včasih reče da sem kot otrok:-)))
****obnašaš se kot otrok…..mi pravi …..še enga otroka res ne potrebujem…rabim Dedca…tipa…tapravga…resnega…Moškega…moža…ne pa..***
Evo zanko… Kje pa boste spoštovane potem dobile tisti potrebni obcutek, da … se čisto nic ne more zgoditi brez vas…. Kdo vas bo naprimer na kriziscu spraseval, kam naj zavije…. Kdo vas bo deall pomembne in spraseval , kaj naj je……ša še in še…. kako, kdaj, zakaj, bi lahko ti …
Skratka bi res rade bile oropane tistega čudovitega občutka da ste edina odgovorna za neko drugo bitje…pa čeprav to ni otrok, ampak jeodrasel moski.
…so res (tapravi) moški že skoraj izumrli?…Ali pa je resnica, da so ta pravi moški sami, ker znajo vse !?
no ?
glej razo:) pojma nimaš, ker si globoko v svojem ranjenem moškem svetu!
prava ženska ne spreminja moškega in od njega ne pričakuje, da jo bo on osrečeval, ona pa bo samo gledala, kaj dela narobe in česa premalo!!!
Govorimo o tem, da si vsak najde sebi primernega partnerja.
Maminega sineka, ki vse uboga, ki samo kima, ki se je boji, ki ji da vse prav in ki trpi njen hlad v postelji, zavoljo družinskega ljubega miru….si izbere ženska, katere oče je bil nekaj podobnega. Mama je bila šefica in je vse življenje govorila, kako ničvredni so moški….tako mnenje ima o moških tudi hčerka in izbrala si bo takega, pri katerem bo lahko ona komandirala, ga prevzgajala v idealnega moškega, kakršnega si je v svojih dekliških letih risala očeta-pa le ta nikoli ni bil tak in nikoli ni zadovoljil ženinih potreb.
tiranskega, nasilnega moškega (seveda se ne kaže tak na začetku) -si izbere ženska, katere je bil oče tak. Bala se ga je njena mama, bali so se ga otroci. Taka ženska bo vse naredila tako, kot on reče in želi, pa še ne bo nikoli prav. Nikoli ne bo pohvaljena, tako kot ni bila od svojih staršev. Taka ženska je nesamozavestna in nehote privablja moške, ki so podobni njenemu očetu. Tako žensko pa privabi pri tem moškem ravno njegova neizmerna samozavest, katero ji najprej kaže tako, da je glavni v družbi, priljubljen in vedno v centru pozornosti. Vsi se ga “bojijo” in ona, krhka ženska, uboga, nesamozavestna: rabi takega moškega.
To sta dve skrajnosti, potem pa imaš še mnogo približkov. Večina je nekje na sredini, taki so imeli lepo otroštvo, dober vzgled staršev, ki so se bolj ali manj trudili kazati ljubezen, naklonjenost in spoštovanje drug do drugega.
In ja, vedno več je žensk, ki svojih moških ne spoštujejo, jih ponižujejo in želijo spreminjati! Vzrok? Pomanjkanje očetovskega vzgleda!
Rugljevsko, pa vendar, začaran krog!
Dobrega moškega “naredi” dobra ženska, dobra ženska pa ne more biti, če to ni bila njena mama, ki bi s svojim pravim odnosom do svojega moža, “naredila” pravega moškega.
V teh odnosih ni nihče kaj bolj odgovoren, ne moški in ne ženska!
v ranjenem svetu?
kgmmm…..si mi dala mislit…a veš, da imaš mogoče celo prav..pa da tega ne vidim….
čeprav mi tisto tvoje o nezrelih in nepotešenih materah kar zanimivo se bere…
veš me prav zanima ali bi ti kot ženska recimo drugemu dajala samo tisto kar bi samo njemu pasalo ali pa mu daješ in nikakor ne to kar mu ti hočeš dajati… ??
pa še to…v tolažbo….da sem ziher da tapravi dedi še niso izumrli.. resda doma cartkajo voje ženičke ampak izključno zaradi svoje nevednosti ker ne vedo za toti naš forum (SVM)…
mirelli saj vem, da me boš razumela…
mirella, samo malo bi vskočila. mislim, da si malo preveč v freudovskih in lacanovskih vodah, lahko temu rečeš tudi rugljevstvo, kakorkoli, ampak “vzor” staršev ne zdrži vedno. morda je mnogo primerov takih in so zato, ker so se izpostavili, postali eksemplarni, ampak niso vsi. in ne vemo, koliko je tistih, ki to niso, ker nikoli niso bili obravnavani kot problematični. tko da je to pomojem čist relativno.
napisala si: To sta dve skrajnosti, potem pa imaš še mnogo približkov. Večina je nekje na sredini, taki so imeli lepo otroštvo, dober vzgled staršev, ki so se bolj ali manj trudili kazati ljubezen, naklonjenost in spoštovanje drug do drugega.
kaj pa taki, ki so imeli očeta alkoholika in vsak dan pretepanje, lomastenje po hiši, zdaj pa živijo t.i. normalno življenje? jaz sem mislila na te, da so namreč ti primeri izvzeti iz rugljevske prakse. zato mu tudi ne dam prav.
sicer pa se strinjam s tabo
poznam tudi take, ki so imeli alkoholika, pa take, ki so bili starši ločeni, pa take, kjer so imeli starši probleme in take, kjer je bilo na videz vse lepo in prav….pa zdaj živijo čisto neko sprejemljivo življenje.
Če pa bi njihove probleme (govorimo o odnosih moški-ženska) posamično opazovalase v vsakem primeru najde vzrok, za neke težave kasneje-ni nujno, da je alkoholikov otrok tudi alkoholik, ni nujno, da je otrok ločencev tudi sam ločenec….sploh ne. Pravim da so pa variacije…če opazuješ, vidiš od kje in zakaj nek problem.
Veliko ljudi si tudi pomaga in spremenijo vzorec, se začnejo spoznavati, iskati vzroke, spreminjati se (tudi s pomočjo terapevtov)
Je pa nekaj takih, ki bodo doto nesli naprej, naslednikom.