Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek električni varčni radiator

električni varčni radiator

http://www.bolha.com/oglas1409183
v mislih imamo nekaj takšnega. Rabimo za ogrevanje samo enega postora v že urejeni hiši. a mislite da je velika poraba elektrike?
Vsaka informacija ali izkušnja dobrodošla.

Še nekaj sem našla:

povprašaj na telefonski, ki je napisana. Po oglasu sodeč, precej hvalijo.

Ta od kerosa je dober. Porabe nima velike. Pri nas se s tem ogrevajo poslovni prostori.

To kar si ti napisala, mi ni znano.

lp, ela s

Električni varčni radiator??????
Ne vem v čem je finta da je varčen?
Zopet ena potrošniška natega! Najbolj varčen je radiator takrat ko je fizično izklopljen!
Če ima rad. grelec 2kw je to 2kw, in ne vem kaj bi šparal v svojem delovanju!
Tasimpljenarbldbest!!!
lp

Mi imamo glamoxove el.radiatorje.Ti pihajo vroč zrak ven, imajo vgrajen termostat in so varčni.Delajo samo takrat, kadar sveti lučka – takrat zaznajo padec temperature in dogrejejo zrak.V spalnici delajo samo zjutraj in zvečer. Je pa fino, ker hitro ogrejejo prostor, sploh če kopaš dojenčka.Pozimi imamo nastavljeno na 21 st. in je super, ker ni nikoli preveč vroče ali preveč hladno – kot pri klasični kurjavi na drva.Je pa res, da imamo majhno stanovanje in kakšna druga vrsta kurjave sploh ni prišla v poštev.Če bi imela možnost, bi imela v dnevni + kuhinji kamin ali kmečko peč, v sobah pa te radiatorje. Varčni pa so sigurno, ker ne grejejo nonstop.

Mi imamo točno takega, iz Zg. Pohance. :)))
Imamo ga v kuhinji (povezana z dnevno sobo) in ga uporabljamo za vmesno obdobje, ko je pretoplo za ta pravo centralno. Meni se zdi super, poraba elektrike je pa res minimalna, ker se vmes izklaplja.

Pisat o varčnosti električnih peči je neumnost.

Če peč malo porabi tud slabo greje. in obratno.
Če pokuri 2KW tud greje za 2KW, če pa pokuri 4KW pa tud greje za 4KW.

Edino pri termoakumulacijskih se da nekaj prihranit, ko peč porabi elektriko takrat, ko je cenejša, toploto pa oddaja takrat, ko je elektrika dražja, seveda pa jo moraš tud tako prižigat in ugašat.

Nisem ravno stručko pa vendar mislim, da razlika med radiatorji je.
Prvo veliko vlogo igra termostat, brez tega porabimo veliko več saj je neizvedljivo, da bi sami fizična vklapljali in izklapljali radiator ko je v prostoru dovolj toplo.

Veliko bolj se mi pa zdi pomembno kam gre toplota. Nekateri so recimo napoljneni z oljem in oddajajo topoto tudi potem, ko se radiator že izklopi. Recimo tisti iz marmorja pravijo da ravno zato ogrejejo veliko manj ker se relativno hitro ohladijo.
Kateri je boljši pa ne vem. Jaz imam vtega z oljem v spalnici in sem zadovoljna. Jeseni pa nameravamo kupit glamox ali nekaj podobnega.

Ni mi jasno, v čem je finta, da je tako drag, res ne. Jaz sem kupila navadnega za pet jurjev. No name. Konvektorski. Ko ga prižgem, piha toplo takoj. Nima termostata, se pa vklaplja glede na nastavljeno jakost. Lahko laufa non-stop ali pa se vklopi enkrat na minuto. Če ti je prehladno, pojačaš, če ti je vroče, zmanjšaš. Ko greš iz sobe, izključiš. Ko pridem nazaj, sedem ob radiator in mi je takoj toplo. Uporabljam ga v pisarni. Nikoli ne ogreva v prazno. Edino, če ga pozabim izključiti. :)) Bolj varčen ne more biti.

Pardon, konvekcijski.

Nima termostata???
Ne verjamem!!!!
Še vsaka toplotna naprava ga ima( bojler,likalnik,radiator)!!!!
Ponavadi je tako da ima bojler delovni in varnostni termostat, in tudi radiatorji imajo zaščito pred pregretjem, ker če tega ni lahko pride do explozije!Ja tak je to!
Tudi standardi predpisujejo take vrste zaščite( včasih JUS, DIN,,,)
Sigurno je res da rad.z vpihavanjem toplega zraka prej ogreje prostor!
Ampak zakaj ventilator?, Če bi elek. radiator postavili pod okno bi efekt kroženja zraka sam funkcioniral! Ponavadi je pa tako da postavimo rad. sredi sobe in tega kroženja ne more biti! Zato so radiatorji centralnega ogrevanja pod oknom(niso naključno tam)!Seveda pa morajo biti izp. pogoji za kroženje zraka-propustnost oken, ter zimske- krajše zavese!

Električni radiatorji imajo tudi ure- tajmerje, preko katerih krmilimo delovanje!Ampak kljub temu , 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} imajo varovanje-termostat!
lp

Se opravičujem, če sem napisala neumnost. Nima termostata v smislu, da naštimaš recimo 21 stopinj in ti dogreje vsakič, ko pade pod to temperaturo. Je samo en gumb, ki ga vrtiš in uravnavaš pogostost pihanja. Verjetno je ravno to termostat, a ne? Samo ni tako fensi, da bi stal 30 jurjev.

Mi centralno ogrevanje imamo in radiator je točno tam, kot mora biti, vendar mi ne pride v poštev, ker je vezan na višje nadstropje, kjer pa kurimo kamin.
Ni mi treba ogrevati celega prostora, važno je, da je meni toplo, zato imam pečko ob sebi. Ko me v prostoru ni, jo izklopim.

Tasimpljenarbldbest!

Si pa pozabila povedat, da tisti, ki oddajajo toploto še potem, ko jih izklopiš, tud greti začnejo kasneje. Saj se mora še prej olje segret.

Vglavnem, ravno toliko kot električne energije v radiator, gre tud toplote prej ali slej iz njega. Tisti radiator, ki pokuri malo tud greje malo.

Pozdravljeni
Če se kdo zanima o nakupu varčnih radiatorjev in drugih vrst ogrevanja si lahko ogleda ponudbo slovenskega zastopnika http://www.tersus.si/
če koga karkoli zanima lahko tudi pokliče telefonsko številko in vam bodo z veseljem svetovali 🙂
LP Matevž

Zdravo.

Matevž predlagal si tersus pa me zanima če imaš mogoče kaj izkušenj kakšni so kaj njihovi beha električni radiatorji?

…je to možno…
-potem NI varčevanja…
-…kaj pa te črkovne oznake…so samo lepotnega značaja..
-…jaz pa verjamem, da je možno varčevati…
IMA ŠE KDO KAKŠNO IZKUŠNJO…
-jaz bi rad ogreval 80 m2 hišo samo s radiatorji električnimi…
-Švicarski so bojda varčni…

New Report

Close