Prva kandidatka za predsednico
Kandidatka za predsednico države tudi Elena Pečarič
ponedeljek, 23.07.2007
Tekst: (sta)
LJUBLJANA – Predsednica YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič je napovedala kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah. Kot je navedla, so ji člani predsedstva stranke Akacije obljubili podporo pri zbiranju potrebnih 3000 podpisov volilk in volilcev, nastopila pa bo v kampanji z geslom Priložnosti za vse!
“Dobila sem priložnost za ples in se odzvala,” je zapisala v sporočilu za javnost. “Predstavljam drugačnosti, ki se jim preprečuje vstop v politično, čeprav smo predmet političnega. In prav zato, ker nočemo biti zgolj objekti političnih igric, nemi gledalci in nemočne žrtve, stopam v to igro z velikimi koraki.”
“Nočem zmagati za vsako ceno, zato se mi ni treba pretvarjati,” nadaljuje Pečaričeva v sporočilu. Po njenem mnenju institucije ne služijo državljanom, ampak so “obramba elite pred državljani, in čutim, da je oblast vse bolj arogantna, državljanke in državljani pa vse bolj vdani in apatični”.
Članek je objavljen na Dnevnikovi spletni strani.
Mah sej folk več ne ve, kaj dela… zdej po novem lahko kr vsak kandidira za predsednika… sej nimam nč proti njima, da me ne bo kdo iz kože dal zde, ampak lepo vas prosim…to se mi pa zdi popolnoma mim… a ni brez veze dajat dnar za kandidaturo… kt da bi se snemal film, k na konc vsi ploskajo in vsi voljo samo enga in ma 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}… jooooooj…