Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pa še naše počitnice…

Pa še naše počitnice…

Nekatere me boste raztrgale, pa vseeno…

Naš fant, star 17 let se je odločil, da letos ne bo dopustoval z nami. Se ga splača prepričevati ali raje ne? Zdi se trdno odločen, sem ga že večkrat poskusila napeljati na prednosti skupnega dopusta…

Pravi, da bo sam doma, jesti pa bo hodil k mojim staršem. Verjetno bo tudi spal tam, saj smo sosedje, dosedaj pa še nikoli ni sam prespal doma.

Boli me, da se cepi od nas. Boli me, ker verjetno nikoli več ne bo skupnega dopusta, če mu to dovolimo. Nič nimam proti, da gre tudi s prijatelji na morje, samo da bi šel tudi z nami…

Ali odraščanje res tako boli? Mislim, da najbolj mene…

Za vsak komentar, nasvet, brco, tolažbo…sem odprta. Samo pišite, čimveč, da vidim, kako razmišljate ostale. In mnogo mi bo pomagalo, če dopišete še starost vaših otrok.

Te popolnoma razumem. Tudi sama sem bila lani v takšni situaciji. In ga nisem niti silila, da bi šel z mano na dopust; no itak potem nisem niti šla.
Hja, moramo se pač sprijaznit, da otroci odraščajo in da se počasi odcepijo . Nič ne moreš, tako pač je. Če mu zaupaš, naj kar ostane doma; sploh, če praviš, da je babica blizu. Srečno!

Če je pameten bo odšel z vami na dopust in kasneje še sam.

In sam doma – to je super kraj za pripeljat deklico.

Ali mogoče mislite da samo dekleta izgubljajo nedolžnost pri 13?

Pa dajte svojim otrokom vendarle DIHAT.

Upam,da bom čez 16 let v tvoji situaciji,zato oprosti za moje “teoretiziranje”. Jaz bi mu povedala, da me boli,ker se cepi od nas, da pa razumem, da odrašča, ampak kljub vsemu smo-ste ena družina, da se ne vidite čez teden in kmalu se bodo vaše poti razšle, itd. ter mu izrazila željo, da bi resnično želela, da dopust preživi nekaj z vami in nekaj s prijatelji. Odločitev na koncu bi prepustila njemu in če bi se odločil, da z nami ne gre, bi se s tem sprijaznila. Jasno, ne bi mi bilo všeč, ampak enkrat tudi do tega pride.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

Hvala za vajina odgovora.
Acjom, vidi se, da imaš podobno stare otroke. Zalika, koliko so stari tvoji?

Nočem biti zatežena, nočem ga dušit. Samo rada ga imam. In prvič sem v takšni situaciji.

Enolla, sva pošiljali istočasno… :))))

Hvala tudi za tvoje mnenje, nekako podobno razmišljam tudi jaz…

Pri nas je starejša hčerka stara enajst let in to odcepljanje se že pozna, ko reče, da na primer ne bo šla z nami v mesto ali pa ko gremo h kakšnim prijateljem najprej vpraša h komu gremo in če ve, da zanjo ne bo primerne družbe, reče, da ne bo šla. Ima tudi finte, da ne bi šla z nami na kakšen izlet, ampak tu še vztrajamo, da smo družina in da gremo vsi. Njen bratec je star šele 3 leta.

Pri 17 letih pa ne vem kako bo reagirala ona in kako bova reagirala midva z možem.

Mi je pa kolegica razlagala, da hčerak na primer noče z njimi, ko grejo na primer na morje v Sloveniji ali na Hrvaško, letos, ko sta pa rekla, da gresta v Tunizijo, pa baje ni imela nič proti, da gre z njima:))))

Morda je delna rešitev, da pač izbirate dopustovanje v krajih, ki bi za takšno starost bili zanimivi (seveda, če vam proračun to dopušča).

Lp, meti

naš mulc je šel z nami še s 16 leti in po pravici povedano se je meni to zdelo že malo nenaravno. tak velik mulo, ki se dolgočasi s z nama na plaži, pa zvečer – kaj se naj sprehaja z nama po rivi? jaz nsem več vedela kaj naj si zmislim da bi bilo zabavno tudi za njega.poleg tega pa je že bil tudi čas, da se z možem posvetiva drug drugemu ne samo otrokom.drugo leto je šel s sošolci in smo si vsi oddahnili. ko pa sva šla v egipt, je imel 20 let in se mu ni zdelo nič dolgocajtno. šel je z nama pa konec. in imeli smo se super. tako, da ti priporočam kakšne havaje pa bo najbrž zelo navdušen.

oj,naš 15 letnik gre še letos,pol pa verjetno ne već,že letos se je nekja premišljeval.pol nekaj časa otroci ne hodijo s starši in ko so poročeni in z otroci,pa se radi še uštulijo zraven,da babice popazijo vnučke,tako ,da ne skrbi ,verjetno boste še kdaj skupaj dopustovali.no,mi smo hodili najprej s sinom na morje,zdaj bomo pa še z pupo,ma komaj 19m.,tako ,da ni dolgčas,ja ,to so tud prednosti imeti otroke z veliko razliko v letih.se obnese.

Nimam še toliko starih otrok, te pa razumem. Zadnjič sem govorila s kolegico, ki mi je rekla, da zdaj, ko je sin star 17 let, pač hodijo na zanj zanimive destinacije. V Francijo, Španijo, Tunizijo. Ker če ne bi, pač ne bi več hodil z njimi.

lp

New Report

Close