Letališče Jožeta Pučnika
Jao nam,če pa že rabimo za vse imena,potem naj bo Mariborska bolnišnica “Janševa”,pa Povšetovo spremenimo v Plutovo;pa Dob spremenimo v Trobčev dom;koperski arest se naj poimenuje:Popovičevi apartmaji,pa še kaj bi se našlo.Ne vem kaj bi moral človek res narediti,da si “zasluži” da se nekaj poimenuje po njem.Zakaj se pa ne imenuje raje Aerodrom v mirni deželi?Tale naša vlada nam bo res še dala “tinte pit”.
Jože Pučnik pa le ni tako slaba izbira. Njegovo življenje, na kratko :
http://www.mladina.si/tednik/200303/clanek/pucniknekrolog/
Precej zatiran in vseeno je imel moč, da se je vedno izkopal. Mene ta izbira za naziv letališča v bistvu navdušuje, saj je to bil velik človek.
Ampak tak objek ne more biti imenovan po osebi, ki ni tako slaba, temveč po odlični osebi za vse ljudi. V Sloveniji je pa pol ljudi, ki Pučnika občuduje in pol, ki ga ne mara.
Moja hči bi naprimer letališče imenovala po Saški Lendero:))))))))))))))))
In Saška tud ni tak slaba:))))))))))
Se hecam. Mislim da Aerodrom Ljubljana ali Aerodrom Slovenije ne bi nikogar motil.
Hmm, vedno je bilo tako, da so se stavbe, parki, ulice, itd. imenovale tudi po ljudeh. Pojdi malo po svetu, letališči Charles de Gaulle in JFK, sta dva taka primera.[/quote]
Ja drži. Ampak še vedno, kaj ima Pučnik s tem letališčem?[/quote]
Ne razumem vprašanja. Kaj imajo raznorazni pomembneži z ulicami, parki, etc. ki so po njih imenovani ?
Ne vem, meni se zdi izbira človeka, po katerem bi poimenovali letališče, dobra. Ne vidim, kako bi lahko kdo drugi bolj upravičeno “nosil” to čast. Pučnik ni bil pilot, to se strinjam, ampak a mora biti letališče poimenovano po pilotu ?
Vsekakor pa vidim, da marsikoga Pučnik moti, kar mi je sicer nerazumljivo, ker je bil pravi “underdog” kot bi rekli Angleži in taki ljudje so ponavadi všeč širšim množicam.