Kdaj vam ženskam smrdi po ribah?
S prijatelji smo imeli ob dobri pijački tudi dobro debato 🙂 Nekako se namreč nismo mogli zediniti okrog vprašanja kdaj ženskam mačka smrdi po ribah? Ali je to ob menstruaciji (jaz trdim da ne) ali ob boleznih (nimam pojma) ali je razlog kakšen drug? Sicer sam še nisem zavohal kaj takega kje, vendar pa imajo nekateri kar nekaj težav na tem području…
Torej, v čem je poanta?
Ne bom rekla, da sem ekspert za te reči… sem pa načitana vsaj toliko, da vem, v katero smer te naj zdaj usmerim.
Bom vzela za iztočnico to tvoje vprašanje:
“Ali je to ob menstruaciji (jaz trdim da ne) ali ob boleznih (nimam pojma) ali je razlog kakšen drug?”
Menstruacija ne sme bit razlog. Seveda ob zadovoljivi higieni. In ob sicer zdravi nožnični flori. Čeprav se spomnim ene svoje učiteljice iz OŠ… presneto, ta je pa tako prismrdela v razred, da se nam je vsem želodec obračal. In ko smo bili že malo večji, smo pogruntali, da je to 1x mesečno in bi lahko bilo v času menstruacije. Resničnega vzroka za ta smrad pa v bistvu ne poznam… je nismo nikoli vprašali, hehe…
Mislim, da mora it za kako bolezen. Vnetje… glivico… nekaj pač, kar običajno ne sodi v zdravo nožnico. Se lahko zgodi, da kaj takega napade tudi sicer zdravo in čisto žensko, bi pa rekla, da se mora pod nujno spravit do ginekologa in zadevo pozdravit. Niso namreč vsa vnetja nedolžna in samoozdravljiva. In morda tako vnetje v kombinaciji z menstruacijo – to bi pa znalo bit “fajn” za nos, ja…
Kakšen drug razlog…. nehigiena? Bi rekla, da tudi ne. No, seveda lahko ima vonj po “nesvežem”… po ribah je pa le prehudo… ljubi bog, ribe pa ja ful smrdijo…
No, v glavnem – jaz mislim, da ena zdrava in čista nožnica ne more smrdet po ribah.
Če tako hudo smrdi, je nekaj narobe in je treba it zdravit.
To je to.
Moje skromno mnenje.
Moje skromno mnenje, ker nisem veliko žensk vohala:)
Take vonjave se naredijo dejansko ob menstruaciji, sploh če ženska malo premalo pogosto menja vložke in sploh če se poti. Drugi tak možen primer bi bil ob bolj močnem potenju in izločanju vaginalnih tekočin in raznih tokov, katerih so včasih vzroki tudi kaka vnetja in gljivice.
Tretji primer, on naravne “moči” njenih telesnih izločkov, vonja le teh. Nekateri ljudje naprimer že ob navadnem potenju pod pazduho bolj smrdijo kot drugi.
Telesne vonjave so pogojene tudi s prehrano.
Potem je tukaj tudi urin. Če gre gospa-dična večkrat lulat, pa si slabo obriše in se še zelo poti, se na hlačkah to počasi razvija in proti popoldnevu zna gospa-dična že kar imeti kako aromo, ko možakar ves razgret pride domov in vidi, da je oblečena v sexy najlonke, čipkasto perilo (umetna, plastična vlakna še pospešujejo potenje, razvoj bakterij in vnetja) ….se ne more zadržati, in se zapodi tja pod popek….in šok:) ….in ker je tako razgret, pa ima svojo damo rad, malo potrpi, opravi svoje in zvečer sproži v gostilni debato….le zakaj ženskam (enim, naši ne…le kako jih je on zavohal?) smrdi po ribarnici:)
Ja, pa še to je….da je vse v kemiji. Ljudje se zavohamo.
Če nam partnerjeve vonjave (ob njegovi redni higieni) kar ne postanejo “domače” in privlačne…potem bi morali začeti razmišljati o menjavi partnerja ali mogoče njegovih prehranskih in oblačilnih navad:)
Bombažne, široke gate res niso sexy, so pa manj občutljive na izločke, kot kak trakec od tangic in viskozne obtisnjene hlače, ki so bile grozno poceni.
Boš moral prijatelje vprašati.
Ker da je občutiti hud vonj, katerega opredeliš “po crknjenih ribah”, mora biti res akutna težava. Po moje je bilo tega včasih več, ko ni bilo bidejev, robčkov, dišav…in se ni vsak dan umivalo….sexalo pa:)
g.minister, zame pa vprašaj svoje moške prijatelje, če se jim je kdaj zazdelo, da je njihova ženska nalašč pustila malo zastarati sokove, da on nebi vanjo silil vsak mesec:P (al kolikokrat so deležni teh vonjav)