Politiki brez familij
Vsekakor nihce od njih ni goden, da bi reklamiral ali promoviral kakrsnekoli vrednote.
Od leve proti desni. Ali obratno.
Drnovsek menda dvajset let ni vedel, da ima hcerko. Cudovit oce.
Jansa je svojo druzino zapustil, potem nekaj casa porival neko novinarsko in si potem nasel dekle, ki je polovico mlajse od njega, res primerno.
Pahor zivi na kuruzi. Kar se ne bi bilo tako slabo (v nasih groznih razmerah), ce ne bi bila Ljubljana polna govoric o njegovih skokih s kuruze.
V Ameriki so sicer sposobni za predsednika izbrati najvecjega morona, bebca, idiota, debila, vendar pa se eno ve. Ce nimas zene, druzine, vsaj navidezno urejenega druzinskega zivljenja, nimas kaj praskati. V redu, ne pravim, da bi to moralo biti pravilo. Ampak tole pa … In zdaj naj bi Jansino romanco slavili kot ljubezensko zgodbo desetletja. Koliko let je Janseva Urska starejsa od Janseve hcerke? Stiri, pet?
En iz parlamentarnega racunalnika v delovnem casu in na stroske drzave dogovarja swingerske izlete, drugi se z moskimi sestaja po dunajskih parkih, ampak to naj bi menda bili drzavniski sestanki, ko ga zasacijo … Seveda, drzavniski sestanki na klopici v parku. Doma zena, dva otroka, on pa gej na nase stroske …
Vsak je po svoje krvav pod kožo. Slovenija je tako majhna, da se zelo hitro vse izve in bi morali biti politiki in javne osebe še toliko bolj previdni pri svojih nečednih poslih, oz. se jih sploh ne bi smeli posluževati, ampak se mi zdi, da vsako stran, ki jo bomo izvolili bo postala enaka, če že ne bo takšna prišla h “koritu”. Pri koritu pa itak vemo kakšne so “svinje”.
Meni se nikoli niso zdeli problem politiki, ki seksajo. Večji problem so tisti, ki ne. Primer: Clintonu ga je vlekla Monica, ampak takrat je bil relativno mir na svetu. Ko je prišel Bush, se je začela križarska vojna … pardon … Irak. In potem je še po Iranu stegoval prste.
Pri nas pa je tudi bolj ali manj očitno.
Z drugimi besedami, od seksualno zadovoljenega in zadovoljnega politika imamo lahko vsi državljani le koristi in po mojem bi za to morala biti v državnem proračunu posebna postavka. To bi bilo za državo in državljane mnogo bolje kot da se denar troši recimo za vračanje odškodnin cerkvi, se financira njeno usmerjeno izobraževanje in pokojnine duhovnikom, menjajo imena letališčem in ulicam ipd.
Hja, težko je reči. Kakšno leto nazaj je bilo njegovo spolno življenje zgleda še kar zadovoljivo. Če drugega ne, mu je uspelo odstavit ministra, ki je vsem ženskam hotel predpisat obvezno nošenje bombažnih gat. Trenutno pa je priljubljenost vlade in stranke precej na psu in zna bit, da to vpliva tudi na njegovo spolno življenje, kar se mi zdi do neke mere upravičeno, saj verjetno bi, pa morda ne more. Je pa res, da to lahko zdaj izkoriščajo tisti, ki ne seksajo.
Se pa zna situacija še poslabšat. Vlada je v Savinjski dolini in večina ministrov se pogovarja z gospodatstveniki. Edino Janša naj bi se sestal s škofom Grmičem in kdo ve, če mu jih ta ne bo napel zaradi njegovega grešnega življenja na koruzi.
To, kar mi lahko duhovnik govori o druzinskem zivljenju, to … O morali lahko pridigajo, kajti ce nimas druzine, se ne pomeni, da nimas moralnih vrednot. Vsekakor pa ne morejo pridigati o druzinskem zivljenju. Oni lahko pridigajo samo o samskem zivljenju.