pretežko?
“Dekletu je bilo ime Margarita. Valerie je prijela njeno roko in jo položila na moj ud. Spet je planila v smeh, vendar ga je začela drkati. Valerie se je hitro znebila modrčka in tangic, se ulegla na posteljo in se začela božati”…
“Nemogoče se je ljubiti brez neke predanosti, brez tega, da vsaj začasno sprejmemo določeno mero odvisnosti in ranljivosti. Čustvena vznesenost in spolna obsedenost sta enakega izvora, obe delujeta na principu pozabe samega sebe”…
iz: M. Houellebecq: Platforma.
na ŠČ je nekdo komentiral, da je to pretežko branje za poleti. kaj res?
aja, Mirello prosim za komentar drugega odstavka.
Kaj naj pa komentiram pri drugem odstavku? V bistvu so napisana neka dejstva, ki si jih vsak po svoje interpretira, tako da je spet vsak sam zaščiten.(pred svojo vestjo) Ljudje se bojimo biti ranjeni, izdani, izkoriščeni.
Seveda smo že zaradi vzgoje in kulture ranljivi že pri zdravniku, ko nam reče….zgornji del slecite:)
Ko pa se nekomu predaš s telesom…se moraš vsaj delno razgaliti tudi z dušo. če ne drugega, pokažeš da si vzburjen-a, da si tvoje telo želi potešiti nagon. Ko se dva združita v tako intimnem stiku, se v tistem trenutku zaupata, predata -sta v odvisnosti, drug od drugega.
Kaj ju je združilo, so bila čustva, nagon, prisila??…to ni več tako pomembno. Morata iz sebe, se predati drugemu, odvisna sta drug od drugega.(v smislu zadovoljevanja pričakovanega)
Nemogoče je ljubiti….tukaj bi popravila: se je ljubiti…
Nekateri pa trdijo, da sexajo lahko brez čustev. Tukaj pa jaz nimam izkušenj, zato ne morem komentirati, kako in kaj.
Je pa spet odvisno, zakaj to počneš. Če ženska prodaja svoje telo za denar, se verjetno res ne predaja z dušo, čustvi ampak gre nekako “iz telesa”. Čeprav je spet vse odvisno, kakšen kontakt je ustvarila s stranko.
Isto kot zdravnik ni enako prijazen do vseh bolnikov z angino. Vsem pa predpiše ista zdravila. Nekateri so mu pač bolj simpatični…se ustvari neka energija, ki se privlači:)
V takem odnosu sta dve osebi takoj bolj odprti, si zaupata in se spletejo drugačne vezi…tudi če gre za 5 minut, ko kupimo banane pri sadjarju.
Mislim, da pri vsakem stiku daš nekaj sebe drugemu:)
Prvi odstavek pa ne vem, dve ženski in moški?:)
sploh ne poznam tega avtorja….mi boš enkrat predstavila ta dela neyci…
za razota pa: jaz se ne upiram, sem vedno “odprta” za ljudi. Očitno pa imaš ti probleme s pristopom, komunikacijo in še čem…….
Da bi pa v tebi videla edino možnost, da sexam:))))…me moraš pa prepričat;)
Do 10. grem na dopust.
Ciao vsem
A tole da bi bilo pretežko branje za poleti?!?!?!?!!?
Za takega človeka bi jaz rekla, da kvečjemu prebere kako črno kroniko in TV spored, vse ostalo mu je pa pretežko, hehe…
Ravno TO je za vroče dni… ko veter dviguje krila… ko topel zrak boža kožo… ko se domišljija pne do oblakov…
No, tole je bilo mišljeno za prvi odstavek…
Drugi odstavek pa… mislim, da je res. Da se lahko ljubiš samo, če se predaš. Vsaj malo. Vsaj za tisti trenutek… Če tega ne storiš, potem ne vem, kakšen smisel bi se imelo sploh ljubiti z nekom… potem je boljše 10 dek čokolade pojest, hehe…
Poznam razliko, brez skrbi.
Pa vseeno trdim – tudi za seksat je potrebna predanost!
Ko čakam, kaj bodo njegove roke narisale na moj hrbet – to je predanost.
Ko mu dovolim, da se zabije vame – tudi to je predanost…
Pa čeprav samo za 10 minut… neka predanost mora bit.
Ker če ležim ko deska, stiskam ustnice in čakam, da vse skup mine… hja, potem res nima smisla se igrat, potem raje 10 dek čokolade pojem, kot sem že prej rekla!
Pri ljubljenju je pa poleg predanosti prisotnih še veliko več reči… in zato je takrat tako sladko…
nikjer ni bilo napisano, da je to pretežko branje za poleti
ampak po vsej verjetnosti pretežko za nekoga, ki mu je dobra literatura Romana Berni in pa masajke
je bil tudi redkokdo navdušen nad zupanovim menuetom za kitaro, čeprav ti lahko citiram ravno take ali pa podobne pasaže ven. (seveda brez omembe tangic, ker takrat še pa res niso vedeli zanje)
hm….
Ker če ležim ko deska, stiskam ustnice in čakam, da vse skup mine…
….tole pa….oprostite….a se to še kateri dogaja? To se pravi, da ti dec teži in mu daš da je mir, ker ženska misli da mora dat, in da potem s s tisnjenimi zobmi čaka da je konec, ker ji ni bilo do tega?
Pa pišuka, pa tut če seksam nikol več ne!!!!!