Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zaradi DeSUSA vlada manj nora

Zaradi DeSUSA vlada manj nora

POZDRAVLJENI V OPATJEM SELU!

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070616_3100063.php.

Veliko upokojencev ima Slovenija, v parlamentu, pa sedijo samo štirje poslanci DESUS-a. Kam gredo glasovi upokojencev na volitvah? Nekateri se grejo raje politiko, ve se kateri, raje volijo pomladne stranke, kritizirajo pa DESUS.

Še boste dobili moj glas, saj sem upokojenka, ko bi se le zavedali tega vsi, bi bilo v parlamentu več poslancev DESUS-a. Žal se ne!!!

JA, sem poslušal govor Spomenke Hribar. Čeprav sem mlajša generacija,ima po moje gospa čisto prav. Velikokrat bi kakšna odločitev v parlamentu bila “še bolj nora”, če ne bi bilo zraven DESUS-a. Čeprav so samo štirje, pa vendar včasih vsak glas veliko pomeni.

Lep pozdrav

Jaz pripadam starejši generaciji, ko nismo imeli možnosti redno študirati, znanje sem nabirala ob delu, mnogo noči porabila za študij, ga sama tudi plačevala. Če ne bi bila vstrajna, tudi na računalniku ne bi bila.
Ni mi vseeno, ko si nekateri privoščijo izreči, da so nekateri hodili samo po plačo. Žal, jaz takih ne poznam. Pod kakšnimi pogoji smo takrat delali, ni primerjave z današnjim časom, nismo imeli nobenih delovnih pripomočkov, kot jih imajo v današnjem času, računskih strojev, pisalnih strojev, še računali smo PEŠ, itd.
Tako je bilo, samo čas, prinese napredek.

Spomenka je dejala, zgodovina je desna in leva, res je in sprejeti jo moramo, tako kot je.

Enako lep pozdrav!

Po takem razmišljanju bi bila prav gotovo Nova Slovenija vodilna stranka. Pa ni.

“Pod kakšnimi pogoji smo takrat delali, ni primerjave z današnjim časom, ….”.

“Tako je bilo, samo čas, prinese napredek”.

Ja, draga upokojenka, šimfaš tisti čas, šimfaš sedanji čas. Se ti ne zdi, da nekoliko pozabljaš.

PRABABI, lepo si napisala,na gornji resnici pa le ne pozabi. Resnici, ki jih ni porebno dati v “…”.

Lep dan ti želim.

PRABABI, lepo si napisala,na gornji resnici pa le ne pozabi. Resnici, ki jih ni porebno dati v “…”.

Lep dan ti želim.[/quote]

Zapisal si:

**** “Resnici, ki jih ni porebno (si zapisal) dati v “…”. ” ****

Kaj je porebno? Kje je kaj zgoraj v “…”. ?
Sem slepa in pozabljiva.:-)))))

Dan je že minil, lep večer ti želim.

Nova Slovenija ima res sedaj slabo podporo. Si ti v NSi??? Potrpi, saj bo boljše.:-))) Podpora, se vedno spreminja.:-))) Šteje volilni rezultat, Peter J., je dejal, da potrebujete še en mandat. Srečno!

Nič ne šimfam, samo povedala sem, da je imela generacija po letu 1945, bolj slabe pogoje dela, kot jih ima sedanja. Tudi ti, si bil na boljšem.

Kakšne pogoje so imeli ljudje v času Korošca, si pa tudi lahko prebereš, veliko piše o tistem času. Še veliko slabše, kot moja generacija.

Še dobro, da nisi pozabil napisati pozabljivost. :-)))
Bodi bolj sproščen. Želim, mir v tebi.

Re: Zaradi DeSUSA vlada manj nora
Babi to drži, jaz pa bi pripisal te zasluge Erjavcu in se sploh čudim, da je takšen človek že penzijonist.

O sancta simplicitas, iskreno se opravičujem za izpuščeni t.

Lepo, da pošteno poveš, da časi v bivši jugi le niso bili tako zlati, kot si nekateri predstavljajo. Nostalgija je po eni strani pravo mamilo. Moja prababica, ko je še bila živa, je vedno govorila “ah, kako je bilo lepo pod staro Avstrijo, tej komunisti furajo vse k rakom žvižgati”. Zelo podobno dandanašnjemu jamru premnogih Slovencev in Slovenk, prav zanimivo.

Če mene vprašaš se nonstop sprašujem kaj sploh imajo upokojenci za počet v parlamentu!? Ne delajo nič, njihov edini cilj je višanje penzij, usklajen z sindikati, seveda.

Dovoli,s teboj se strinjam.

Ha ha ha, g. minister, upokojenci, smo svoje že naredili, smo orali, smo sejali, sedaj žanjemo svoje uspehe. :-)))) Pa tudi delamo. Jaz samo doma.
Dela nikoli ne zmanjka. Računalnik pride na vrsto šele zvečer, pa ne vsak dan, škoda časa.

Plačevali smo prispevke, da so pokojnine dobivali naši predhodniki. Sedaj
jih plačujejo zaposleni, za nas upokojence. Kaj pa moremo, če nas Matilda, še ni pobrala.:-)).
Ubogi pa je, kdor mora k zdravniku. No, saj bo Bručan vse “poštimu”, tudi celjski primer se ne bo več zgodil, je obljubil. 🙂

Ej, g. minister, če si res minister, bi to moral vedeti.:->>>)))))
Uredi, da bo zadeva tekla, kot je do sedaj.
Hudo draga je postala naša država. Obljubljali so, da bo cenejša, če bomo samostojni, žal se to ni zgodilo.

Preberi si, POKOJNINSKI ZAKON!

Ta zadeva, je do sedaj nekako solidarno tekla, več kot 60 let.

Kaj imaš pa v planu ti???? Vidim, da bi morali biti upokojenci tiho???

Mogoče ti bo uspelo???

Pa lep dan ti želim.

p.s
Sem ravno plačevala položnice, pa sem pogledala, tvoj odziv.:-)))

Sama hvala in samovšečnost. Ja, pa saj nisi edina prababi v Sloveniji. Pa tudi otrok, vnukov in pravnukov nimaš edino ti.

Sam tolk.

Pa dob spi.

en mal mem,

kje sem pa napisala, da sem sama???:-))) Pisala sem v množini, zgleda pa, da sem od tastarih sama tukaj. Ja, zato, da tebe jezim.:-))))

Pa dobr spi, men se še nič ne mudi, sem v penzjonu, spim dokler čm.:-)))
Lahko noč, pa kaj lepga sanjaj.

Tekla je solidarno zaradi drugačne strukture prebivalstva. Sedaj je to potrebno spremeniti, tako ali drugače, sicer bomo mi videli bolj malo od pokojnine. Bolj prav se mi zdi, da vsak varčuje sam zase, za svoja stara leta. Tole avtomatsko trganje od plače je preživet sistem, ki enostavno dandanes ne more funkcionirati dobro. Razen, če bo komu čez 20 ali 40 let všeč pokojnina v višini 100 €.

Babi! Delali ste tako, da v pokojninskih blagajnah že sedaj ni ničesar več, kaj šele bo! skratka: jedli ste, delali pa ne oz. beri jemali ste kredit za preživetje na naš račun. Vaš povprečni delavni čas je bil 4 ure dnevno efektivnega dela, podjetja pravzaprav sploh niso bila podjetja ampak sodi z izgubo. Nataliteta je bila zadnje kar vas je skrbelo.

In vse to ste pustili lastnim otrokom od katerih sedaj pričakujete penzijo! Zdi se mi višek nesramnosti to, da si zagotavljate penzije tudi na silo – s tem, da se greste politiko in ščitite “svoje interese”, ki jih kot rečeno razen penzije sploh nimate!

Zaradi desusa ta vlada ne bo mogla izpeljati nekaterih nujnih stvari, ki nas bi približala razvitemu svetu, ker se člani ne morejo otresti zablod socializma. Primer je njihovo sodelovanje pri razrešitvi g.Drobniča, ki je predlagal strategijo za to, da bi mladi imeli službe, stanovanje in otroke. Zelo napredno.

Desus so zaviralni vagon te vlade. Skoz desus vsiljujejo svoje zablode LDS in SD.

Tole pa je ideja. Sedaj, ko si z našim denarjem prišel do izobrazbe, se zdravil, kadar si bil bolan in si popravljal zobe na račun naših prispevkov za zdravstvo, se zaposlil na delovnem mestu za katerega nisi ti naredil prav nič, sedaj, ko ti je padla sekira v med in služiš očitno brez dela “bajne pare”, sedaj bi ti varčeval samo zase. Torej po tvoje nič avtomatskega trganja od plače za penzije, nič za zdravstvo, nič za šolstvo, nič za otroško varstvo, odveč je tudi plačevanje davkov, gradnja in obnova cest…. Joj, joj, kam smo vlagali denar, če smo vzgojili take “demokrate”.

Tole pa je ideja. Sedaj, ko si z našim denarjem prišel do izobrazbe, se zdravil, kadar si bil bolan in si popravljal zobe na račun naših prispevkov za zdravstvo, se zaposlil na delovnem mestu za katerega nisi ti naredil prav nič, sedaj, ko ti je padla sekira v med in služiš očitno brez dela “bajne pare”, sedaj bi ti varčeval samo zase. Torej po tvoje nič avtomatskega trganja od plače za penzije, nič za zdravstvo, nič za šolstvo, nič za otroško varstvo, odveč je tudi plačevanje davkov, gradnja in obnova cest…. Joj, joj, kam smo vlagali denar, če smo vzgojili take “demokrate”.[/quote]

Mik,

vidiš, kaj smo vzgojili in v kaj vlagali, kakšne solidarne demokrate smo pridelali.:-)))))) ha ha ha.
Takole branje, me pa nasmeji. Kako lepo zaspim, ko prebiram, kako nekateri neumno razmišljajo.:-)

Mik, najbolje bo, da se upokojenci organiziramo in od “demokrata” in “g. ministra” in od vseh tistih, ki podobno razmišljajo, zahtevamo nazaj vse, kar so do zaposlitve “pobrali” od države. Zgoraj si lepo naštel, kaj so vse koristili, pa verjetno bi se še kaj našlo.

Boš videl, kako se nam bodo pokojnine povečale.:-))), za 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, prav gotovo.
Tile gospodje, so dolgo študirali, niso bili poceni, saj vidiš,
kako razmišljajo, jemali so, dali pa ne bi nič. Kaka nesramnost.:-) Še jezna ne morem biti.

“demokrat” in “g.minister”, pa gotovo še 4 ure ne delata, kar poglej, kdaj pišeta, med šihtom, še za sol ne zaslužita.

Jaz sem delala, po 8 ur in še več, od ponedeljka do sobote.
Ha ha, upokojencem bi najraje zavili kar vratove.

Mik, ne sekiraj se za take bedarije in lahko noč.

Zakaj govoriš na pamet ? Najprej, nikjer nisem rekel, da se sedaj mora ukiniti pokojnina. Država se lahko znajde drugače kot s posebnim davkom od plače (sčasoma bi to breme bilo v celoti na posamezniku, tako kot v civiliziranih državah). In drugič, nič nisem govoril o ukinitvi ostalih prispevkov, zgolj o ZPIZ (ki meni znaša nekaj čez 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od bruto plače). Zdravstvo, šolstvo, itd. je nekaj povsem drugega. Zato si lahko svojo demagogijo nekam vtakneš.

Zdaj bi pa prosil oba pametnjakoviča, prababico in mika, da mi razložita, kako lahko ob povečevanju deleža upokojencev v strukturi prebivalstva zagotavljamo spodobne pokojnine ? Ker ne vidim smisla v dandanašnjem nategovanju, ko plačuješ od plače, hkrati pa moraš še privatno varčevati, ker opozarjajo, da bodo pokojnine bolj boge. Prababica, a si ti morala še privat varčevati ? Moji starši vem, da niso.

Heh, ne sekiraj se ti za mojo plačo. Delam v gospodarstvu, tako da ne cuzam države, kot nekateri tukaj sodelujoči. Vseh davkov plačam, tako čez roko, sigurno za ene tri pokojnine na mesec.

Glej zadevo tudi iz “svetle” plati: če bodo upokojenci imeli solidne pokojnine, jim bo tudi cerkev lahko več izcuzala, saj so danes pretežno oni redni obiskovalci maš.

Tole pa je ideja. Sedaj, ko si z našim denarjem prišel do izobrazbe, se zdravil, kadar si bil bolan in si popravljal zobe na račun naših prispevkov za zdravstvo, se zaposlil na delovnem mestu za katerega nisi ti naredil prav nič, sedaj, ko ti je padla sekira v med in služiš očitno brez dela “bajne pare”, sedaj bi ti varčeval samo zase. Torej po tvoje nič avtomatskega trganja od plače za penzije, nič za zdravstvo, nič za šolstvo, nič za otroško varstvo, odveč je tudi plačevanje davkov, gradnja in obnova cest…. Joj, joj, kam smo vlagali denar, če smo vzgojili take “demokrate”.[/quote]

Mik,

vidiš, kaj smo vzgojili in v kaj vlagali, kakšne solidarne demokrate smo pridelali.:-)))))) ha ha ha.
Takole branje, me pa nasmeji. Kako lepo zaspim, ko prebiram, kako nekateri neumno razmišljajo.:-)

Mik, najbolje bo, da se upokojenci organiziramo in od “demokrata” in “g. ministra” in od vseh tistih, ki podobno razmišljajo, zahtevamo nazaj vse, kar so do zaposlitve “pobrali” od države. Zgoraj si lepo naštel, kaj so vse koristili, pa verjetno bi se še kaj našlo.

Boš videl, kako se nam bodo pokojnine povečale.:-))), za 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, prav gotovo.
Tile gospodje, so dolgo študirali, niso bili poceni, saj vidiš,
kako razmišljajo, jemali so, dali pa ne bi nič. Kaka nesramnost.:-) Še jezna ne morem biti.

“demokrat” in “g.minister”, pa gotovo še 4 ure ne delata, kar poglej, kdaj pišeta, med šihtom, še za sol ne zaslužita.

Jaz sem delala, po 8 ur in še več, od ponedeljka do sobote.
Ha ha, upokojencem bi najraje zavili kar vratove.

Mik, ne sekiraj se za take bedarije in lahko noč.[/quote]

Ljubica, delaš lahko 24ur dnevno, vprašanje pa je kaj narediš! In penzionisti ste res veliiiiko delali, naredili pa nič oz. beri: več škode kot koristi.

Zakaj govoriš na pamet ? Najprej, nikjer nisem rekel, da se sedaj mora ukiniti pokojnina. Država se lahko znajde drugače kot s posebnim davkom od plače (sčasoma bi to breme bilo v celoti na posamezniku, tako kot v civiliziranih državah). In drugič, nič nisem govoril o ukinitvi ostalih prispevkov, zgolj o ZPIZ (ki meni znaša nekaj čez 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od bruto plače). Zdravstvo, šolstvo, itd. je nekaj povsem drugega. Zato si lahko svojo demagogijo nekam vtakneš.

Zdaj bi pa prosil oba pametnjakoviča, prababico in mika, da mi razložita, kako lahko ob povečevanju deleža upokojencev v strukturi prebivalstva zagotavljamo spodobne pokojnine ? Ker ne vidim smisla v dandanašnjem nategovanju, ko plačuješ od plače, hkrati pa moraš še privatno varčevati, ker opozarjajo, da bodo pokojnine bolj boge. Prababica, a si ti morala še privat varčevati ? Moji starši vem, da niso.

Heh, ne sekiraj se ti za mojo plačo. Delam v gospodarstvu, tako da ne cuzam države, kot nekateri tukaj sodelujoči. Vseh davkov plačam, tako čez roko, sigurno za ene tri pokojnine na mesec.[/quote]

Demokrat, pišeš, da ne “cuzaš” državo, Ali gospodarstvo se pa lahko cuza??? :-))) ha ha. Si mogoče sp.??

Vse življenje sem morala varčevati, tudi sedaj moram, pa delati tudi, kolikor morem. Delo krepi človeka, pravijo.:-) Sem bila kar nekaj dni odsotna, pa se nisem sproščala duhovno, delovno.:-))

No, če plačaš davkov, za tri pokojnine, imaš velike dohodke. Je pač tako, kdor več zasluži, več plača prispevkov. Ni kaj. Tvoji starši, so pač imeli srečo, da jim ni bilo treba varčevati.

Premalo ste se ljubili,:-)) več otrok bi spravili na SVET, da bi za vas plačevali prispevke v pokojninski sklad.

In še, 20.06.2007 ob 13:40, si zapisal:

==== “Ljubica, delaš lahko 24 ur dnevno, vprašaanje pa je kaj narediš! In penzionisti ste res veliiiiko delali, naredili pa nič oz. beri:več škode kot koristi.” ====

g. minister, ti si res en velik dipl. idiot, kot je ugotovil vrabček, ko je prebiral tole tvoje umotvorno pisanje.

Ob osamosvojitvi, je bila v pokojninskem skladu rezerva, tako sem takrat čitala. Vprašaj DEMOS in prvega predsednika vlade, kam je šla rezerva??
No, sedaj boš imel priliko, ga izvoliti za predsednika države.

Niti tolarja nisi polačal kredita. Plačeval boš pa kredite, ki jih najemajo sedaj, veliko se piše o zadolževanju.

Toliko neumnosti si napisal, da ti ne bom odgovarjala. Tvoja glava je sod brez spomina.
Vse kar je bilo ustvarjenega, boste prodali tujcem. Pa ne misli, da kar prodajate, da je še iz STARE JUGE, od Korošca.:-)) Bedak idiotski.

Ali vse to govoriš tudi svojim staršem???

New Report

Close