Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdo odloča o splavu !

Kdo odloča o splavu !

In potem se je daljnega leta (v starih časih) oglasilo sveto telo, najvišji po hierarhiji in ukazal poleg verskega nauka , prepoved pravice žensk do splava. Seveda v svojem življenju ni živel kot oče z otroki, je pa rad (morda) bral o tem in iz varnostne razdalje opazoval.Seveda mu tudi žena ni kuhala, ker ni bil poročen.To je bilo v 3.tisočletju.

Saj, kdo pa ni proti splavu ! Ampak, kdo pa bo eni mladi mamici pomagal do stanovanja, jo došolal, preživljal in našel zaposlitev. Če kdo to obljublja, je to le pravljica. Saj je lepo imeti fuzbal-team otrok, ampak kaj, ko ob nedeljah potem Mario iz tedna v teden fehta za denar, kot pomoč tem, celo družinam !Pa veliko jih je, ki trpijo, ampak so preponosni, da bi prosili.Ali so verske organizacije že komu pomagale do stanovanja (razen župnikom…) .

Ko nastane problem, se najde kakšen novinar in pomaga na osnovi izpostavljenosti posameznika, ker se pač drugače niti ne da.

Bolje bi bil obvezen in brezplačen šport po izbiri v OŠ in Srednji šoli, saj bi zavladal zdrav duh v zdravem telesu, možgani bi bili bolj prekrvavljeni in ozaveščenost širša. S to versko agresijo bo tudi vedno manj kristjanov, če nebi bila ustanova tako vsiljiva, bi jih bilo verjetno več.Ko pa otroka enkrat dobijo k verouku, ga pa silijo k neskončnemu številu maš, dejavnosti, ne glede, če ima delo za šolo in obšolske dejavnosti !

No, malo razmišljam. Mogoče imam prav ali pa tudi ne. Vi mi povejte 🙂

Splav kot kontracepcija ne sme obstajati. Zato obstajajo druge stvari le mladino in nasploh vse ljudi je potrebno o tem izobraziti. Drugače pa o svojem telesu odloča vsak posameznik sam in tako je tudi o splavu. čeprav se bodo zelo hitro oglasili razni dušebrižniki z nasprotnim mnenjem je moje mnenje da pravica do splava mora biti omogočena. Na kakšen način pa bi se to kontroliralo pa bi morale doreči ženske same brez vmešavanja dedcev ter vseh verskih in političnih strank.Edino kar se je treba zavedati pa je , da splav ni kontracepcija.

A bi morale v naši državi verske organizacije priskrbeti stanovanje mladi mamici? Za kaj ima pa dedca?
Tudi Strojanom ni dala cerkev stanovanja, pa se mi zdi, da njihove ženske niso imele prav veliko splavov.

Odloči naj se vsak sam.

Zakaj prelagati svojo slabo vest ob posegu v telo – splavu na katoliško Cerkev?
Cerkev uči tako, kot uči – na vas oz. na ljudeh pa je, da se odločijo v skladu s svojo vestjo in prepričanjem.

Kajne, nihče noče biti kriv za uboj svojega otroka… Najbolj prikladna za obmetavanje krivde je kot vedno katoliška Cerkev, ki uči, da je tudi zarodek že človek.

Pravilne odločitve vam želim. In nosite svoje odločitve na svojih ramenih.

Pardon, pozabila sem še na nadebudne možakarje, ki jih je veliko v hlačah, sploh s strani prepričanja. Modrujejo, da jim s kondomom ni fino, ni isto, ne morejo, jih dekle nima dovolj rada in ostale bedarije.

Potem pa, ko dekleta zanosijo, jih nikjer več ni. Ali je tako težko kupiti paket kondomov v lekarni?!

Um nas vseeno loči od živali, pa še ta nam včasih zelo kratko nese.
Da ne bo pomote, splav je nekaj, kar je najbolj groznega, ki se lahko zgodi ženski in sem proti, da sploh do tega pride. Če pa je neumnost in splet dogodkov na delu, je pa le lastnica telesa tista, ki lahko legitimno odloča in ji strokovno medicinsko oseje pri tem tehnično pomaga.
Iz zgodovine poznamo razne prepovedi in kaznovanja mislecev pred časom.
Tudi ko smo se učili o 2. sv. vojni, nismo mislili, da se lahko takšne grozote ponovijo. Vedno pa se kakšen veljak s kakšno neslanostjo najde, mi pa mu sledimo kot ovce brez lastne pameti. Celo otroke učimo, naj razmišljajo s svojo glavo in se tako izognejo slabim predlogom…
Proti vsem bogovom, ki se drenjajo tam gori, nimam nič, če le ne povzročajo vojn in trpljenja na zemlji !?

Spoštovana nc

Prebiram in prebiram tole tvoje razpredanje o splavu in ne pridem do konca. Enkrat so za splav krivi desci brez kondomov, drugič Cerkev, tretjič država. Ne razumem več. Mogoče imaš slabe izkušnje, ne vem.

Se pa strinjam z bossom, ki pravi, da je najslabša vrsta kontracepcije ravno splav. Čeprav je pri nas omogočen.

Draga nc, upam da ne boš nikoli v situaciji, ko boš morala odločati o življenju ali smrti bitjeca, ki živi v tebi. ŽIVI. Ravno danes sem na UZ videl enega takega, starega nekaj tednov in velikega 6 cm. Ima roke in noge in glavo in srček in sploh je zelo živahno bitjece.

Cerkev je prepovedala splavarjenje, ker je evropejce zdesetkala kuga. Takrat so tudi začeli s požiganjem čarovnic, ki niso bile nič drugega kot babice, ki so pomagale delat splav. Zgodovinsko dejstvo o katerm je debatirat bedarija.

Problem pa je sedanji čas, ko Rim prepoveduje uporabo kondomov in splavov z namenom vrniti se v srednji vek, v vladavino kuge, ki ji tokrat rečemo aids, kajti samo na tak način je mogoče ljudem vgraditi občutek, da “nekdo” odloča o njihovi usodi – kar pa definitivno je in bo – cerkev. Z drugimi besedami: zadnje kar Rim zanima je “človek”. V ospredju je politično dejstvovanje, računanje in mešetarjenje z glasovi “za” in “proti” cerkvi ter v osnovi “obvladovanje človeka”.

Kdo odloča o splavu?

Samo tisti ne, ki bo splavljen. Storjena je velika krivica.

mmml, jaz sem se odločila za takšno bitjece, pa tudi vedno sem na strani otrok in imela bi jih še. Ta poseg je zares grozljivka, če pa bi bila strokovna oseba, bi bila pa še bolj v dilemi. Ampak pri rasti cen in povprečno revščini in splošni vzgoji ceste, bi pa rekla, da je to verjetno skrajna odločitev posameznice.Jaz sem zato, da se VSI otroci le rodijo, samo programa, podprtega s strani države pa ni, ki bi otrokom omogočal dostojen začetek življenja…čeprav nas še 2 mio ni.

G.minister, menim, da bi bilo ob glasovih milozvočnih orglic biti lepše noseč.

en mal mem, zares je bedno, ker to bitje ne more odločiti, ampak da je izpostavljeno pedofilu, pijancu, mamilom in cesti,nemočni mami brez pomoči, je pa tudi katastrofa.

Preden bi kaj prepovedali, bi morali pokazati plan, ki bi te vse probleme reševal. Potem bomo pa dirjali z vozički!

mmml, oprosti, tvoje ime sem po nesreči napisala pod svoje. bye

Ubojov otrok v Sloveniji praktično ni. Vsaj lastnih ne. Veliko pa je slišati o spolnih zlorabah, predvsem s strani tistih, ki se zavzemajo proti splavu in tudi kontracepciji.

Pobojev nedonošenih otrok je žal preveč, vendar o njih Direkt in Slovenske novice ne pišeta, tisto o spolnih zlorabah pa močno potencirata.

Večina tistega, čemur ti praviš poboj nedonošenih otrok, se zgodi do 8. tedna nosečnosti. Takrat pa to še ni otrok, temveč zarodek. Imaš sicer vso pravico, da imaš do tega drugačno prepričanje, nimaš pa nikakršne pravice, da to smatraš kot uboj. Ker s tem avtomatsko ožigosaš vse ženske, ki so opravile splav, za morilke.

Vsak splav, ki naj bi bil ena od oblik kontracepcije, je za moje pojme umor. Imam pač drugačno mišljenje od večine na tem forumu. Misliti pa niti v demokraciji ni možno prepovedati.

Sem kaj drugega napisal? Vsak splav, ki ga boš sam šel naredit, mirno lahko smatraš za umor, sebe pa za morilca. Druge pa pusti, da imajo do tega drugačno prepričanje.

Sebe seveda ne bom smatral za morilca, ker ne bom nikoli zanosil, kaj šele da bi splavil. Za morilko pa bom smatral vsako žensko, ki je iz zgoraj omenjenega razloga umorila svojega nerojenega otroka, ji pa puščam prepričanje da ni to kar JE. Prav tako njenim pomagačem.

kr eden, Kdo pa ti prepoveduje misliti. Imaš pač drugačno mišljenje in prav je tako. Vendar nimaš pa pravice, da razmišljaš za druge, kot tudi ne, da imaš kogar koli za morilca …. Če pač tako razmišljaš obdrži za sebe.

In naj ti bo jasno, vsi imamo pravico razmišljati in ne samo nekateri. Ko boš to dojel, ti bodo zadeve bolj jasne. In predvsem pomembno je, vsak ima tudi pravico, da sam odloča o sebi. Ne pa drugi. Tako razmišljam jaz.

Sicer pa ti je vse zelo lepo že pojasnil Boom. Še enkrat si dobro preberi.

…Kdo pa ti prepoveduje misliti. Imaš pač drugačno mišljenje in prav je tako. Vendar nimaš pa pravice, da razmišljaš za druge, kot tudi ne, da imaš kogar koli za morilca …. Če pač tako razmišljaš obdrži za sebe.

In naj ti bo jasno, vsi imamo pravico razmišljati in ne samo nekateri. Ko boš to dojel, ti bodo zadeve bolj jasne. In predvsem pomembno je, vsak ima tudi pravico, da sam odloča o sebi. Ne pa drugi. Tako razmišljam jaz… /quote]

Prav, svoje razmišljanje bom obdržal za sebe. In če ga boš obdržala tudi ti, potem je jasno, da tukajle midva nimava več kaj delati.

Se pa strinjam, da vsak odloča o sebi. Toda neumnosti naj počne na svoje stroške, dokler pa se umori financirajo iz skupne blagajne, v katero prispevam tudi jaz, sem proti takšnemu načinu kontracepcije in predlagam da se ta denar raje nameni za pediatrično kliniko ali onkološki inštitut.

Samo toliko. Da ti bo zadeva bolj jasna.

Potem lahko predpostavljam, te ne bo motilo (in da imam tudi jaz pravico), če vse, ki razmišljajo na tebi podoben način, smatram za farške zaslepljence ali verske blazneže?

Ne bo me motilo. Vesel pa bom, če mi ne bodo tudi to zaračunali.

O,poglej ga no. Lepo, da si priznal. Ti si na tem forumu očitno za to, da tiste,ki so drugačneg mišljenja kot ti, zmerjaš z zločinci in morilci. Potem je res bolje, da nehaš s tvojimi neumnostmi in nesramnostmi, da ne rečem kaj hujšega. Jaz za razliko od tebe, podajam samo svoje razmišljanje in nikoli nisem ljudi zmerjala z morilci ipd. …. Torej jaz še ostanem.

Ker država financira tudi fare in se torej fari financirajo iz skupne blagajne, v katero prispevam tudi jaz, sem odločno proti takemu financiranju in predlagam, da se ta denar namesto farom nameni za pediatrično kliniko oziroma onkološki inštitut.

Še en majhen dodatek k tvojim besedam. Če se dva odločita za spolni odnos, prostovolno, oba nosita odgovornost. Se pravi da tudi za kontracepcijo. Tuki se obtožuje sam dedce ker nimajo kondoma, punce pa, ker niso zaščitene, so pa čist vredu.Pa še tudi beseda NE obstaja, če stvari niso urejene tako kot bi morale biti.

Kondom vsaj ni hormonska ali kemijska zaščita. Dekleta zgodaj začnejo s horm.kontrac., potem pa se ali zredijo, ali kasneje obolijo za rakom in sploh je to poseg v telo.

Dejstvo je, da četudi se ti še ne vem kako zarodki smilijo, vseh ne moreš vzeti pod streho. Najlažje to govori tisti, ki opazuje z distance in ima samo svoje prepričanje, ko pa je treba dejansko pomagati, posvojiti, financirati, šolati – potem pa vse tiho je bilo.Prav tako si soobtožen umora, če ne pomagaš, pa veš. Taksni svetniki imajo tudi svoje razvade, pa je vse zavito v celofan…

Ah, politika ni zame. Samo smo ga nasrkali, če ne bomo na volitvah prav izbrali.
Lepo vas pozdravljam in upam, da se beremo v kakšni prijetnejši temi:)

Še vedno ne razumem skoraj nič, kar napišeš. Se pa vseeno strinjam s tvojo naslednjo trditvijo:

“Samo smo ga nasrkali, če ne bomo na volitvah prav izbrali.”

Zatorej poziv vsem volilkam in volilcem: IZBERITE PRAV NA VOLITVAH!!!

Eno prijetno in čim manj vroče popoldne vam želim

Aja pa še tole k tvojemu zadnjemu postu, nc.

Zaključiš takole:
“Lepo vas pozdravljam in upam, da se beremo v kakšni prijetnejši temi:)”

Mimogrede povedano tole temo si začela ti in ne vem zakaj sedaj bežiš v “prijetnejše” teme?

New Report

Close