dejansko tam tudi nahajajo, nekateri kaktusi so res lepi.
Prav tako so v rastlinjaku predstavljena drevesa in rastline z večjega dela sveta. En del imaš zmerno, potem hladni in tropski. Opazuješ cvetove, ki jih drugače vidiš samo po tv.
sam živalski vrt je tako velik, da se ljudje brez problemov porazdelijo naokoli. Ponavadi nastane gužva ob kakšnih bolj eksotičnih živalih. Ko sem bil jaz tam , je bilo malo več ljudi samo okoli prostora s pandama. to pa zato, ker so jih ravno hranili, pa preko zvočnikov razlagali o njihovem življenju, pa so seveda ljudje hoteli to videti.
imaš pa krasen akvarij še notri – obvezen ogled in pa stavbo, kjer je predstavljen deževni gozd, rastline in živalstvo, tukaj notri je izredna vlaga.
še to, če parkiraš na parkirišču pred Schoenbrunnom stane vsaka začeta ura parkiranja, mislim da 3€.
Lep ogled