Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Pa še kaj dobrega o vladi

Pa še kaj dobrega o vladi

No, da malo umirim žogo… te vlade nisem volila, predlagam pa, da vsak najde najboljšega ministra (ali več) in najslabšega (ali več). Tko!

Virant mi deluje še najbolj kompetentno in verodostojno, občutek imam, da stoji za svojim konceptom. Torej njemu dam +.
Izrazita negativca sta mi: Rupel (len, bleferski, neznačajen…)
Simoniti (nesposoben, ozkogled, žleht…)

Pod tole se pa podpišem! Minister za pravosodje se mi zdi spletkarski, notranji pa ni sposoben odpirati niti ust, kaj šele kaj drugega. Minister za industrijo je dokaj realen in priden in ne klamfa bedarij, medtem, ko Bajuk ne razume situacije. Šolski minister bi pa po mojem moral nositi ženska oblačila, ker je mehak, čas za njega pa je “relativen”.

I Virant
II Vizjak

zadnja dva

Bručan
Bajuk

To pa so same tehtne in kompetentene ocene podprte s trdnimi dokazi. Bravo.

Tema je seveda odprta z namenom, da se popljuva poštene ljudi v tej vladi, ki odlično delajo v dobro vseh nas. Nič novega.

Sedanja vlada pod zelo uspešnim vodstvom Janeza Janše je od vseh vlad, ki so delovale v teh 16 letih naredila daleč največ dobrega in pomembnega za našo državo.
Pametni ljudje bi jih ponovno volili. In jih tudi bomo.

Bajuk je bil proglašen za najboljšega finančnega ministra v EU, racionaliziral je porabo proračunaskega denarja, kar je osnovna naloga finančnega ministra. Naštel bi tudi druge uspehe, a imamo “svobodne” medije, ki po naročilu ultralevakov ne smejo pisati o dosežkih sedanje vlade. Bajuk je eden od ključnih mož za uspešno delo sedanje vlade.

Pred umestitvijo vlade je Rop rohnel, da se bodo spravili na Bajuka češ, da je najšibkejša točka vlade. A je njemu in medijem po njegovo kontrolo zamašila rilec omenjena nagrada iz EU.

Naslednji na spisku je bil minister Bručan. Dosežki: prekinil je gordijski vozel stalnih pritožb glede dobave operacijskih miz, ki ga je začel njegov predhodnik Keber s koruptivno pogodbo. Predlagal je popravek zakonodaje, ko neizbrani dobavitelji ne morejo blokirati dobave medicinske opreme z neskončnimi pritožbami. Rezultat: bolnišnice so opremljene z novimi mizami. Naročil preiskavo glede slabe gradnje onkološkega inštuta. Na dan je prišla korupcija pri tem.
Drago Kos pa nič.

Tudi o Bručanu bi se dalo še veliko dobrega napisati, vendar ne vemo zaradi “svobodnih” medijev, ki niso podrejeni LDS in SD.

Moj glas že ima.

Minister za pravosodje Lovro Šturm.

Načel je eno od še preostalih držav v državi, to je sodna veja oblasti. Sedaj bodo morali za svoje nedelo odgovarjati, kot vsi normalni državljani. Se spomnite “založenih” spisov, da so zadeve iz gospodarskega kriminala zastarale. Zadeva Elan, recimo, ko jo je nek sodnik “pozabil v predalu”.

Takoj po nastopu ministrovanja je močno znižal astronomske in oderuške cene notarskih storitev.

Tu sem samo opisal velike stvari in še bi se našlo.

dobro, prav, spoštujem tvoje mnenje.
o mojih dveh zadnjih sploh nisem strankarsko razmišljal. kaj vem, mogoče sta bila predhodnika meni bolj všeč, strokovno, mogoče sta prav prejšnja dva pripeljala v sedanjo stanje.
pri tako malem potencialu se je potrebno drugače organizirati, meni osebno se ni nobena politična opcija prirasla k srcu, lahko pa rečem, da tam kjer bo Anderlič in Potrč, tisti mojega skromnega glasu ne bo dobil.

O Mramorju pravijo, da je bil dober minister, morda najboljši v prešnji vladi in bi morda v sedanji dosegel boljše rezultate. Vendar pa je Slovenija dosegla višjo gospodarsko rast kot kdajkoli doslej in finančni minister je tu eden od najpomembnejših členov v vladi. Se pravi, da ima pomembne zasluge. Bajuka zato presojajo ideološko.

Pri Kebru je težko reči, da je olajšal delo Bručanu.

Ravno Virant je en filozofski “idejni”prepotentnež,pa Bajuk je nesposoben,pa minister za zdravstvo bručan je aut,da o Mr.Beanu Rjavcu ne zgubljam besed.Rupel pa je tako ali tako nesposoben že od neldaj.Janša je bil sprva ok sedaj pa se je pokvaril in to zelo.Na zunaj se dela nekega”uglednega”in sposobnega predsednika.Dajte no dajte…

mi potrebujemo gospodarsko logično razmišljujoče ljudi, saj je v Evropi narejeno že toliko vzorcev, ki jih je potrebno samo prenesti v prakso in nič kaj filozofirati, ne vem, zakaj imajo v Grazu dobre bol. postelje, mi pa zanič, nebroj je primerov, ko se na tudi moj račun odkriva topla voda, pa mora se vedeti, če je kdo dober, naj ostane in naj se državi ne dela škoda (Gaspari), zame so poslanci kot ovce v čredi, saj sovražim, če ni odklona.

vlada bi morala vedeti, da zunaj nimamo politične teže in je potrebno EU samo gospodarsko izkoriščati in predvsem nas vse več ali manj zastonj dodatno izobraževati, da dosežemo boljšo produktivnost (s tehnologijo).
Bajuk nima o tem nobenega pojma in ga ne bo nikoli imel.

Oprosti, sprva sem mislila, da se šališ. Ko pa sem se le prebila skozi tvoj post, me je smeh minil. Saj vem, da se na netu na veliko oproščajo slovnične in tipkarske napake in proti temu nimam nič vendar se morajo povsod in vedno imena pravilno izgovoriti ali napisati. Pravilno in z velikimi začetnicami. Sicer se to smatra za osebno žalitev.
V redu?

Zanimivo, da je nesposobni Rupel bil sposoben v vseh prejšnjih vladah???!!! In da Evropejci priznavajo sposobnost Bajuku, slovenčki pa ne. Šturm je seveda tudi nesposoben, zakaj pa sodnike sili delat, če lahko tako vse uredimo v Strasbourgu. Virant se pa nekaj pametnega dela in hoče stvari postaviti na pravo mesto, kot da ni v redu to je da npr. zemljiška knjiga še vedno približno taka kot v času Marije Terezije. Bručan je seveda tudi slab, saj so stari bolniki zdaj še starejši kot so bili pri Kebru.

Znaš nekako utemeljiti svoje trditve?

osebno me ti izrazi slovenčki in podobni motijo izžarevajo neki predsodek lastnemu narodu, ki si tega ne zasluži. ali pač? mogoče je preveč predsodkov v nas,tudi v tebi.
meni je celotni špil, sploh kot samozaposlenemu gospodarstvo, način, kako motivirati mlade in stare k produktivnem delu. tu obstaja nekaj načinov dosti kaj, pa je potrebno doreči.mi potrebujemo temperamentne v gospodarstvo naravnane ljudi, sploh vsi ministri bi morali najprej misliti o delu in tehnologiji, ostalo pa tako pride.Eventualno pojavljanje ljudi tipa Gantar, Jankovič, Lahovnik….., kjerkoli bodo, mi je všečno.

Meni bi bilo pa zelo všeč, če bi Janja vsaj enkrat argumentirala svoje (kakršnekoli) trditve. Ta vlada je najboljša, ministri so najboljši….in pika. Je Janja tako rekla.

Jaz sem najbolj zadovoljna z Virantom, ker so se za uporabnike v javni upravi stvari res nekoliko izboljšale (manj čakanja, večkrat je odprto kot prej, svteovalci so na razpolago…),
najbolj pa sem nezadovoljna z Zverom, ker to kar pa ta dela z osnovno šolo, ni pa že ničemur več podobno. Pa pišem iz lastnih izkušenj, ker sem imela lansko leto devetošolca in točno vem kakšno “sranje” je ratalo zaradi ene same njegove horuk odločitve, letos se pa zadeva samo še slabša s popolnoma nepremišljenimi spremembami. Upam, da bo v tem letu in pol kolikor mu ga je še ostalo, gimnazije pustil pri miru.

Smo picajzlasti res.

Ta vlada je nesposobna in neučinkovita.

Janja, zanima me, kaj si po poklicu. Ampak res me zanima.

Delo je Ruplu lani plačalo 2,3 milijona

Solidno plačano novinarsko delo nekega ministra

Časopis Delo je zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu, večinoma za njegove honorarje v rubriki Gostujoče pero, v letu 2006 plačal 2,335.486 tolarjev, odgovarjajo iz vladnega urada za komuniciranje, od koder so nam poslali podatke iz ministrove davčne napovedi. Ker smo v arhivu našli 17 njegovih gostujočih komentarjev in tri prispevke v Delovi Sobotni prilogi, lahko izračunamo, da je minister v povprečju za napisan prispevek zaslužil 487 evrov (117 tisoč tolarjev).

V ministrskem zboru je to daleč največji znesek, ki ga je kateri od članov vlade zaslužil z avtorskim delom. Je pa to tudi osebni rekord za samega ministra, ki v preteklih letih ni prikazal takšnih avtorskih zaslužkov. Leta 2003 je denimo od Nove revije dobil “zgolj” 463 tisoč tolarjev honorarja.

če to ni dober minister?!!

Večinoma se mi obrača želodec, ko berem vaše prispevke na tem forumu.
Saj ne, da nimate pravice, a v demokraciji je treba delovati tudi z neko odgovornostjo in poštenostjo. In resnicoljubnostjo.
A večina vas po moje itak ne ve, kaj hočem povedati. Stvar razgledanosti in nivoja pač.
No, v komunistični diktaturi vam pač ni bilo treba ( pa tudi prepovedano je bilo ) razmišljati s svojo glavo in to vam zdaj manjka.

Zdajšnja slovenska vlada je vlada poštenih in strokovnih ljudi, ki se trudijo in delajo za dobro naše mlade države in vseh državljanov. Kljub vsem polenom in konstruktom, ki jim jih nekateri zelo vztrajno mečejo pod noge so ogromno naredili in so sposobni še ogromno narediti, če jim bomo še vsaj enkrat dali to možnost. Kar si iskreno želim in upam, da je večina slovencev vendarle še pri zdravi pameti.

slovencev z malo pameti in nekritičnim razmišljanjem je upam res malo,
Slovencev, ki se ne pustijo voditi kot ovce pa je upam,več.

Tudi jaz ne morem verjeti – Se popolnoma strinjam s teboj in resnično verjamem, da je res tako, kot si napisala. Sicer pa čas bo pokazal svoje in sem trdno prepričan, da bomo Slovenci to pokazali že na naslednjih volitvah, slovenci pa bodo še naprej pisarili razne neumnosti na tem forumu in jokali ter vsepovprek obsojali, kdo vse je kriv, da je njihova vlada, “ki je bila tako dobra” padla.

Kakor sem že enkrat napisal, smo Slovenci en najbolj nezadovoljnih narodov na svetu. Ja, volitve bodo in demokratično bomo izvolili novo vlado. Demokratično. Kar seveda pomeni, da zopet kaka polovica Slovencev ne bo zadovoljna in bo pljuvala, bentila in iskala vsako še najmanjšo dlačico v jajcu proti demokratično izvoljeni vladi naslednja štiri leta. In tako naprej in tako naprej. Nič nimam proti, da se demokratično izvoli katerakoli opcija. Naslednja bo mogoče SD. Kaj potem? Vse po planu, LDS se razkraja, nastaja nova politična frakcija, ki bo najbrž močno posegla v politični prostor pri nas ampak šele po letu 2010.

Vlade se bodo menjale in prav tako nezadovoljne in užaljene polovice državljanov v Sloveniji še naslednja stoletja.

New Report

Close